Kunstroute Zwolle

Zwolle – Komend weekend, zaterdag 25 en zondag 26 april, bent u van harte welkom om bij de Kunstroute Zwolle een kijkje te nemen in ateliers van Zwolse kunstenaars maar ook in musea, kunstuitleen, galeries en culturele instellingen. In totaal openen, elk laatste weekend van de maand, 23 deelnemers hun deuren op zaterdag en / of zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Tijdens deze middagen kunt u met de kunstenaar in gesprek  komen, rustig rond kijken en van gedachten wisselen.

Deze maand vindt er een kunstactiviteit plaats op zondag 26 april van 14.00 tot 17.00 uur in het atelier van kunstenares Marjanneke Scholtheis, jupiterstraat 85 te Zwolle. Zij wil die middag, op kleine schaal aan haar eettafel,  mensen de gelegenheid geven om monotypes te maken. “Onder mijn leiding wordt u uitgenodigd om met inkt te gaan schilderen op plastic. Deze schildering halen we, in het atelier, door de drukpers waardoor één afdruk ontstaat namelijk een monotype. Een monotype maken is altijd een verrassing omdat er mooie effecten ontstaan als de inkt onder de drukpers wordt “plat geslagen”.

De (natte) afdruk kunt u meteen mee naar huis nemen onder een schutvel. Monotypes zijn onderdeel van mijn werk evenals linosnedes, tekeningen en schilderijen. Ik denk in (natuur)vormen, vereenvoudiging van de wereld. Het vangen van iets dat je niet in woorden kan vatten.”

Het hele kunstrouteweekeinde kunt u verder ook in Galerie De Zwolse School de op zaterdag 25 april a.s. te openen expositie: “De Keuze van Henk Heideveld” bekijken 

Voor meer informatie over de routes, de deelnemers  en de openingstijden van de deelnemers kunt u kijken op www.kunstroutezwolle.nl. Tevens zijn er gratis folders verkrijgbaar bij de VVV en het Stedelijk Museum.

Artikel delen: