De Librije en Deltion College starten Librije Klas

Zwolle – Afdeling Horeca & Reizen van het Deltion College en De Librije starten schooljaar 2009/2010 met een ‘Librije Klas’. Studenten die op topniveau willen werken en passie hebben voor het vak, kunnen zich nog dit voorjaar aanmelden voor de selectieprocedure en kans maken op één van de vijfentwintig plaatsen binnen de Librije Klas. 

De Librije Klas is bedoeld voor serieuze en ambitieuze studenten die al minimaal één jaar een opleiding in de richting keuken, gastheer-/gastvrouw of bakkerij hebben gevolgd. Dit voorjaar ontvangen de studenten een uitnodiging voor de selectieprocedure. Leraren van het Deltion College maken op basis van een sollicitatiebrief, curriculum vitae en een persoonlijk gesprek een eerste selectie. Tijdens de tweede ronde beoordeelt een deskundige jury, waaronder enkele medewerkers van De Librije, welke studenten in aanmerking komen voor de Librije Klas.

De geselecteerde studenten krijgen één dagdeel per week professionele (gast)lessen en excursies aangeboden. Daarnaast krijgen ze de kans om stage te lopen bij één van de horecagelegenheden, de Librije winkel of het onlangs geopende vijfsterrenhotel. De Librije en Deltion stellen binnenkort het definitieve programma van de eerste Librije Klas vast. Dit programma zal uit opleidingsspecifieke en gezamenlijke activiteiten bestaan. Zo kunnen de studenten tevens een kijkje in de keuken van hun medestudenten nemen. 

Bij het Deltion College staat de praktijk centraal. Afdeling Horeca & Reizen biedt haar studenten vele nationale en internationale praktijkmogelijkheden aan. Zo kunnen de studenten deelnemen aan een Hilton Class en stage lopen bij Holland America Line. “Wij zijn bijzonder trots op de samenwerking met Librije”, aldus Jan-Willem Wassink, directeur afdeling Horeca & Reizen.

Artikel delen: