Esther Vergeer bij Zwolse Tennisclub De Pelikaan

Zwolle – Tennissers en belangstellenden kunnen Esther Vergeer in actie zien tijdens het 20ste Pinkstertoernooi van Zwolse Tennisclub De Pelikaan. Op 30, 31 mei en 1 juni a.s. wordt voor de 20-ste maal het Pinkstertoernooi georganiseerd. Aan dit toernooi kunnen tennissers van 30 jaar en ouder deelnemen. Als speciaal onderdeel van dit toernooi geeft Esther Vergeer op zondag 31 mei een tennisdemonstratie.

Esther Vergeer (27 jr) is een Nederlands rolstoeltennisster die sinds 1999 onafgebroken de eerste plaats op de wereldranglijst in het rolstoeltennis bezet. Ze is bovendien ongeslagen in het enkelspel sinds januari 2003. Vergeer is vijfvoudig Paralympisch kampioen op het onderdeel tennis en werd drie maal verkozen tot gehandicapte sporter van het jaar. In 2002 werd zij verkozen tot wereld sporter met een handicap. De demonstratie wordt gegeven op zondag 31 mei om 15:00 uur. Daarna geeft Esther een clinic voor rolstoelers die tennissen of aan hen die het leuk lijkt te tennissen.

Om deel te nemen aan het toernooi kunt u zich tot 17 mei a.s. aanmelden via de website www.ztcdepelikaan.nl. Op deze site staat ook meer informatie over het Pinkstertoernooi en de demonstratie van Esther Vergeer.

Rolstoelafhankelijke mensen die graag mee willen doen aan de clinic kunnen zich opgeven bij Ellen van de Hoek. Zij  kunnen een E-mail sturen met hun naam, leeftijd en telefoonnummer naar ellen@pelikaan-zwolle.nl.

Artikel delen: