SWOL1894 bij top Nederlands synchroonzwemmen

Alkmaar – Alkmaar was dit weekend niet alleen het toneel van het mogelijke kampioenschap van AZ maar ook het toneel van de Synchrobeat Kampioenschappen (SBK), het nationaal kampioenschap voor synchroonzwemmen voor jeugd tot en met 14 jaar. SWOL1894 heeft uitmuntend gepresteerd met twee bronzen plakken. Eén voor de groepsuitvoering voor meisjes tot en met 12 jaar (categorie Age 1) en als vereniging een overall derde plaats voor techniek. Hiermee bewijst SWOL1894 daarmee wederom tot de top van Nederland te horen.

Vooraf waren de verwachtingen hooggespannen want SWOL1894 had zich met maar liefst 13 meisjes in de categorieën Age 1 (tot en met 12 jaar) en Age 2 ( tot en met 15 jaar) weten te plaatsen. Deze 13 meisjes wisten zich in techniek wedstrijden gedurende het hele seizoen te kwalificeren door het bereiken van de toelatingslimieten. SWOL1894 dong op zondag, na de eerste schifting op zaterdag, met alle Solo-, Duet- en groepsuitvoeringen mee naar het nationaal kampioenschap. Dat betekent dat SWOL1894 zich met zes uitvoeringen al tot de beste 12 van Nederland mocht rekenen.

De spetterende optredens van SWOL1894 van afgelopen zondag leverden  in prachtige resultaten op met minimaal een achtste en dus maximaal twee derde plaatsen. De zwemsters, begeleiding en coaches onder aanvoering van Hoofdtrainster Karin van Schuppen konden zeer tevreden terug kijken. “Loon na één jaar hard werken” aldus algeheel clubvoorzitter Gerhard Burgman.

Resultaten:

Age 1

Solo 10e plaats

Duet 8e plaats

Groep 3e  plaats ( zie foto)

 

Age 2

Solo-uitvoering 6e  plaats
Duet 5e plaats (zie foto)

Groep 5e  plaats

 

Verenigingstechniekprijs 3e plaats

Artikel delen: