College bezoekt schilwijken

Zwolle – Ook deze dinsdag ging het college van Zwolle op pad in het kader van de Week van de Verbinding. Gisteren werden Zwolle Zuid en de Marslanden bezocht. Vandaag waren dat de wijken Assendorp, Pierik, Wipstrik en de Kamperpoort.

Het college ging op revalidatiecentrum de Vogellanden kennismaken met een groep burgers met een niet-zichtbare handicap: de cognitieve gevolgen van Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Per jaar worden circa 100.000 mensen door NAH getroffen als gevolg van bijvoorbeeld een ongeval, tumor, hersenbloeding of -infarct. Door middel van een uitgezet parcours ging het college zelf ervaren wat het is om te handelen als je hersenletsel hebt. In de Kamperpoort werd café De Kippe en buurtatelier Kamperpoort beocht. In 2008 is het buurtatelier (Merelstraat 33) geopend. In dit buurtateliers doet Travers in opdracht van deltaWonen onderzoek doen naar de woonwensen van de bewoners in de Vogeltjesbuurt, onderdeel is van de wijk Kamperpoort. De woningen worden op termijn gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw.

 

Het Buurtatelier wordt de komende tijd gebruikt om tijdens verschillende gespreksronden met bewoners, meer informatie te krijgen wat deltaWonen op de plek van de Vogeltjesbuurt terug moet bouwen. De uitkomsten van de gesprekken worden in de planvorming meegenomen. Door de woonwensen van de huidige bewoners te inventariseren, wil deltaWonen bereiken dat zij ook na de wijkvernieuwing een plek in de Kamperpoort kunnen vinden.

Diverse ateliers en andere organisaties uit Kamperpoort bieden het college een gevarieerd programma en een lunch aan.

Artikel delen:
Reacties 6

Reacties zijn gesloten.