Zwolse theatergroep naar Praag

Zwolle – Van 26 tot 30 mei zullen beeldend kunstenaar Tali Farchi en danser Benno Hübner optreden op het Praag Fringe Festival met hun voorstelling Mo(ve)ment. De succesvolle Zwolse theatergroep geeft daarmee een vervolg aan eerdere tournees door de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Israël. Naast de voorstelling Mo(ve)ment zal beeldend kunstenaar Tali Farchi een voorstelling geven in samenwerking met Tsjechische muzikanten: Mo(ve)ment meets musicians. Zij zal daarbij al schilderend improviseren op muziek.

Mo(ve)ment is een ontmoeting tussen moderne dans (Benno Hübner) en beeldende kunst (Tali Farchi). Danser Benno Hübner beweegt voor een groot scherm waarop schilderijen van live painter Tali Farchi verschijnen. Zo ontstaat een dialoog tussen de twee disciplines, die zich ontwikkelt zoals in het echte leven, van gesprek naar discussie, tot ruzie die weer wordt bijgelegd. Het resultaat is een speels, gepassioneerd en soms intiem duet op muziek die uiteenloopt van klassiek tot hiphop.

Mo(ve)ment was eerder te zien in Nederlandse theaters en festivals (Oerol, Museumnacht, Theaterfestival). Optredens in het buitenland leidden tot samenwerking met Zuid-Afrikaanse, Amerikaanse, Israëlische en Palestijnse muzikanten.

Artikel delen: