Herstart Omroep Zwolle laat op zich wachten

Zwolle – Sinds het verklaren van het failliet van Omroep Zwolle wordt er door een groep vrijwilligers van de omroep hard gewerkt aan een comeback. Onder leiding van KvK-voorman Frits Smit bekijkt men de mogelijkheden voor een herstart. Daarbij is het afhankelijk van de uitslag van de bevindingen van curator Witteveen. Eind april moet hij zijn eerste rapportage aan de rechtbank doorgeven. De uitslag van de curator is in deze cruciaal voor de vrijwilligersgroep. Zijn er teveel schulden dan houdt het verhaal op en moet de vergunning, die afgelopen oktober 2008 nog met 5 jaar verlengd werd, aan het Commissariaat Van De Media teruggeven worden. 

Zover is het nog niet, zegt oud-voorzitter Jan Kistemaker. Hij adviseert de vrijwilligers deze weken. Bij de mogelijke herstart zijn Frits Smit, raadslid Hans Borrel en de vrijwilligers Marijke Riesebeek, Raymond Koning en Christiaan Keur betrokken. Ze willen onder andere ROC Landstede en als het nodig is ook RTV Oost bij de plannen betrekken. Kistemaker betreurt de gang van zaken bij de omroep zeer. Sinds zijn vertrek in maart 2008 heeft hij de lokale omroep af zien glijden. Dat het vorige bestuur een failliete boedel overnam bestrijdt de oud-voorzitter ten stelligste. “De oud-medewerkers die advertentiegelden binnenhaalden hebben destijds goed werk verricht. Na hun gedwongen vertrek ging het mis”. Er hebben zich, als de omroep de vergunning niet kan behouden, al gegadigden hiervoor gemeld. Dat zijn Stichting Publieke Media Zwolle, de Lokale Omroep Kampen en een stichting uit Dalfsen. Kistemaker ziet geen herstart op korte termijn, hij denkt meer aan weken. Mocht de vergunning teruggegeven moeten worden dan zal het naar zijn oordeel zeker een half jaar duren voordat er een nieuwe lokale omroep is.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. ik snap niet dat ze dit zinkende schip weer willen oplappen. de kijkdichtheid was immers niet noemenswaardig en nu moet er weer ik weet niet voor hoeveel gemenschapsgeld in worden gepompt.


  ⚠️ Meld

 2. Nou de stichting publieke media zwolle zal binnen enkele dagen na het verkrijgen van de zendmachtiging er zorg voor dragen dat de lokale omroep weer in de lucht is!


  ⚠️ Meld

 3. Jammer
  Beetje jammer dat mensen die nergens iets van af weten meteen hun oordeel klaar hebben… Het licht niet aan de mensen die het nu weer op poten willen zetten. oud voorzitter Hulsebosch heeft dit op zijn geweten en niet de vrijwilligers..
  Dus roep niet zomaar wat !


  ⚠️ Meld

 4. het is al jaren kommel en kwel gemeente geef een nieuw initatief toch een kans zich te kunnen bewijzen ik vind niet dat de gemeete mee moet werken aan een doorstart van de oude club. Natuurlijk ligt het niet aan de gemiddelde vrijwilliger maar er is wel een harde kern die gewoon op de oude voet verder wil gaan ZONDE!! komop gun de andere initatieven een kans dus!


  ⚠️ Meld

 5. heeft de kvk voorman smit niks anders te doen ? het water staat de meeste ondernemers aan de lippen en de voorzitter van de meest vage club (waar ik elk jaar verplicht knaken aan moet storten zonder er ooit iets aan te hebben) gaat zich druk maken om deze oubollige zooi waar geen hond meer of afstemde. In wat voor wereld leven we toch ? Weet iemand ook het salaris van dit opperhoofd ?


  ⚠️ Meld

 6. Is het raar als ik schrijf dat ik ze toch wel een beetje mis? Is zo’n kaal beeld als je aan het zappen bent….ik vond het wel gezellig Zwols..


  ⚠️ Meld

 7. Omroep Zwolle kan mogelijk bestaansrecht hebben. De vrijwilligers lijken er voor te gaan, dat is te prijzen!
  Verder is het simpel rekenen met kosten / baten om een gezonde inschatting te kunnen maken (een nieuw bedrijfsplan).
  De meest recente ex voorzitter ken ik niet, maar ik kreeg ooit de indruk dat deze man iedereen koeien met gouden horens beloofd heeft..?
  Misschien weten “wij burgers” niet wat zich allemaal heeft afgespeeld, maar het lijkt een feit dat sinds zijn komst de ellende alleen maar heftiger is geworden. Eerder leek het nog te overzien.
  Dan is hij als voorzitter van een stichting mogelijk hoofdelijk aansprakelijk voor de vorderingen, mits aangetoont kan worden dat deze man wanbeleid heeft gevoerd.
  Hiermee heeft deze man best een risico over zich afgeroepen.  ⚠️ Meld

 8. Het lijkt me goed dat er in zwolle weer een goede lokale radio met kabelkrant (eventueel met filmpjes) gaat komen die lokaal nieuws, sport en evenementen gaat verslaan. Altijd beter dan weer een muziekstation zoals Publ. Media Zwolle (Airplay FM vanuit Olst/Wijhe) of een lokale omroep vanuit Kampen of Dalfsen.
  Samenwerking met andere regionale/lokale omroepen zou natuurlijk perfect zijn, want dan kan er wat leuks langs de IJssel ontstaan  ⚠️ Meld

 9. @Peter

  Publieke media Zwolle is GEEN ik herhaal GEEN Airplayradio AirplayFM bestaat overigens niet. Ook dit is overigens geen muziek zender maar de lokale omroep voor Olst-wijhe. Dat er mensen zijn die de link direct met Publieke media Zwolle trekken vind ik zeer kort door de bocht, omdat er een heel ander beleid en bestuur achter zit. Ik ben de enige bestuurder die bij beide omroepen betrokken is. Publieke media zwolle wil kabelkrant en radio maken voor en door de burgers uit Zwolle en de vrijwilligers van de oude LOZ zijn hier meer dan welkom. Laten we ons nog bezig houden met de kern van de zaak de PUBLIEKE omroep voor de gemeente opnieuw vormgeven dat is de basis van het verhaal en hier ligt ook de taak voor de politiek.


  ⚠️ Meld

 10. Vijf partijen willen een nieuwe lokale omroep in Zwolle beginnen. De combinatie RTV Oost/Landstede is er een van en wil vanuit het FCZwolle-stadion een omroep beginnen die zowel radio als televisie maakt. De zendlicentie voor een lokale Zwolse omroep ligt nog altijd bij de curator van de failliete Stichting Lokale Omroep Zwolle, in afwachting van afwikkeling van het faillissement.

  Officiële aanvragen voor zendtijdtoewijzing kunnen daarom nog niet worden ingediend bij het Commissariaat voor de Media. Frits Smit, bestuurder van de failliete omroep, onderzoekt samen met een aantal vrijwilligers van Omroep Zwolle de mogelijkheden voor een nieuwe omroep. Smit stelt inmiddels met op één na alle gegadigden te hebben gesproken. Naast de (radio)vrijwilligers van de failliete omroep zijn dat Radio IJsselmond uitKampen, Brugmedia, Stichting Publieke Media Zwolle en RTVOost/Landstede.

  Hoofdredacteur Henny Everts van RTV Oost: “Wij willen onze positie in Zwolle versterken. We bekijken of we het werk van de failliete omroep over kunnen nemen in een samenwerking met de school Landstede. Het management zou dan bij RTV Oost komen te liggen.”

  stentor


  ⚠️ Meld

 11. Zijn de Omroep en BQ niet te vergelijken?

  Wilde ambitieuse plannen, maar ze zijn wel met gemeenschapsgeld aan het dromen?


  ⚠️ Meld

 12. Het lijkt me simpel, er ligt een zend vergunning op je te wachten, en wie het aandurft neemt de sprong in het diepe.

  Heeft niks te maken met in het verleden gevoerd (wan)beleid, maar meer met ondernemingszin.

  Jammer alleen dat er meteen zo’n negatief beeld bij komt, lokale omroep zwolle, radio prima, maar laat alsjelieft de TV achterwege.

  Op internet is alles reeds te vinden, en stukken goedkoper voor adverteerders.

  Probeer live verslagen van voetbal, leuke talkshows met mensen die er toe doen over echte actualiteiten, het radiopraatje van de burgermeester. Dat soort dingen.


  ⚠️ Meld

 13. @ Degi: Ondernemingszin, paar handen vol dollars, diploma’s zijn niet nodig? Geen subsidie meer neem ik aan?

  Interessant lijkt me.

  Je weet vast dat er aan de beeldvorming over LOZ ook hard mee is gewerkt door de medewerkers zélf? Tjonge, wat een ouwe wijven club bij tijd en wijle. Maar eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik er al jaren weg ben. Weet niet hoe het nu is.

  Met live verslagen van voetbal is
  Pas geleden begonnen Ken de ervaringen niet.

  leuke talkshows met mensen die er toe doen over echte actualiteiten, het radiopraatje van de burgermeester. Dat soort dingen.

  De Sibrand H.-stuf. Hmmm het zou mij wel aardig lijken weer eens wat samen te doen 😉


  ⚠️ Meld

 14. Ik ben er ook nooit betrokken bij geweest, maar het zou toch jammer zijn als je dit soort dingen kan redden van de ondergang.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.