WVF onderuit tegen Vroomshoopse Boys 3-1

Vroomshoop – In het voorwoord van het programmaboekje stond gistermiddag dat een gezonde teamspirit en 100% inzet de Boys zouden kunnen behoeden voor degradatie. De thuisploeg liet dit vanmiddag ook zien en wist via doelpunten van good old Gerwin  Kok (2) en Christiaan Jansen een zwaarbevochten overwinning te behalen. WVF kreeg ook genoeg kansen maar wist slechts een keer via Peter van de Streek te scoren. Dit betekent 3 (uit)wedstrijden op rij verloren.  

In de eerste helft leek het er aanvankelijk op dat WVF de frustraties van 2 nederlagen van zich wilde en kon spelen. Vlot combinerend werd de aanval gezocht. De Boys keken aanvankelijk de bekende kat uit de boom maar trachtten gevaar te stichten met opportunistisch en stevig spel. Diverse keren werd daarbij geprobeerd hoe veel scheidsrechter Everlo zou toelaten. In de 12 minuut bracht Gerwin Kok via een uitval de 1-0 op het bord. Grensrechter “Railrunner” Nico Kropman vlagde tevergeefs voor buitenspel. Door de consternatie hadden de Boys kort daarna bijna de voorsprong vergroot, maar gelukkig ging de inzet voorlangs. WVF bleef wel beter combineren maar de echte angel ontbrak vanmiddag. Enkele vrije trappen van Michel Klink en Richard Bouwmeester brachten wel gevaar maar geen doelpunt. Peter van de Streek was met een enorme knal op de vuisten van de keeper van de Boys nog het dichts bij een doelpunt. Ruststand dus 1-0.

Direct na de rust greep keeper Niek Karrenbelt goed in bij een inzet van Kok. WVF nam het heft in handen en in de 52 minuut verlengde Martijn van der Steege een vrije trap richting Peter van de Streek, die prachtig de gelijkmaker binnenschoot: 1-1.

Kort daarna leek Martijn van der Steege zelf te scoren met het hoofd maar de bal schampte zijn edele schedel. Aan de andere kant ging het kort daarna mis omdat niet resoluut werd ingegrepen. Christiaan Jansen drukte de 2-1 binnen.

WVF wenste niet te capituleren en via Timon Beimers en Richard Bouwmeester kwamen er kansen maar niet het gewenste resultaat. De wissel van Kevin Peters voor Timon Beimers vond plaats om Martijn van der Steege door te laten schuiven naar de spitspositie. Hij wist enkele malen gevaarlijk te worden maar geleidelijk sloop er moedeloosheid in het spel van WVF. Peter van de Streek maaide helaas ook nog over de bal na een vrije trap van Richard Bouwmeester. Zoals zo vaak valt er dan onverwacht een doelpunt aan de andere kant. Gerwin Kok gooide er een solo uit en met veel hang en sleurwerk kwam hij voor Niek Karrenbelt die hij wist te omspelen en beheerst de 3-1 aan te tekenen. Kat in het bakje voor de thuisclub en een stap op weg naar klassebehoud.

WVF heeft daar geen last van maar mag hopen op een goed slot tegen Hulzense Boys en Enter Vooruit, die ook beiden nog tegen degradatie strijden.

 

Verslag: Bert Kamerman

 

Artikel delen: