Stichting Stadswacht weer op volle sterkte

Zwolle – Woensdag 1 april heeft het bestuur van Stichting Stadswacht IJsselland-Midden te Zwolle de heer J. (Jan) Werkhoven benoemd als directeur van de Stichting Stadswacht IJsselland-Midden. De heer Werkhoven was eerder werkzaam als directeur Bedrijfsopleidingen bij ROC Aventus te Apeldoorn (AC&EC), en neemt de taken over van interim-directeur Renz Langejan.

Eind oktober 2008 is de notitie  met betrekking tot de toekomst van de Stichting Stadswacht IJsselland-Midden door de gemeenteraad behandeld en vastgesteld. Daarmee startte een nieuwe fase. Naast de participerende gemeenten Zwolle, Dalfsen en Ommen is er samenwerking gevonden met het Deltion College. Tezamen met de politie als partner krijgt de stichting daarmee een uitbreiding tot leerwerkbedrijf, waardoor de continuïteit van de taken van de stadswachten, maar ook de huidige functies van de stadswachten gewaarborgd blijven.

Nieuw bestuur en directie.

Met ingang van december 2008 is Louis van Daalen als nieuwe voorzitter van Stichting Stadswacht IJsselland-Midden gestart met het formeren van een nieuw bestuur. Naast Louis van Daalen als vertegenwoordiger van de grootste participerende gemeente bestaat het bestuur nu uit: Ellen Steenberg als vertegenwoordiger van de politie IJsselland,  Herman Meppelink als vertegenwoordiger van Deltion College, Otto de Goeij als vertegenwoordiger van de gemeentes Dalfsen en Ommen en Remko Hoogendoorn lid en penningmeester.

De Stichting Stadswacht IJsselland-Midden te Zwolle is met de komst van de nieuwe directeur weer op volle sterkte en klaar voor haar rol als toezichthouder en dienstverlener voor de stad Zwolle, Ommen, Dalfsen en de Regio IJselland-Midden. De Stadswacht IJsselland-Midden wil inspelen op de toekomst als een professionele toezichthouder, dienstverlener en leerwerk,- re-integratiebedrijf. Verschillende ontwikkelingen, zoals criminaliteit, veiligheid, preventie en verscherpte voorwaarden in de bedrijfsvoering en organisatie vragen om een professionaliseringsslag van Stadswachtorganisatie.

De nieuwe directeur heeft naast de dagelijkse aansturing, acquisitie als belangrijke taak om daarmee tot vergroting van de regionale samenwerking te komen. Tevens worden er kansen gezien voor de Stichting Stadswacht IJsselland-Midden om andere dienstverlenende activiteiten te ontwikkelen, die minder van doen hebben met openbare orde en veiligheid, maar waarbij betaalde diensten verleend kunnen worden aan bijvoorbeeld het bedrijfsleven en grote evenementen in het werkgebied van de stichting.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. stadswacht
  Wat een geldverspilling in deze “crisestijd”
  Ga wat nuttigs doen. Stadswachten, als je een keer boe zegt zijn ze weg, en verder doen ze 0,0, ja een beetje flaneren in de stad.
  Maar ja zo’n baantje wil iedereen wel, want oh, oh wat wordt je daar moe van.  ⚠️ Meld

 2. Henri, heb je je wel eens echt verdiept in welke taken de Stadswacht allemaal uitvoert? Of roep je maar wat uit de losse pols? Gezien je reactie zal het wel het laatste zijn. En uh…wat is jouw levenswerk eigenlijk?


  ⚠️ Meld

 3. @henri…

  Voor mensen die niet zoveel snapvermogen hebben.. En die niet kunnen lezen en/of schrijfen, is er nog wel plaats bij de WEZO.. “crisestijd” is toch nog altijd met een i het is “crisistijd” maar dat snappen mensen zoals jij toch niet.. ;D ;D


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.