Zwolse supporters helpen Fortuna Sittard

Zwolle – Supporters van FC Zwolle zijn een inzamelingsactie gestart om Fortuna Sittard te helpen in de strijd tegen het dreigende faillissement van deze club. Met het ingezamelde geld worden wedstrijdshirts van FC Zwolle aangeschaft. Deze worden gesigneerd en geschonken aan de loterij van Trots Op Fortuna (TOF). Binnen een dag is het eerste shirt al bekostigd en gesigneerd. Vrijdagavond, voorafgaand aan de wedstrijd FC Zwolle – Fortuna Sittard werd aan een afvaardiging van de Limburgse club dit eerste shirt aangeboden.

In de aanloop naar de wedstrijd FC Zwolle – Fortuna Sittard heeft de supporterssite www.fczwolle.org supporters opgeroepen om een donatie te doen voor de Trots op Fortuna Loterij (TOF-Loterij). Aan die eerste oproep op internet werd direct gehoor gegeven. Ook de selectiespelers van FC Zwolle verleenden graag hun medewerking en hebben hun handtekening geplaatst op het shirt. De TOF-loterij is in het leven geroepen door John van Bommel, de vader van Mark van Bommel. De inzamelingsactie onder de Zwolse supporters gaat gewoon door. Dit gebeurt voorafgaand, tijdens en na de thuiswedstrijd van hun club tegen Fortuna Sittard. In het supportershome is een inzamelingspot geplaatst waar iedereen een bijdrage in kan deponeren. Zo hopen de initiatiefnemers van fczwolle.org meer shirts bij elkaar te krijgen voor hun collega-supporters uit het Zuiden. De initiatiefnemers hopen tevens dat clubs en supportersgroeperingen van clubs in de Jupiler League dit voorbeeld zullen volgen. De Zwollenaren voelen mee met hun Limburgse “collega’s”. Het betaald voetbal in Zwolle bevond zich enkele malen aan de rand van de afgrond. In 1982 en 1990 kon de Zwolse club maar net worden gered, dankzij de enorme inzet van mensen met een groot hart voor de club, zoals Marten Eibrink en Gaston Sporre. Met de actie hopen de initiatiefnemers een klein steentje bij te dragen aan het voorkomen dat een mooie club als Fortuna Sittard verdwijnt.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. erg sympathieke aktie maar laat zwolle eerst zelf maar de boel op de rails krijgen voordat men begint te trekken aan een dood limburgs paard


  ⚠️ Meld

 2. Joop,deze actie is van supporters van de FC , Fc Zwolle zelf heeft er niks mee te maken volgens mij.

  Toch wel ergelijk dat Joop overal een negatieve draai aan probeert te geven, wat een naar leven heb je dan ,lijkt mij.


  ⚠️ Meld

 3. Deze actie is door supporters zelf geregeld. supporters site fczwolle.org heeft het initiatief hiervoor genomen.

  Er was een verzoek gedaan aan de club. Maar de heren daar waren te druk met bitterballen bakken.

  Klasse actie jongens


  ⚠️ Meld

 4. Hob: er was een verzoek bij de FC binnengekomen om een gesigneerd shirt te sturen, zo begreep ik. Volgens mij is dit aan alle betaald voetbalcubs gestuurd? De FC deed nixxx. De supporters hebben dit uit eigen zak betaald en hadden de handtekeningen in no-time binnen. Klasse!


  ⚠️ Meld

 5. Goede actie!
  Kan men zien dat de Zwolsche supporters échte voetballiefhebbers zijn, die daarbij ook nog eens het begrip solidariteit hoog in het vaandel hebben staan. 😉 🙂


  ⚠️ Meld

 6. Ik vind dat Joop wel gelijk heeft ze kunnen beter vast die 250000 euro gaan inzamelen voor Everse

  En als Joop nou geen gelijk heeft?  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.