KamerOpera Festival verrast Zwolle

Zwolle – In Zwolle is vrijdag het KamerOpera Festival van start gegaan. Het festival wil op ludieke wijze alle mensen uit Zwolle en omgeving  enthousiast maken voor dit unieke en veelkleurige  evenement. Op 18 april galmden aria’s en bekende operamelodieën op onverwachte plekken door de binnenstad van Zwolle.

Opera Minora is een vaste en graag geziene gast op het KamerOpera Festival. Het gezelschap zoekt met  korte, wervelende en humoristische opera’s het contact met het publiek op. Met mobiele mini-opera’s, uitgevoerd door talentvolle, jonge professionele zangers en een pianist, spelen zij in op de stijgende belangstelling voor kameropera. Op 18 april – de dag van de VVV – startte in de vroege ochtenduren de bouw van een reusachtige vogelkooi aan de Grote Markt. Marktbezoekers werden deze dag verwelkomd met opera. Opera Minora verzorgde de openingsact voor het nieuwe VVV gebouw. Daarna gaven zangers van het Conservatorium, Opera Minora en Schatkameropera & Gnaffel een kort optreden vanuit de kooi.

Interactieve opera
Aan de Blijmarkt voor Museum de Fundatie kan het publiek vanaf 14.00 uur kennismaken met een nieuwe vorm van interactieve opera. De Lama’s zijn inmiddels met het spel  opgehouden, maar Opera Minora pakt de draad weer op en doet het met opera. De spelers van het gezelschap verzinnen ter plaatse het verhaal, de personages en de dialogen voor korte operascènes. En natuurlijk kan het publiek volop meedoen door het aanreiken van grappige voorstellen. Niets is zeker en niets ligt vast, dus alles kan gebeuren. 

Met al deze activiteiten wil het KamerOpera Festival de Zwollenaren opzoeken en hoopt het de band met Zwolle te versterken.

Artikel delen: