Derde editie Moederdag Tandemdag

Zwolle  Ruim 140 tandems wil uitbater Arjan Broekman van ’t Proeflokaal dit jaar op 10 mei bevrouwd en bemand krijgen door moeders, dochters en zonen. Wie kijkt naar het grote succes van de vorige, bijzondere moederdagactie, weet dat dit nieuwe wereldrecord mogelijk is. In 2008 beklommen 90 moeders en hun kinderen een tandem voor een prachtig tochtje door Zwolle en omgeving. “Dat was prachtig”, schittert Broekman. “Ik kreeg aanmeldingen uit het hele land en ook nu hebben al veertig mensen zich aangemeld. Dit jaar valt moederdag niet op Pinksteren, zoals vorig jaar, dus ik hoop op meer deelnemers.”

 

Broekman is de enige kroegbaas in Nederland die een groots moederdagevenement organiseert met tandems. “Ik vind het prachtig om te doen. Vorig jaar was onze laatste stop bij een boer aan de IJssel. Ik stond op de dijk en keek hoe iedereen beneden zat te eten en te drinken. Ik zag alleen maar lachende gezichten. En dáár doe je het voor.” De route van dit jaar heeft hij al weer uitgezet en meerdere malen gefietst. “Het is niet dezelfde als vorig jaar. We fietsen weer door een prachtige omgeving met mooie en unieke locaties. Welke? Dat vertel ik nog niet. Het moet een verrassing blijven.”

Deelnemers bekeken vorig jaar met verrekijkers de meest vreemde (niet bestaande) vogelsoorten, waarbij zij evenzo gekke geluiden te horen kregen. Ook dit jaar kunnen ze weer actief meedoen, als ze dat willen. En uiteraard staat trio Jaap, Joop en Joep weer klaar om de stoet fietsende moeders en kinderen van alle leeftijden met veel betrokkenheid en humor te begeleiden. Tijdens de (drie) stops zorgen Richard Mulder en Arnold Fransen voor entertainment op locatie. En voor de mensen met een zwakke blaas verzorgt PBN-Music net als vorig jaar wc-hok ‘De Doos van Toos’. Het thema van deze derde editie is Biologisch en Ecologisch. Broekman: “Mensen zullen zich weer verbazen over de route en de omgeving. Ik heb er zin in. Het is ook heel leuk om gezellig met je moeder op stap te gaan.” 

Moederdag Tandemdag

Wanneer: 10 mei

Vertrek: 13.00 uur vanaf de Blijmarkt

Route: 25 tot 30 kilometer door Zwolle en haar prachtige omgeving

Terugkomst: Omstreeks 17.00 uur

Kosten: 50 euro (inclusief huur tandem, hapjes en drankjes onderweg)

Opgave: aan de bar of via www.pfk.nl. Op deze site staan ook foto’s van vorig jaar

 

 

Artikel delen: