Overige politieberichten

Zwolle – Een 17-jarige bromfietsster uit Nieuwleusen is op vrijdagochtend 17 april gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto op de kruising Hessenweg/Kranenburgweg. Het meisje stak de kruising over vanuit de richting Hessenpoort en negeerde daarbij vermoedelijk het rode licht. Een passerende personenauto, bestuurd door een 54-jarige inwoner van Dalfsen, kon haar niet meer ontwijken, waarna de aanrijding ontstond. Het meisje werd met een gebroken been en pols naar het ziekenhuis vervoerd.

– Het rijbewijs van een 54-jarige automobiliste uit Zwolle werd op vrijdagmiddag 17 april ingevorderd op de Bisschop Willebrandlaan. De vrouw was voor het stoplicht op de voor haar stilstaande personenauto van een 45-jarige plaatsgenote gebotst. De vrouw bleek onder invloed van alcohol te verkeren en blies op het bureau 825 ug/l. Naast de invordering kreeg de vrouw proces-verbaal opgemaakt.

– Een 16-jarige bromfietser uit Hoogeveen kreeg op vrijdagmiddag 17 april drie processen-verbaal uitgereikt op de Burgemeester van Walsumlaan. De jongen droeg geen valhelm en werd hierop staande gehouden. Daarnaast was zijn kentekenplaat niet op de juiste manier bevestigd. Bij controle bleek hij ook niet over een geldig rijbewijs te beschikken. Hij moest zijn weg lopend vervolgen.

– Een 51-jarige inwoonster van Zwolle werd op vrijdagmiddag 17 april aangehouden in een winkel aan het Maagjesbolwerk voor winkeldiefstal. De vrouw probeerde een portemonnee weg te nemen zonder deze af te rekenen. In het kantoor waar de vrouw werd opgehouden in afwachting van de politie probeerde de vrouw brand te stichten door het tapijt in brand te steken. De vrouw werd ingesloten op het bureau. In dezelfde winkel werd vrijdagavond een 34-jarige inwoner van Bergentheim aangehouden. De man probeerde oordopjes weg te nemen zonder deze af te rekenen. Ook hij werd ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

– Een 16-jarige bromfietser uit Zwolle is op zaterdagmiddag 18 april gewond geraakt bij een aanrijding op de Ittersumallee. De jongen verzuimde voorrang te verlenen aan een passerende personenauto, bestuurd door een 30-jarige inwoner van Raalte. Deze kon de bromfietser niet meer ontwijken. De jongen werd met vermoedelijk een gebroken sleutelbeen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

–  Bij een bedrijf aan de Benjamin Franklinstraat werd op zondag 19 april rond 00.30 uur ingebroken. Men kwam binnen door een deur te forceren. De buit bestond uit een kluis en een aantal mobiele telefoons. Men kwam binnen door een deur te forceren.

Bij een bedrijf aan de Heinoseweg werd eveneens op zondag 19 april ingebroken. Men kwam hier binnen door een deur te forceren. Bij deze inbraak, die tussen 01.00 en 01.45 uur moet hebben plaatsgevonden, werd o.a. een flatscreen televisie en contant geld weggenomen. Daarnaast werd een grijze bestelbus van het type Volkswagen Transporter weggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.