Mooi bedrag voor Ronald McDonald Huis Zwolle

Zwolle – De mooiste reactie na het Benefiet Golftoernooi kwam uit de mond van één van de deelnemende ondernemers: ‘In de huidige tijd moet je soms moeilijke keuzes maken, maar dit goede doel is wel het laatste waarop we gaan bezuinigen.’ Woorden van gelijke strekking vielen bij meerdere deelnemers op te tekenen. Het zorgde ervoor dat het vierde Ronald McDonald Benefiet Golftoernooi een succes was. De penningmeester van het Huis in Zwolle mocht een bedrag van zo’n 18.500 euro op de bankrekening bijschrijven.

Niets leek een succesvolle dag eigenlijk ook in de weg te staan. Ondanks de sombere weersvooruitzichten was het weer afgelopen vrijdag om door een ringetje te halen. Vanaf het moment dat de teams van vier personen hun eerste stappen op de baan van Golfclub Zwolle zetten, werden ze begeleid door een heerlijk zonnetje. ‘De sfeer zat er dus al snel goed in. Iedereen genoot van deze bijzondere dag en greep de gelegenheid aan om de onderlinge banden (nog meer) aan te halen’, aldus een enthousiaste huismanager Lianne Booijink.

Na een ronde van achttien holes kwam Schutte Bouw en Ontwikkeling als winnaar uit de bus. Dit team kreeg de Flight Prijs overhandigd, een wisselbokaal die ongetwijfeld een mooi plekje zal krijgen op het kantoor van het Zwolse bedrijf. Verder lagen er vier bonnen ter waarde van elk honderd euro op de winnaar te wachten. Deze prijs werd aangeboden door wehkamp.nl, al jaren een grote en trouwe sponsor van het Ronald McDonald Huis Zwolle. De dag werd afgesloten met een gezamenlijk diner in het clubhuis.

Dit soort initiatieven zijn ook nodig om de jaarlijkse exploitatie rond te krijgen. De Ronald McDonald Huizen in Nederland zijn namelijk volledig afhankelijk van giften, donaties en opbrengsten uit acties, omdat er geen subsidie wordt verstrekt. In het Zwolse Huis wordt onderdak geboden aan ouders van zieke of veel te vroeg geboren kinderen die in de Isala klinieken zijn opgenomen.

Artikel delen: