Algemeen Log 38

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

 

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 200 reacties van een vervolg ( Algemeen Log: deel 39 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Artikel delen:
Reacties 250
 1. geschreven door dick, op 21 april 2009 om 21:27
  Kom net terug van een bijeenkomst over het nieuwe stemmen. Weer in het hokje met het rooie potlood en…..je legitimatiebewijs. Oh tsja kan gebeuren je had de kleurenpotlood verzammeling van ons kind mee moeten nemen dan was alles paars ( whoeha aub niet weer die ellende) Maar waar ging het over?


  ⚠️ Meld

 2. Hallo Dick, Waar was deze bijeenkomst dan ? Gaan die stemcomputers nu de schroothoop op ? Hoeveel geld is er verbrand door deze miskleun ? Gaan er koppen rollen ? Zo ja: Wie ? Zo nee: Waarom niet ?

  Bedankt voor je reactie.


  ⚠️ Meld

 3. @ Derk: Zoals het er stond…. een bijeenkomst over het nieuwe stemmen. Te beginnen 5 juni Europees Parlement. “Paars” = ongeldig. Als het hokje duidelijk rood is is het geldig.

  Idd gezellig: Stemcomputers verdwijnen buiten beeld. Schroothoop weet ik niet. Maar er hebben vorige keer een aantal mensen gesuggereerd dat die kasten te kraken waren. Volgens mij is het niet eens gelukt. Ook werd comedy gemaakt over indentificeren. Tja, dan moet je het indekken. Kost mooi extra tijd. Weet niet van de hoed en de rand, dan moet je bureau Verkiezingen/gem Zwolle bellen.


  ⚠️ Meld

 4. Fijn koko dat er mensen zijn die nog naar een low budget vakantie kunnen uitkijken. ikzelf lig het liefste nog te bakken in de arubaanse zon. schijnt dat dat ook goedkoper gaat worden in de toekomst.


  ⚠️ Meld

 5. @verdieping, uit onderzoek is gebleken dat bakken in arubaanse zon geen goede uitwerking heeft op bovenkamer. Uit ander onderzoek is gebleken dat een weekje Brabant betere uitwerking heeft op bovenkamer. ;D ;D ;D


  ⚠️ Meld

 6. @verdieping, vrouw van Koko gaat ook mee dus dat low budget zit er niet in. @Assendorper, Dus volgende week is bovenkamer van koko weer geupdate? Nou dat gaat dan wat worden. Koko neemt dongel mee onder de paraploft naar Brabant. Dus vanaf morgen Koko live vanuit Brabant 😀 8) 😉


  ⚠️ Meld

 7. @JOOP
  gerucht gaat dat deze bloemkoolneus regelmatig met teveel drank op wordt gesignaleerd in een cafe in de steenstraat. of het ongeval alcohol gerelateerd is is niet bekend, maar zeer aannemelijk.


  ⚠️ Meld

 8. Fotograaf Harry ten Klooster gaat voor Weblog Zwolle foto’s maken.

  De redactie van Weblog Zwolle is, nadat Harry zijn creatieve kunsten niet meer voor de Kabelkrant kan uiten, erg blij met de komst van Harry en wenst hem bij deze veel succes en plezier toe!

  Weblog Zwolle


  ⚠️ Meld

 9. @verdieping Wat een enorme insinuatie pleur je daar op het log. Je geeft zelf aan helemaal niks over een ongeluk te weten, maar je weet het wel heel rap te koppelen met iemands alcoholconsumptie. Voel je je daar lekker bij? Ik zou me helemaal kapot schamen!


  ⚠️ Meld

 10. [zomaar even geneuzel tussendoor]

  Ik wil de mountainbiker in blauw/witte kleding die me zojuist de Twistvlietbrug op heeft ingehaald even complimenteren met z’n geweldige conditie. Tegen de brug op met 30 km/h en op het Twistvlietpad zelfs 50 km/h op de teller.
  En bedankt voor de nonverbale uitdaging, ik ben hem met plezier aangegaan en was zelfs even bang dat het voor mij een vruchteloze poging zou worden. Alleen stopte jij helaas bij 50 km/h terwijl ik nog wel even door ging en nog verder had willen gaan.

  Maar het was me een waar genoegen en absoluut complimenten want ik had het op jouw fiets niet gered.


  ⚠️ Meld

 11. Opzich ben ik morgen niet in Zwolle maar voor het idee maakt het niet uit; de stentor zal er ook wel een fascinerend stukje over kunnen schrijven en dit dan vol spelfouten en het benoemen van het onderwerp op hun website zetten.


  ⚠️ Meld

 12. Hoi Dick, je hebt het er maar weer GEZELLIG druk mee.

  Ben je nog een beetje trots op de “fans” van jou clubje? Ik heb de eer gehad om ze van dichtbij te zien…..


  ⚠️ Meld

 13. De Amerikaanse zender ABC News heeft de video op internet gezet. Te zien is hoe een vastgebonden boer wordt geslagen en beschoten door sjeik Issa bin Zayed Al Nahyan, broer van de kroonprins van de VAE.

  De 45 minuten durende tape wordt niet in zijn geheel getoond, omdat de beelden te schokkend zijn. Te zien is hoe de boer zand in zijn mond krijgt gepropt. Verder krijgt het slachtoffer elektrische schokken toegediend en worden zijn testikels in brand gezet.

  Volgens de nieuwszender is het slachtoffer een Afghaanse boer die er van wordt verdacht graan te hebben achtergehouden.

  Aan het eind van de video is te zien hoe de sjeik met zijn terreinwagen over de man heen rijdt. Daarbij is het geluid van brekende botten te horen.
  Boer gruwelijk gemarteld
  ABU DHABI – Een zakenman heeft een video met schokkend beelden gesmokkeld uit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) waarop te zien is hoe een boer op gruweljjke wijze wordt gemarteld.

  De beelden zouden zijn opgenomen op verzoek van de sjeik, die zijn martelingen wilde terugzien op video. Op een bepaald moment vraagt hij de cameraman dichterbij te komen zodat de pijn van het slachtoffer goed te zien is.  ⚠️ Meld

 14. Hé Gezellig gefeliciteerd. H*erenveen in de finale en jij was in Paling-city. Ben trots op veruit het merendeel van de Ajax-supporters. Toen wij er nog regelmatig zaten was het altijd lachen. Beregezellig. Maar ook toen waren er al van die gekken die het voor anderen verziekten. Dat gekl*otzak, heeft nixxx met voetbal te maken. Nogwel buiten een voetbalstadion waar de club speelt waar ze zogenaamd fan van zijn. Geen goed woord voor over.


  ⚠️ Meld

 15. dit log is met name een vergaarbak van nieuws nieuwtjes en aanverwante zaken. het is goed mogelijk dat na mijn prikkelende berichtje er iemand is met feiten over het ongeval  ⚠️ Meld

 16. Dan voldoet het ook wel als je zegt dat je je inderdaad afvraagt of daar nieuws over te melden is.
  Lijkt me niet nodig om daar ook dergelijke suggesties over te doen.

  Maar inderdaad…dit log is een vergaarbak…helemaal gelijk in!


  ⚠️ Meld

 17. Nooit gehoord van piet van dijk, geen wapenfeiten waarschijnlijk. Het zou mooi wezen als deze zetel wordt ingevuld door politieke zzp-er Dhr Lucht. Deze politieke eenmans practicant heeft naar mijn idee wel een zetel voor alle moeite verdiend


  ⚠️ Meld

 18. Iemand gister die docu over Cuby gezien? Op Ned.2 rond middernacht; absoluut de moeite waard. Er passeerden ook nog een aantal Zwollenaren. Waaronder Hans Lafaille en Herman Brood.


  ⚠️ Meld

 19. Dick, zo bedoelt assendorper dat niet hoor.
  Als je andere mensen niet begrijpt en niet de vaardigheid hebt te accepteren dat sommige mensen anders zijn dan jezelf, dan geeft het voldoening die mensen uit te schelden voor kneuzen. Dat scheelt; dan hoef je niet na te denken. Daarnaast geeft het een hoop kracht aan iemands relaas als er allerlei scheldwoorden in staan. Immers, schelden voegt wat toe aan de samenleving. Het onderscheidt degenen die schelden van degenen die wel met emoties om kunnen en willen gaan.  ⚠️ Meld

 20. @Dick, deze reactie was een beetje grappig bedoeld. Ik had net een reactie geplaatst op een ander bericht. Maar Herman heb ik wel goed gekend. Ik heb nog een werkje van hem. Heeft ie gemaakt toen ik met hem en Bart Chabot in Amsterdam aan de borrel was in het café onder zijn expositieruimte. De naam van het café ben ik even kwijt.


  ⚠️ Meld

 21. Mooi verwoord Ghehe. Wel een hele bijzondere ervaring dan Assendorper, AB&C aan de potten in Mokum. Assendorper, Brood en Chabot. Was zeker niet tussen te komen bij Bart Chabot?


  ⚠️ Meld

 22. Chabot is ook weinig origineel met zijn aangemeten hyperactiviteit. net als pierre wind, de adhd kok moeten ze het hebben van hun overdreven voorkomen, niet van hun talenten.


  ⚠️ Meld

 23. @dick, Chabot was voor zijn doen tamelijk rustig omdat hij tegelijkertijd Herman aan het intervieuwen was. Hij at wel de ene na de andere broodje kroket.


  ⚠️ Meld

 24. Kijk nou eens dan, goed voorbeeld doet goed volgen:

  ⤽⤝Ook Bayern M?nchen poogt Fortuna te redden⤝”

  ⤽⤝Nadat eerder al fans van FC Zwolle Fortuna Sittard de helpende hand toestaken, krijgen de Limburgers nu ook hulp van Bayern M?nchen om financieel het hoofd boven water te houden. De Duitse topclub zal op zondag 31 mei een oefenwedstrijd tegen Fortuna spelen. De opbrengst gaat naar de clubkas van de Sittardse club.

  Volgens Dagblad de Limburger heeft Mark van Bommel de Jupiler League-club in contact gebracht met der Rekordmeister. De middenvelder begon zijn profcarri?re in 1992 bij Fortuna, waarna hij in 1999 naar PSV verkaste. In 2006 kwam de international via FC Barcelona vervolgens terecht bij de formatie uit M?nchen.⤝”

  Bron: http://www.fcupdate.nl/nieuws/2009/04/25/ook-bayern-munchen-poogt-fortuna-te-redden_118982/

  Kan men zien op welk niveau onze club en supporters thuishoren.
  😉 😉 😉


  ⚠️ Meld

 25. DOOFPOT
  is er al meer bekend over het 1-zijdige ongeval van onze bekende fotograaf ? vreemd, normaal staat ie volop in de publiciteit maar nu weet niemand wat.


  ⚠️ Meld

 26. Op heel internet is niet daarover te vinden joop. Heb je ook al gezocht? Het zou op zich wel nieuws zijn, maar….. Het feit dat je hem wel erg graag publiekelijk wilt schofferen spreekt niet voor je.


  ⚠️ Meld

 27. Het lijkt er inderdaad op dat deze affaire diep in de doofpot wordt gestopt. Jammer, als er automobilist met drank op tegen een boom rijdt wordt dit breed uitgemeten in de pers


  ⚠️ Meld

 28. Chabot is buiten beeld een rustige gozer. heb hem zelf meegemaakt.

  En Helmig van der Vegt IS een Zwollenaar ik heb vroeger met hem gespeeld.

  En is een bezopen fotograaf zo bijzonder voor het nieuws?


  ⚠️ Meld

 29. Zo is het…daarom de uitslag met zorg buiten de post gelaten. Enkel de www-mogelijkheid aangestipt én een mini-sfeerbeeld ;)Wanneer komt Jan met een reactie op de nieuwe FC-structuur?


  ⚠️ Meld

 30. dat zeg ik. die chabot is niet echt. die faked er een hele persoonlijkheid bij. dat moet om te lachen zijn, maar in werkelijkheid is dit natuurlijk om te janken. F16-personality P Wind idemdito.
  ik ben niet graag negatief, maar helaas ik moet eerlijk zijn.


  ⚠️ Meld

 31. Brug Weezenlandenpark.
  Ik fietste gisteren door het Weezenlandenpark, en ik zag dat ze weer grond hadden gestort in het water.
  Is dit voor de brug van het Bevrijdingsfestival?
  Wat we wel opvalt dat het aan de andere kant van het park is….


  ⚠️ Meld

 32. Laten we ons taalgebruik maar snel aanpassen. Anders schrijft Piet B. volgende week nog in dat reclameblad van Horeca-Zwolle dat het allemaal niet zo verheffend is wat hier geschreven wordt. Vandaag kon een andere site zijn goedkeuring al niet doorstaan.


  ⚠️ Meld

 33. Hoe’s ’t met de lintjes dit jaar?

  ===========

  Dat is momenteel onder embargo al wel bekend bij de redactie, maar daar kunnen we dus nu nog niet over publiceren.
  Het wordt woensdag rond het middaguur bekend gemaakt door ons.


  ⚠️ Meld

 34. Worden we bewust bang genaakt of is het écht serieus gesteld met de ‘varkensgriep’?

  Zwijnegriep of zwijnestreek?[/url]

  Gezondheidsgezanik?[/url]

  Skiet mij maar lek… :'( 😀


  ⚠️ Meld

 35. Organisatoren schijnen zelfs al muziekevenementen af te willen lasten, vanwege de varkensgriep. Domme griepjes, komt nooit iets van terecht, maar heel de wereld gilt het uit van angst. Stelletje panieklemmings 😛


  ⚠️ Meld

 36. 17 mei 2009 – Kaartjes bemachtigd !
  Dat wordt een GEZELLIG feest op 17 mei. Met de trein naar de kuip om de bekerfinale bij te wonen.

  Feest in de trein, feest in de kuip, hopelijk ook op de terugweg !


  ⚠️ Meld

 37. Voor Pinkpop, Lowlands en de partijbijeenkomst van Willem L. wordt angst gezaaid………gewoon doorlopen mensen nixxx aan de hand. NL heeft overigens een enorme voorraad anti-pillen las ik.


  ⚠️ Meld

 38. Dick, de ‘varkensgriep’ heeft bijna niks met varkens te maken. Het is een combi van oa varkens-, vogel- en mensengriep, gemuteerd in mensen dat van mens tot mens wordt doorgegeven.

  NL heeft trouwens lang niet genoeg ‘medicijn’. Er is 4,2 miljoen stuks Tamiflu aanwezig, wat alleen werkt in de beginfase van de griep. Een vaccin is pas over 8 maanden beschikbaar.

  Het volk wordt rustig gehouden. En op dit moment is dat niet zo erg, het gaat nog niet rap, maar het groeit wel degelijk en zodra er ook buiten Mexico doden vallen, gaat het ws. echt richting een pandemie en kan het leiden tot zeer veel problemen en doden.


  ⚠️ Meld

 39. In naam draagt de griep wel het woord “varken”. Sparen heeft ook niet met een varken te maken.
  Nog meer feiten EU en de griep[/url]

  Over genoeg medicijnen las ik:

  Ook in Europa zijn mensen besmet geraakt met de ziekte, maar in Nederland zijn nog geen gevallen van varkensgriep ontdekt. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken lijkt het virus goed te behandelen en heeft Nederland genoeg medicijnen.

  Rat Verhagen is de verantwoordelijk minister voor deze uitspraak.


  ⚠️ Meld

 40. Opinie:

  Politie werkt gevoel van onveiligheid in de hand

  Vorige week werd mijn buurman getroffen door vernielzucht. Iemand vond het nodig om een bloempot door zijn ruit te gooien, midden in de nacht.
  Op de vraag van mijn buurman of de politie langs kon komen werd gereageerd dat een dergelijk geval geen prioriteit heeft. Mijn buurman is realist genoeg om te begrijpen dat er geen klopjacht wordt uitgevoerd om de dader(s) in de kraag te vatten. Het feit dat de politie niet komt op het moment dat hem iets treft begrijpt hij minder. Hij voelt zich in de steek gelaten. Mijn buurman is iemand die anderen aanspreekt op wangedrag, daarmee zijn verantwoordelijkheid neemt en goed burgerschap toont.

  In dat gevoel zit nu een deuk. De handhavers die er niet zijn op het moment dat hij ze nodig heeft. Al is het maar om te horen dat ook de politie baalt dat hem dit is overkomen. Het steekt dan wel extra dat toen er een andere burger in de stad last had van ontevreden supporters, er ook een ruit sneuvelde, diezelfde politie wel zo attent was om even langs te komen.

  Belastinggeld wordt gebruikt om agenten te betalen en ze de orde te laten handhaven. Belastinggeld wordt gebruikt om maatregelen te nemen om het gevoel van onveiligheid terug te dringen. Burgers worden verzocht om vooral wel aangifte te gaan doen want zo heeft de politie een goed beeld van de criminaliteit in een buurt of wijk.

  Willen we in deze samenleving een herstel van het rechtsgevoel, dan mag zo??n onderscheid niet voorkomen. Wat gaat er nu gebeuren? Het verhaal van mijn buurman wordt nog vaak verteld en vormt dan de bevestiging van het gevoel dat de politie niets doet. Een gevoel van onveiligheid wordt bevestigd en de aangifte bereidheid neemt af. Al dat belastinggeld voor niets uitgegeven. Wrang neveneffect: het lijkt veiliger in de buurt, want niemand doet meer aangifte.

  De schaalvergroting bij de politie maakt dat ze onvoldoende contact hebben met de burger en daardoor niet begrijpt dat mijn buurman nu even een hart onder de riem nodig heeft.

  Immers, bij het aanpakken van overlast spelen bewoners zelf een belangrijke rol. Als de politie wel langs komt voelen bewoners zich gesterkt om anderen aan te spreken want zij voelen zich gesteund door een actieve en zichtbare wijkagent. Met andere woorden; de politieagent moet zichtbaar terugkomen op straat! Hij moet bij voorkeur wonen in de wijk waar hij werkt, zodat hij de burgers kent. De schade bij mijn buurman wordt wel hersteld, geldt dat ook voor zijn gevoel van veiligheid?

  Edwin Koster
  Raadslid voor de SP  ⚠️ Meld

 41. Om te beginnen heb ik zelf ook wel een aantal van dit soort verhalen. Voor mijn studie en werk heb ik op redelijk wat plaatsen in Nederland gewoond (Venray, Maastricht, Groningen, Nieuwegein, Oosterbeek, Zwolle). In alle plaatsen heb ik wel eens met de politie te maken gehad of ze in actie gezien. Meestal had ik er mee te maken omdat ik aangifte van het één of het ander deed of omdat ik zelf een boete kreeg. Niet omdat ik opgepakt werd of iets dergelijks.

  Mijn belangrijkste conclusie uit het bovenstaande verhaal is: de buurman van Edwin Koster heeft een nare ervaring met “een politieagent” die besloten heeft dat het niet nodig was langs te komen. In het vervolg van het verhaal gaat het over “de politie” als geheel.

  Ik denk dat het belangrijk is te blijven onderkennen dat “de politie” bestaat uit vele “politieagenten”; en dus allemaal mensen. Ik ben echter ook geen voorstander van mogelijkheden om de ene politieagent aan te spreken op het gedrag van een ander. Of bijvoorbeeld het herkenbaar maken van ME’ers. Ik wil absoluut voorkomen dat deze mensen in hun dagelijks werk dermate veel informatie vrijgeven dat ze op persoonlijke represailles kunnen rekenen!

  Wel denk ik dat er nagedacht moet worden over hoe “de politie” als geheel naar buiten wil treden. Je moet er als burger op kunnen vertrouwen dat als je feit x meldt met ernstigheid y er in iedere politieregio op dezelfde manier op gereageerd zal worden. Met die manier kan men het niet eens zijn en dit is dan in overleg op te pakken. Ik denk dat een groot deel van de frustratie die mensen met “de politie” hebben zit in de willekeur waarmee zaken opgepakt (of juist niet opgepakt) lijken te worden.

  Het invoeren van een wijkagent die bij voorkeur in de wijk woont en betrokken is bij de mensen lijkt me op zich wel een goed plan. Ik begrijp dat dit total de andere kant op gaat dan wat ik hierboven stelde. Dat brengt me namelijk direct bij het nadeel van dat plan: iedere wijkagent zal anders zijn. Het zijn ook maar mensen. De ene wijkagent kun je op ieder moment van de dag bereiken. De andere wijkagent is soms gewoon niet bereikbaar. De ene wijkagent doet iets af als kwajongensstreken en je moet je niet zo druk maken want de jongeren zullen deze streken wel verleren als ze ouder worden. De andere wijkagent neemt het hoog op en spreekt daders aan op dit gedrag om te voorkomen dat het werkelijke criminelen worden als ze ouder worden.
  In dat geval kun je dus pech of geluk hebben met een wijkagent. Ook voor wijkagenten zelf lijkt het me niet gemakkelijk. In de ene wijk is nooit wat te beleven en zullen we de agent ter plaatse steeds verder dicht zien slibben en steeds meer aan zijn pensioen zien denken. In de andere wijk is het dweilen met de kraan open en zullen we weldra overspannen wijkagenten zien!

  Ik denk dat wanneer “de politie” een transparante werkwijze heeft en dit zelfs tot in wijkagenten uitgedragen kan worden het respect voor het gezag en het gevoel van veiligheid snel zal toenemen!


  ⚠️ Meld

 42. Besluit burgemeester verwacht
  Ivm “de aanslag’ in Apeldoorn waarbij 23 gewonden en inmiddels 2 doden zijn gevallen, besluit de burgemeester in overleg met de diverse feestcommissies in Zwolle over een half uur of de avond-festiviteiten doorgaan in Zwolle.


  ⚠️ Meld

 43. De avondfestiviteiten, ok. In de grote steden schijnt ook vanalles afgeblazen te zijn. Vanmiddag dan? Hoorde ook berichten over vlaggen die halfstok zouden moeten.


  ⚠️ Meld

 44. heey is er nou al wat bekend over de festiviteiten of ze doorgaan of niet?? groetjes marielle en janine

  ———————————————————

  Zie verderop op de weblog het volledige bericht!


  ⚠️ Meld

 45. Marc Sloots overigens terug van OWIOS naar WVF
  Pedro S. was goed te pas.
  v.V. & Hovenberg zaten zorgelijk aan een tafeltje achter De Tagrijn
  Jos K. overweegt een reunie uit zijn WVF-periode
  Nee, verder schrijf ik niet meer 😉


  ⚠️ Meld

 46. Hallo allemaal, Koko is weer terug van het brabantse land. Het land waar het leven goed is en waar het licht nog brand volgens Guus M. Maar ook het land waar de dongel van Koko niet werkt(K-Dongel). Maar goed we zijn weer thuis 😀


  ⚠️ Meld

 47. LWL Nieuwsbrief
  Willem Lucht, LWL

  Nieuwsbrief Mei 2009 van de partij Lijst Willem Lucht, LWL opgericht op 7 juni 2004 en bij de KVK ingeschreven te Zwolle.

  Datum: 1 Mei 2009.

  Beste LWL vrienden, Van Harte Welkom bij alweer een nieuwe aflevering van de nieuwsbrief van de partij voor de kleine man: LWL !!
  Deze keer de maand mei, precies 1 maand, 1 dag en 5 jaar voor de datum van oprichting van de LWL in 2004. Er is veel gebeurd die afgelopen 5 jaar!! Veel hoogtepunten maar helaas ook wat dieptepunten!!
  Maar wat geweest is is voorbij en het wordt nu eindelijk zaak de zaken voor elkaar te hebben voor de verkiezingen van 2010 volgend jaar dus, een belangrijk jaar met voor ons alles erop of eronder, het jaar van de absolute waarheid voor de LWL!!
  We willen beginnen onze steun uit te spreken aan de in moeilijkheden verkerende RTV Zwolle die momenteel uit de lucht is. We hopen op een doorstart van RTV Zwolle, ze hebben immers veel goeds gedaan voor de stad Zwolle en ook voor de LWL hadden ze altijd een luisterend oor!!
  Wij vinden het dan ook onbegrijpelijk en onverstandig dat de gemeenteraad van Zwolle het vertikt de noodlijdende zender financieel te steunen!!
  Terwijl nieuwsverstrekking, juist ook in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van groot belang zijn voor ons allemaal dus is het een domme zet geen geldelijke steun te verlenen!
  Ik heb al geprobeerd, zonder succes helaas, een actie op te zetten om geld te werven voor de Zwolse omroep!
  Er is hiervoor een door mij ingediend voorstel gedaan echter zonder respons, het is kennelijk niet tot iedereen door te dringen van de noodzaak van omroep Zwolle! Een stad met zoveel mogelijkheden en ook de kapitale investering in het nieuwe fc Zwolle stadion, dient een fatsoenlijk door de gemeente gesteunde omroep te hebben!!
  Ik kan hier maar een ding op zeggen: Heel jammer en een gemiste kans voor open doel voor de gemeenteraad juist in de komende tijd Zwolle te voorzien van een degelijke omroep met steun!! Er worden wel enorme sommen geld gestoken in de verbreding van de Ceintuurbaan, in de bouw van het nieuwe stadion maar voor de gewone man die afhankelijk is van simpele nieuwsverstrekking is er geen geld! Dit gaat ook op voor het openluchtbad aan de Ceintuurbaan die ook maar moet smeken om overheidssteun!! Allemaal dingen die gewoon achterblijven bij de ontwikkeling van Zwolle! Maar goed: partijpolitiek is kennelijk belangrijker dan de gewone man! Ben benieuwd hoe het Zwolse publiek hierop gaat reageren bij de komende gemeenteraadsverkiezingen!!
  Hopelijk worden de stemcomputers naar de ROVA gebracht en stemt men weer gewoon met potloot en papier!!
  Ik wilde verder nog even onder de aandacht brengen het feit van onze 4 en 5 mei vieringen in Nederland: 4 mei de dodenherdenking en 5 mei de dag van bevrijding en vieren we onze vrijheid!
  Dat is ons goed recht en zie dit ook niet graag verdwijnen maar… 6 mei???
  De sterfdag van een groot leider Pim Fortuijn??????
  Moeten we niet zorgen dat 6 mei een dag wordt die wordt opgedragen aan ieder die de eigen vrijheid heeft moeten bekopen met de dood omdat hij een eigen mening had??
  6 mei zou eigenlijk een soort dag worden waarin we zinloos geweld afzweren en dus elk jaar als 6 mei stilstaan bij de vele slachtoffers van zinloos geweld??????
  Misschien een suggestie om van 6 mei een soort verzoeningsdag te maken ter ere van alle slachtoffers van zinloos geweld??
  Het lijkt ons juist in deze periode dat we ook stilstaan bij alle slachtoffers van zinloos geweld, en dat we dit als standvastig Nederland niet accepteren en de mensen eren die voor onze vrijheid van meningsuiting zijn vermoord???
  Zeker een tip voor de overheid om dit voorstel in overweging te nemen!!

  Dan wil ik U bij deze van Harte Uitnodigen om op ons (uitgestelde) 4e partijcongres te komen wat gehouden zal worden op 22 mei a.s. in de welbekende locatie de Weijenbelt, Campherbeeklaan te Berkum-Zwolle. Aanvang: 19:30 uur en de zaal is open vanaf 19.00 uur. Bij binnenkomst Weijenbelt gelijk rechtsaf en dan de deur van de kleine zaal aan Campherbeeklaan zijde ingaan. Er zullen die avond 3 consumpties door de partij worden betaald waarin iedereen 2x koffie of 2x thee, en een drankje naar keuze b.v. een biertje kan nemen!!
  Er zijn met de beheerder afspraken gemaakt dat er per persoon niet meer dan 3 consumpties worden gebruikt anders wordt het voor ons onbetaalbaar!!
  Wij geven hier voor de abonnees van de LWL nieuwsbrief op internet het voltallige programma en agenda voor de jaarvergadering even door daar dit anders dan bij de papieren versie geen bijlagen kent, vandaar dat deze nieuwsbrief ook gewijd is aan het 4e partijcongres op 22 mei a.s. in de Weyenbelt::

  1. Opening door de voorzitter om 19:30 uur,
  2. Nieuws van het secretariaat,
  3. Voorstellen nieuw bestuurslid Rico Tennekes,
  4. Eventueel binnengekomen agendapunten door de leden,
  5. De 30 steunverklaringen en declaraties verstrekt door LWL,
  6. Pauze, buiten roken a.u.b.!!
  7. De plannen voor Zwolle voor na de verkiezingen in 2010 met
  o.a. de plannen voor gratis openbaar vervoer, de LWLminima-
  pas, het verkeer in de binnenstad, de drempels, parkeermeters,
  8. De campagne en de zoektocht naar een campagneleider,
  9. Hoe nu verder en wie doet wat, collecte zaalhuur etc etc.
  10. Rondvraag,
  11. Open debat: ongeveer 1of 2 uur,
  12. Sluiting door de voorzitter en welthuis!!

  Gezien het belang van de vergadering doe ik een dringend beroep om wel te komen die avond, onze toekomst moet zeker gesteld worden en alleen kan ik dit natuurlijk niet, Uw hulp is onontbeerlijk voor ons!!!

  Laat ons dus niet in de steek en kom massaal naar de weyenbelt op 22 mei a.s. in de kleine zaal aanvang 19:30, zaal open om 19:00 uur en ongeveer 22:30 zal de vergadering afgesloten worden. Vindt U net als ik dat er dringend verandering moet komen ten gunste van alle mensen en dieren maar met de sociaal zwakkeren in het bijzonder alsmede alle ouden van dagen???

  Laat U dan van Uw beste kant zien en KOMT allen op 22 mei naar de Weyenbelt!!

  Bovenaan aan deze nieuwsbrief heeft U kunnen zien dat de datum 6 mei genoemd is! Dit zal elk jaar in de maand mei gebeuren ten nagedachtenis aan o.a. Pim Fortuin en alle slachtoffers die om politieke redenen het slachtoffer werden van zinloos geweld in Nederland!!

  Met vriendelijke Groeten; Willem Lucht, Lijsttrekker en Voorzitter van de Lijst Willem Lucht, politieke partij Nederland opgericht op 7 juni 2004 te Zwolle en ingeschreven bij de KVK te Zwolle, Meidoornlaan 24, 8024 AX Zwolle. Telefoon: 038-4544143 of 06-29444249 dagelijks bereikbaar en 24 uur per dag te zien op http://www.lwl.lokalepartij.nl voor het laatste lwl nieuws en bezoek dan ook het forum van de lwl op http://www.lwl.hotforum.nl of kies vanuit de lwl site de button Chat/Demo, U komt dan vanzelf op het forum!

  Zwolle moet anders, Zwolle kan anders, en met de LWL in 2010 wordt Zwolle ook anders!!!

  Wees fel stem LWL!!
  ——————————————————————————-
  Ja, ik vind dat de LWL goed werk levert en wil deze partij graag steunen!! Ik stel mij beschikbaar voor een bestuursfunctie en of wil mijn steentje bijdragen op een andere wijze!!

  Naam:

  Adres:

  Woonplaats:

  Tel.Nr.:

  E-Mail adres:

  Stelt zich beschikbaar voor de volgende functie:
  …………………………………………………………………….

  (handtekening)

  Bon invullen en kosteloos opsturen naar LWL Nederland, Meidoornlaan 24, 8024 AX Zwolle. Postgiro: 4276015 U kunt natuurlijk ook deze bon mee nemen naar het komende partijcongres op 22 mei a.s. Ook Uw financiële steun is welkom!
  Met vriendelijke Groeten: willem lucht lwl nederland.  ⚠️ Meld

 48. @ Gezellig: geschreven door dick, op 1 mei 2009 om 14:29 kwam hem tegen, hij vertelde wat hij al gedaan had en nog ging doen. Er zijn dagen dat ik minder doe 😉


  ⚠️ Meld

 49. OK. De sluiterknop indrukken is soms knap vermoeiend, vooral als je ’s morgensvroeg om 5:00 een zeldzame witgestippelde dwergpiranha-vinkjes probeert te kieken.


  ⚠️ Meld

 50. Oeps…hier achter het huis zwemt een eend met 11 kuikentjes… Hartstikke leuk! Paar foto’s gemaakt terwijl we een paar kleine stukjes beschuit voerden.
  Ineens een plons! Moeder eend kijkt verschrikt om zich heen en de kuikentjes zitten direct op een kluit opeen…toen waren het er nog maar 10 🙁
  Heeft gewoon recht voor onze neus een snoek of zo een kuikentje verorberd. We hebben ze echt een paar keer geteld en voorheen waren het er volgens mij echt 11!


  ⚠️ Meld

 51. Ben er niet bij, maar het blijft een mooie uitnodiging:

  Muziek in de Tent

  Op zondag 10 mei, Moederdag dus, treedt voor ons op de band Breitner.

  Eind 2006 begon Bert Bruines (Soaptrip, Drive Cooler) een nieuwe, frisse band te formeren. Via het internet was Martijn Vink (Slurf, Stretcher) gauw gevonden, waarna Ben Pieper (Soulwrapper) snel volgde. Midden 2007 kwam Ben van de Bunt (Stone Town Frogs) de band compleet maken en werd de naam Breitner aangenomen.

  Breitner maakt alternatieve country, stemmige pop, rock en singer-songwriter muziek. De invloeden zijn divers,
  varierend van 50- en 60-er jaren pop, tot jaren 90 alternatief/shoegazer/noice met een gezonde dosis Americana.

  Bert Bruines (zang, gitaar)
  Martijn Vink (gitaar)
  Ben Pieper (basgistaar, zang)
  Ben van de Bunt (drums)
  Speciale gast:
  Jan Paul de Bondt (pedal steel)

  Op zondag 10 mei vanaf 14.00 tot 16.00 uur treedt de band op in de muziektent aan het Assendorperplein.
  Wijkcentrum de Enk en Eureka zijn geopend voor een hapje en een drankje. Bij Eureka kunt u uiteraard ook weer genieten van een overheerlijke pannekoek van Ed.  ⚠️ Meld

 52. Wat een zakie over die doofpot-rit van Jan St. De man heeft zijn levenlang alles gevangen en uitvergroot in een sensatielens. Als de kladzuiper (na verluidt) zelf wat overkomt moet het in de doofpot worden gestopt?

  Als Kwalbert V. van Boulevard wat verschrikkelijk doms uitvreet vind ik dat dat ook breed uitgemeten in de media moet verschijnen. Jan St. wordt echter door onzichtbare geesten de hand boven het hoofd gehouden?  ⚠️ Meld

 53. Blauwe enveloppe verdwijnt bij de belasting volgens Telegraaf. Het schijnt dat dan alles via internet gaat. Let op m,n woorden, dit wordt lachen. 😀 😉


  ⚠️ Meld

 54. Tjonge, dat wordt me toch een pot vanavond! Kan er alweer naar uitzien. Man.Utd. was gister veel beter. Die (onterechte) pengel (gevolgd door belachelij “rood”) van Persie zat overigens strak in ’t kruis.


  ⚠️ Meld

 55. mensen, ik ben al druk genoeg met mijn gezin, mijn werk, mijn proefschrift en het scherp houden en monitoren van de zwolse samenleving dus ff niet. die volgevreten vedettes waagt zelfs joop zich niet aan.


  ⚠️ Meld


 56. geschreven door Larry, op 7 mei 2009 om 11:48

  Plantje is meer van dit soort muziek?

  Lit Up Live

  ============

  On-topic a.u.b.!

  Dan maar even hier 😀

  Ja, dat is wel het soort muziek dat me aanspreekt. Toevallig dat ik onlangs nog wat van Buckcherry geluisterd heb. Ik kende het niet en ze komen op Graspop, maar ik ga zeker even een kijkje nemen bij ze!


  ⚠️ Meld

 57. @ Natascha, 6 mei 2009 om 19:22; Marco is niet zo goed met spelers gebleken, ook niet bij het Ned.elftal. Volgens mij staat hij er te ver vanaf. Bij het Ned. elftal maakte hij ook ruzie met 3 man geloof ik. De aankopen deden het natuurlijk niet goed. Vond het dom dat hij met zijn vriendjes de trainersstaf bleef vormen. Hij had beter een ervaren kerel naast zich kunnen nemen. Zo’n voortdurend lachende “Pipo” schiet nixxx op natuurlijk. Doe mij Richard Witsche maar. Hij nam wel heel nobel alle schuld op zich. Dat hij daarmee de eerste trainers is die ik ken, zegt veel over hem.
  Goedkope oplossing voor Ajax ook dat ie zelf opstapt. Vreemd want hij mocht van Ajax blijven. Er was ook veel om hem heen gebouwd.

  Ben altijd wel een fan van Frank Rijkaard, lekker cool. Maar aan de andere kant dat Barca wat zich gister in de finale CL speelde is op Ronaldinho na niet zo gek veel anders als dat van FR. Koning Co is natuurlijk geweldig, maar schopt teveel en te snel stennis denk ik. Bovendien lijkt hij me geen goede combi met Danny Blind.

  Heb wel een hoge pet op van die nieuwe Algemeen Directeur. Johan-3 Derksen was gister mooi uitgesproken in P&W. Heb het in de herhaling gezien want ik was laat terug van de 1/2 finanale CL kijken.

  Bovendien wordt het hoognodig tijd dat Sjon de Mol eens wat van zijn miljoenen in Ajax pompt! In plaats van in de borsten van zijn vrouw. :'(  ⚠️ Meld

 58. @ Tim, op 7 mei 2009 om 07:53
  Geweldig doelpunt, ook die van Barca trouwens. Vage scheids, er had minimaal 1 pengel voor Chelsea moeten vallen. Maar Drogba miste 3 kansen. Barca was vooral de 1e helft erg matig. Maar ja, als ie er aan de ene kant niet in wil valt ie aan de andere kant. Voetbalwetje.

  Was zoals altijd voor Barca. Wordt een mooie finale met Puyol, Marquez terug en nog een basisspeler. Man. Utd. is ook supergoed.

  Jammer voor Guus, mooi dat die Ballack nach hause geht. 😉
  En die gefrustreerde comediant van Drogba, mag ook wel douchen.


  ⚠️ Meld

 59. @ Natascha, wil eigenlijk nog wel wat van Zwolle’s nacie meepikken. Maar volgens mij (historische resultaten) is dat nog steeds niet verstandig :'(
  Als ik wel ga wil ik weel bij Inge in de buurt zitten, die is wel heel deskundig.


  ⚠️ Meld

 60. Dat wordt dan waarschijnlijk 18 mei cambuur thuis Dick. Maar ik weet niet of ik je er toestemming voor moet geven 😀 ;D

  Als je met G. mee komt zit je altijd bij Inge in de buurt 😛


  ⚠️ Meld

 61. En over VB. Ik vind het eerlijk gezegd een beetje raar verhaal. Waarom heeft hij niet in de winterstop zijn conclusie getrokken en een ander laten proberen er nog wat van te maken? Of waarom nou juist voor de laatste wedstrijd van het seizoen, heb dan kloten en pak die laatste wedstrijd ook mee.

  Als ik ajax supp zou zijn zou ik me genaaid voelen.


  ⚠️ Meld

 62. Hmmmm, eerst maar eens afwachten met de FC. Hoe’st met de mug overigens? Terug van het Bevr.festival kwam ik hem nog tegen. Geloof dat ie me al niet meer herkende. Zoonlief gaat overigens naar D1 van de FC. Met 2 andere WVF-ers. Eveneens toppers, oa de zoon van de bijzondere Zwollenaar Rijk van A.


  ⚠️ Meld

 63. Geen idee, denk dat Rubeboy daar wel wat meer van zou kunnen weten.

  Dat is goed nieuws Dick, talenten kunnen ze altijd gebruiken bij de Fc, hoe jong ze ook zijn.


  ⚠️ Meld

 64. San Pannenkoek: Winterstop was al wel errug snel geweest. Hij had een contract voor 4 of 5 jaar en in de winterstop konden ze nog kampioen worden. Toen moesten ze nog uit naar Vitesse, Volendam (beker), Pisvee en Sparta :'(
  Begrijp idd niet dat hij die wedstrijd tegen Twente niet meer op de bank blijft. Skippie heeft ook weinig anders in te brengen als mooie Daniëlle Oonk. We kwamen ze eens tegen in een Mokum’s café. Voor we er uit moesten….. laat maar.

  Vind het wel vaag dat degene met de grootste bekken en de zwartste capuchons altijd alles voor elkaar krijgen. Gesprekken, veld op. De gewone brave supporter krijgt dat niet zo 1,2 3 voor elkaar.
  Och, een beetje genaaid voelen is ook wel eens lekker 😉

  Marco en Gullit al gefaald als trainert. Hopen dat Frank nog wat goeds neerzet. Anders gaan alle 3 van Milan af door de zijdeur.

  Sneeuwvlokje zat gister wel heel nadrukkelijk te solliciteren. Maar die hoef ik niet, hoop niet dat ze daar weer aan beginnen. benieuwd of JC vandaag of morgen nog weer voor komt rijden.


  ⚠️ Meld

 65. Ik begrijp werkelijk waar niet waarom Koeman en Adriaanse erop staan. Jij enig idee?

  Ik denk dat Rijkaard het nog wel eens kon gaan worden.

  Rudeboy is idd aan het scooteren hahaha maar hij zal zijn info ook wel door krijgen ;D


  ⚠️ Meld

 66. Koeman niet maar Koning Ko vind ik een goede trainer. Tot bloei gekomen in super-Zwolle. Maar hij maakt nogal vaak stennis met iedereen. Daarom moest hij vorige keer ook weg. Hij kan ook niet met iedereen. Hij lijkt me ook nog niet zo’n bijzonder setje met Danny Blind.

  Ben wel een beetje fan van die coole Rijkaard. Als voetballer al. Anders moeten ze Clarence S. eens bellen, die zal ook wel vinden dat ie dat kan
  😉

  Gaat Rudeboy eigenlijk ook nog naar China?


  ⚠️ Meld

 67. Vraag het ook wel eens. Het wordt eigenlijk ook wel eens tijd voor “een oude-PEC Zwolle-spullen-podium”
  Met werk van De Kickert & bovengenoemde. Er zijn vast nog heel veel meer verzamelaars.


  ⚠️ Meld

 68. Drogba had toen idd rood moeten hebben. Hij had er wel wat Schwalbes bij zitten. Maar het is ook de schuld van de internationale scheidsrechters dat ze haast geen geel voor schwalbes geven. Terwijl ze er wel wat aan willen doen.

  Geel voor Ballack vond ik ook mooi.

  2 heerlijke treffers zeker die van Chelsea.  ⚠️ Meld

 69. @Dick

  De Kickert en een maat van mij boden lange tijd tegen elkaar op bij internetaankopen van oude PEC spullen.
  Toen heb ik hen beiden maar elkaars telefoonnummer gegeven en kennis laten maken.
  Ze zijn nu een stuk goedkoper uit. 😀


  ⚠️ Meld

 70. 😀 Die naam van die maat begint met een A. zeker. Goeie daad! Ze waren ook nog wekelijks bij dezelfde amateurverening. Maar ja, sommigen raken alle zicht op de werkelijkheid kwijt door dat internetten.
  Ze mogen zich hier wel weer eens melden. Al was het alleen maar omdat de Kickert mooi de bitterballen en de vlammetjes kan verzorgen volgende week vrijdag :'(


  ⚠️ Meld

 71. Ik kan Chelsea geen ongelijk geven over de discutabele beslissingen van die scheids.
  Want de UEFA wil absoluut niet twee keer op rij dezelfde engelse finalisten.
  Dat zou het failliet van de CL betekenen.
  Want de weerstand die er is tegen het hoge aantal deelnemers (4/5) uit de ‘grote voetballanden’ zou dan alleen maar toenemen.
  En terecht, want de grote en rijke clubs zijn vies in het voordeel en worden alleen maar rijker.
  De CL is een wangedrocht aan het worden op deze manier.

  Ik denk dat de scheids instructies van hogerhand heeft gehad. >:(


  ⚠️ Meld

 72. Zou heel goed kunnen. Het lijkt of de rijke clubs met het seizoen rijker worden. Ook mogen ze veel meer. Zo mocht Real altijd enorm op krediet kopen. Weet niet of ze dat nog doen, maar voor andere clubs was dat onmogelijk.


  ⚠️ Meld

 73. Irish Pub Sally O’Brians dicht!?!?
  ZWOLLE – ‘Gesloten wegens…’ staat er op een kartonnetje achter het raam van Irish Pub Sally O’Briens aan het Bethlehemsekerkplein. De grote kroeg is sinds dinsdag dicht. Wat de reden van de sluiting is blijft nog even onduidelijk. Geruchten gaan er echter in overvloed in de Zwolse horeca.

  Een veelgehoorde: de zaak kreeg niets meer geleverd omdat de rekeningen niet werden voldaan. De keuken van de Pub die het rookverbod maandenlang negeerde, was al langer buiten bedrijf. De kok die de keuken zelfstandig exploiteerde, ging er zo’n twee weken geleden vandoor en nam toen de keukenboedel mee.  ⚠️ Meld

 74. We merkten het gisteren toen we van plan waren een club sandwich te gaan eten bij Sally’s. Dan maar naar de tapasbar, ook geen straf…
  Maar wel jammer.


  ⚠️ Meld

 75. FC Emmen heeft Harry Sinkgraven als coach voor volgend seizoen aangesteld. De oud-speler van FC Groningen, Cambuur en FC Zwolle is de opvolger van Paul Krabbe en tekent een contract voor twee jaar.

  Sinkgraven is momenteel trainer van het damesteam van sc Heerenveen. Ook is hij assistent-trainer bij Jong Oranje. In het verleden was hij assistent bij FC Zwolle en trainer van het olympisch elftal van Indonesië.

  NOS  ⚠️ Meld

 76. FC Emmen heeft Harry Sinkgraven als coach voor volgend seizoen aangesteld. De oud-speler van FC Groningen, Cambuur en FC Zwolle is de opvolger van Paul Krabbe en tekent een contract voor twee jaar.

  Daarnaast vervult Foppe de Haan de op de achtergrond, als de technische staf dat wenst, een adviserende rol.


  ⚠️ Meld

 77. Olde Zakk’n Toernooi LEEFT….Bij dezen een oproep aan het onvolprezen WVF….graag zsm een team formeren omdat er zomaar met 2 vingers in de neus gewonnen kan worden!

  Heren v. Ark en v.Marle schijnen zich wederom bij De Boys te melden… dus simpel te kloppen.

  Naast mij stond een 50-plusser in trainingspak van Dieze-est. Voetbalt nog en speelde vroeger bij PEC Zwolle…..Op 1 of andere vage manier is meneer niet meer uitgenodigd voor “Het olde zakk’n toernooi”. Dit kan toch niet zo wezen????
  Dieze-West ….. (eerlijk zeggen Sjon D.) Waar gaat het over?

  Ideetjes over de nieuwe voorzitter van de FC?
  Ik nu wel, ben overtuigd geraakt…..Roel van ’t O.
  Ja toch niet dan…..

  @ Larry, wat moet die lange maat van je bij CSVouw dan? Het wordt nooit wat met dat cluppie. Mooie accomodatie hoor, gezellige kantine, maar geen alternatief voor Jupiler :'( Of heb ik niet doorgevraagd want vorige keer wel 😉


  ⚠️ Meld

 78. Heerlijk en ik wist het: Foppe heeft de dollartekens nog niet in de ogen:

  geschreven door Ramon, op 9 mei 2009 om 15:36
  Daarnaast vervult Foppe de Haan de op de achtergrond, als de technische staf dat wenst, een adviserende rol.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.