College onderzoekt recessie op de Marslanden

Zwolle – Het college bezocht in het kader van de Week van de Verbinding maandagmiddag vijf bedrijven op het bedrijventerrein Marslanden in Zwolle – Zuid.


Wethouder Martin Knol op grote hoogte bij Eurosafe…

Het college maakte kennis met de bedrijven en ging in gesprek over de huidige recessie. Wat zijn de gevolgen? Hoe gaan de bedrijven hiermee om? Zijn er ook kansen? En kunnen de bedrijven elkaar onderling helpen of ondersteunen? De meeste ondernemers waren positief over de huidige tijd van recessie. Het twee jaar in Zwolle gevestigde Pijlman Kantoormeubelen aan de Baileystraat toonde zelfs een beter resultaat dan de kwartaalcijfers van 2008. Daarnaast hadden de bedrijven ook nog iets actiefs voor de de heren van het college in petto. Het bezoek was een samenwerking met Energiewacht Groep, Beverwijk & Zonen, HORKA, Eurosafe Solutions en Pijlman Kantoormeubelen.


Wethouder Gerard van Dooremolen is handig met de heftruck bij Pijlman…

 

Van heftruck rijden tot creatief met deuren

Om de bezoeken een actieve wending te geven zijn er verscheidene activiteiten georganiseerd. Zo werd er bijvoorbeeld door collegeleden gereden op heftrucks bij Pijlman Kantoorartikelen, een deur beschilderd bij scoutinggroep Indaba en in een proefmast geklommen bij Eurosafe Solutions. Daarnaast werd er door veel bedrijven een rondleiding gegeven om te laten zien hoe zij te werk gaan. Dit alles om ervoor te zorgen dat het college en het bedrijfsleven zich verbinden aan elkaar.

Energiewacht Groep

Het college werd ontvangen door Bert de Vries, algemeen directeur van de Energiewacht Groep. Het bezoek stond, net als de andere bezoeken, in het teken van recessie. Het bedrijf is op dit moment markleider in Zwolle maar moet blijven vernieuwen om deze positie te behouden. Na een korte bedrijfspresentatie met alle in´s en out´s kreeg het college een rondleiding door het bedrijf.

Pijlman Kantoormeubelen

De recessie biedt kansen voor Pijlman omdat zij met hun kantoormeubelen en -inrichtingen het middensegment en ´eronder´ (gebruikte meubelen) bedienen. Dat hoorde het college van eigenaren Erwin een Neeke Bakker. Zij vertelden een enthousiast verhaal over hun bedrijf. Actie was er ook nog in de vorm van het rijden van een heftruckparcours. Vooral wethouder Gerard van Dooremolen was een zeer begenadigd bestuurder ……

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Leuk en positief dat het goed gaat met ondernemers in de marslanden. Fijn ook dat de wethouder zich heeft vermaakt met paaltje klimmen en heftruck rijden. Maar zijn er ook concrete zaken besproken/ afgesproken. Een goede/betaalbare internet infrastructuur zou welkom zijn, tevens zijn de openbaar vervoer verbindingen zeer matig. Vooral voor stage-lopers is dit erg onhandig. Dat vind ik interessanter dan symbool politiek…


    ⚠️ Meld

  2. Als van Dooremolen wist dat sommige werkgevers in Zwolle doodleuk 8,74 bruto per uur betalen aan vorktruckchauffeurs dan stapt ie er nooit meer op.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.