’t Kleine Veer vanaf zaterdag 25 april in de vaart

Zwolle – De kortste weg van Zwolle naar Hattem is dwars over de IJssel en die weg is binnenkort weer begaanbaar. Vanaf 25 april vaart het pontje ’t Kleine Veer dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur op de IJssel. Op Hemelvaartsdag 21 mei a.s. wordt het veer al vanaf 07.00 uur bediend om dauwtrappers over te zetten.  

Het pontje vormt een voet-fietsverbinding tussen de Zwolse IJsselvallei en Hattem. Het veer maakt deel uit van een landelijk voet- en fietspadennet. ’t Kleine Veer vormt samen met de veerdiensten in Zalk, Wijhe, Olst en Deventer een recreatieve route aan weerszijden van de IJssel. De overtocht met het pontje kost € 1,- voor volwassenen en € 0,50 voor kinderen. Bij afname van een tien vaartenkaarten kost het € 8,-.  

Zolang ’t Kleine Veer vaart kan men op zondagen van 10.30 tot 17.00 uur terecht bij theeschenkerij Oldeniel aan de kant van Hattem. De theeschenkerij heeft elke laatste zondag van de maand een culinair of cultureel programma. Op Hemelvaartsdag 21 mei is de theeschenkerij geopend vanaf 07.00 uur. Meer informatie over de theeschenkerij is te vinden op de site www.oldeniel.nl.

Artikel delen: