De keuze van Henk Heideveld

Zwolle – De bekende Zwolse kunstenaar Henk Heideveld is gevraagd een keuze te maken uit werken van leden van de Zwolse kunstenaarsvereniging Palet. Zijn keuze zal worden geëxposeerd in galerie De Zwolse School aan de Rhijnvis Feithlaan 54 te Zwolle.

Heideveld, zelf ook al jaren Paletlid, heeft bij een aantal kunstenaars zijn keuze gemaakt uit tekeningen en schilderijen die op hun atelier aanwezig waren. Zijn keuze viel op werken van Saskia Wevers, Elen Boer, Ineke Plette, Joke Lufting, Hermy van Kempen, Lydia van de Lande, Auke Leistra en Joop Eikenaar.

Heideveld bewondert de ene keer het vakmanschap, bijvoorbeeld in de verfijnde stillevens van Joop Eikenaar, terwijl hij bij Hermy van Kempen en Elen Boer het experiment en het zoeken waardeert. Heideveld koos ook voor het vakmanschap van Joke Lufting en Saskia Wevers, dat nergens routineus wordt. Lydia van de Lande en Ineke Plette staan volgens Heideveld model voor een groot aantal amateurs bij Palet die met veel enthousiasme en werklust enkele malen per jaar boven zichzelf uitstijgen en een heel acceptabel niveau bereiken. Auke Leistra’s tekeningen zijn een buitenbeentje in dit gezelschap. Leistra’s getekende zelfportretten zijn voorbeelden van eerlijke zelfbeschouwing. Zijn lijnnotities hebben naar Heidevelds oordeel een stilistische kwaliteit, die in haar beschrijvende beweging eerder literair is dan visueel.

VANAF  25 APRIL T/M 31 MEI IEDERE ZONDAGMIDDAG  EN  DE ZATERDAGEN 25 APRIL EN 31 MEI VAN 13.00 T/M 17.00 UUR  EXPOSITIE

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Zeer veelzijdige kunstenaar Henk Heideveld. Wel leuk om eens te gaan kijken. Za. & zo. dus 13.00 t/m 17.00 in galerie De Zwolse School aan de Rhijnvis Feithlaan 54. T/m 31 mei.  ⚠️ Meld

 2. pffff, heideveld. was dat ook niet die kunstenaar die op gemeenschapsgeld een varende bierpul in mekaar knutselde en die ze van de oude ijsselbrug hebben moeten afplukken?
  bizar daty zo’n man nog altijd de publiciteit weet te bereiken.


  ⚠️ Meld

 3. lekker objectief deze 1-mansjury ook nog van het eigen clubje. Bekend is deze man zeker maar door zijn werk of door alle publiciteit en bonje?


  ⚠️ Meld

 4. heideveld stamt uit de tijd van veltien. eveneens veelzijdig en de kunstenaars aspiraties gingen hand in hand met exessief drank gebruik. met name in smeden was veltien heer en meester. zo heeft hij voor de zwolse binnenstad al het smeedijzeren uithangwerk gemaakt en voor de irish in werd zelfs een compleet barmeubel gefabriceerd. voor het luttele bedrag van destijds 2500 gulden liet veltien er een barrekening van maken, die hij samen met collega kunstenaar stronks en ondergetekende burgermeest heeft gemaakt.


  ⚠️ Meld

 5. Waarom heeft iemand dan al die extra aandacht nodig.
  Doen de anderen van palet dat ook? Kent iemand het werk van die mensen? Ik wel!


  ⚠️ Meld

 6. heideveld stamt uit de tijd van veltien. eveneens veelzijdig en de kunstenaars aspiraties gingen hand in hand met exessief drank gebruik. voor het luttele bedrag van destijds 2500 gulden liet veltien er een barrekening van maken, die hij samen met collega kunstenaar stronks en ondergetekende burgermeest heeft gemaakt.
  geschreven door verdieping, op 20 april 2009 om 12:47

  Beetje tegenstrijdige reacties van Verdieping…:

  geschreven door verdieping, op 18 april 2009 om 21:21

  ik zie op de onderste foto naast de koffie en theekannen zelfs flessen wijn staan en een spoelinstallatie voor bierglazen. het lijkt mij geenszins de bedoeling dat er aan minderjarigen alcohol wordt geschonken in het jongerencentrum van de toekomst. zeker dit soort organisaties moet er voor waken dat jongeren zich laven aan alcohol. ik kan mij wel voorstellen dat men spreekt over een geslaagde middag, als er genoeg getapt wordt.

  Lees hier meer tegenstrijdigheden…[/url] 😀

  Zelf lekker zoepn op andermans kosten, maar een ander niks gunnen? :'(


  ⚠️ Meld

 7. toendertijd leefden we injh een andere wereld. de jaern zestig waren in alle opzichten mooi. maar het mooiste was de verdraagzaam heid tegenelkaar. zou ik indertijd als paashaas snacht op mi9jn thomos naar theo rijden zou iedereen dat prachtig vinden. tegenwoordig wordt je achtervolgt en neergestoken.
  overigens heb ik altijd goed verdiend en een bovenmodaal inkomen genoten. luibuizen komt niet in mijn woordenboek voor.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.