Jacco Eltingh geeft clinic aan personeel Landstede

Zwolle –  Deze week vindt ook in Zwolle de jaarlijkse Nationale Sportweek plaats. Ook op Sportpark De Pelikaan blijft de Nationale Sportweek niet onopgemerkt, gedurende de hele week worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Zo zijn er activiteiten in het kader van bedrijfssport, aangepast sporten, komt het Zwolse college van B&W op bezoek  en is er een sportdag voor basisschoolkinderen.

Maandagmiddag gaf niemand minder dan oud-wereldkampioen tennis Jacco Eltingh een tennisclinic aan het personeel van ROC Landstede. Hij werd bijgestaan door oud-tennisser Thijs Jan van den Berg van de KNLTB. Op dinsdagavond 21 april a.s. is het reguliere G-sportaanbod van hockeyclub ZMHC, korfbalvereniging Oranje-Zwart en voetbalclub s.v. HTC opengesteld voor belangstellenden. Ook bieden zij die avond voor mensen met een beperking beachvolleybal aan. De gratis lessen beginnen om 18:30 uur en duren tot ongeveer 20:00 uur. Minimum leeftijd is 12 jaar. Voor aanmelding mailt u naar \n ellen@pelikaan-zwolle.nl.

Het college van B&W op bezoek

Tijdens de Nationale Sportweek vindt ook de Week van de Verbinding van de gemeente Zwolle plaats. Onder het motto ‘Samen maken we de Stad’ gaat het college van Burgermeester en Wethouders op bezoek bij allerlei initiatieven en samenwerkingsverbanden in Zwolle. Op woensdag 22 april a.s. is het college vanaf 15.30 uur te gast bij Stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan. Het college gaat eerst de lessen rolstoeltennis bijwonen waarmee ZTC De Pelikaan sinds kort van start gegaan is. Daarna volgt er een Interactieve Nordic Walking tocht over het sportpark, waarbij ze onderweg verschillende organisaties tegenkomen waarmee de stichting samenwerkt. Zo komt het college op een leuke, interactieve manier veel te weten over de werkzaamheden, activiteiten en samenwerkingsverbanden van de stichting en kan ze in de tussentijd genieten van de prachtige omgeving.

Buurtsportdag

Op vrijdagmiddag 24 april a.s. vanaf 13.00 uur komen in samenwerking met Sportservice Zwolle de leerlingen van groep vijf en zes van de nabijgelegen basisscholen De Wieden en De Duyvencamp naar Sportpark De Pelikaan voor een buurtsportdag. De kinderen kunnen op deze dag kennis maken met ons vernieuwende sportaanbod. Ze gaan 4 tegen 4 voetballen, knotshockey spelen, onder leiding van topkorfballer André Kuipers beachkorfballen en ook de Ronald McDonald Sport- en Beweegshow komt naar de sportdag.

Personeel van Landstede in bewegingStichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan is op verschillende fronten actief. Ook op het gebied van bedrijfssport zijn er tijdens de Nationale Sportweek activiteiten. Want naast bovenstaande activiteiten komt het personeel van Landstede van maandag tot en met donderdag van 16.00 uur tot 18.00 uur sporten op Sportpark De Pelikaan.

Artikel delen: