Bevrijdingsfestival Overijssel in aantocht

Zwolle – Met 5 mei al vlak voor de deur maakt de organisatie van het Bevrijdingsfestival Overijssel zich klaar voor de opbouw van een van de grootste Bevrijdingsfestivals van Nederland. Het festival wordt steeds omvangrijker, en daarom zijn bepaalde veranderingen doorgevoerd om alles soepel te laten verlopen.

Een van de belangrijkste wijzigingen is het muntsysteem. Het Bevrijdingsfestival heeft dit jaar gekozen voor een systeem met breekbare munten die uit automaten kunnen worden gehaald, waar betaald kan worden met pin. Daarnaast kunnen ook nog munten met cash betaald worden aan bemande kassa’s. De munten kosten €2,10- per munt, en ze kunnen tot 0:30 uur worden ingewisseld bij de kassa bij het provinciehuis. Ook het horeca-systeem wordt op de schop genomen. In plaats van de lange rechte bars is dit jaar gekozen voor zeshoekige bars. Hieraan kan dit jaar voor het eerst ook Cola Light worden besteld.

De bekers worden weer ingenomen bij de innamepunten; 10 bekers  = 1 muntje. Er zal dit jaar extra streng worden gecontroleerd op alcohol onder de 16 jaar. Mensen die 16 jaar en ouder zijn en zich niet steeds willen legitimeren, kunnen een 16+ bandje krijgen na legitimatie. Zo hoeven zij niet steeds hun ID te laten zien.

Voor de toiletten betaalt u de toegangsprijs van 1 muntje. Hiervoor krijgt u een bandje waarmee u de gehele dag gebruik kan maken van alle sanitaire voorzieningen op het festivalterrein.

Om de publieksstromen minder druk en overzichtelijker te maken zijn dit jaar een aantal wijzigingen aangebracht, zo is toegang tot het terrein mogelijk vanaf zes toegangspoorten. Deze zijn te vinden bij het Kerkbrugje, de Rechtbank, de Hanekamp, de Grasdorpstraat, naast het Free2Dance podium, en vanaf het Almelose Kanaal/Wipstrik. Ook is er veel aandacht besteed aan de wandelroutes voor het publiek. Zo staan op de plattegrond die uitgedeeld wordt de looproutes aangegeven. Om oponthoud te voorkomen is het verboden om stil te staan op de trap van het provinciehuis.
Het Free2Dance-terrein is toegankelijk via 2 loopbruggen aan weerszijden van het podium. Om alles voor iedereen duidelijk te houden staat overal op het terrein bewegwijzering.

Het festival groeit ieder jaar qua bezoekersaantallen, en omdat deze mensen allen een plekje moeten hebben, wordt het festivalterrein in zijn geheel uitgebreid door de Wethouder Alferinkweg erbij te trekken. Mocht het hoofdveld onverhoopt toch te vol raken, dan worden de bezoekers uitgebreid geïnformeerd naar de alternatieven, zoals andere areas en podia.

Het Bevrijdingsfestival Overijssel wijst de bezoekers op hun eigen verantwoordelijkheid om op tijd een trein of bus naar huis terug te nemen. Er zijn een aantal extra treinen ingezet op een aantal trajecten, raadpleeg onze website www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl voor de actuele treintijden en de algemeen geldende huisregels.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Cola Light? Who cares ;D

  Zolang ze er geen fles Sonnema bij hebben staan ga ik wel voor de Grolsch (jammer genoeg, heb liever een ander bier :))


  Maak melding

 2. En de oude munten dan?
  Nieuwe munten is op zich een goed punt.
  Alleen ik vraag me nu wel af wat ze doen met de oude munten?? In het verleden kon je die namelijk het jaar erop gewoon weer gebruiken.

  Alleen hadden ze 2 jaar geleden aangegeven dat de roze munten alleen dat jaar nog konden worden gebruikt.

  Dus als er iemand van het BFO meeleest. Ik vraag me dus af of ik m’n ronde gele munten nog kan gebruiken? Zoja mooi, zonee dan vindt ik dat best kut eigenlijk.


  Maak melding

 3. Op Fok! in het Zwolle topic post iemand van BFO en die heeft daar al gezegd dat er dit jaar 3 munten geldig zijn. De oude roze, de oude gele en de nieuwe breekmunten. Volgend jaar zijn alleen de breekmunten geldig, maar die kun je dit jaar op het eind ook weer omwisselen voor centjes.


  Maak melding

 4. Breekbare munten, ‘aight. Verder hoop ik op mooi weer, en als het mooi weer is, trekt Tim zijn trui aan, met lange broek en muts op. Tim is vorig jaar compleet kapot verbrand, van top tot teen. Toen Tim zich op het festival bevond voelde het vervelend, maar de dag daarna voelde tim zich vooral k*t.


  Maak melding

 5. Ik geloof toch echt dat de zon de oorzaak was, ghehe. En fikkiefik de rode wodkakater laat zich op zo’n dag niet zien, veel te bang om te verbranden.


  Maak melding

 6. ik ben benieuwd met welk lokaal talent het bestuur gaat schermen op dit festival. er zijn weinig lokale gezelschappen waar ik echt warm voor loop, maar liever zo dan die belgische muzikale overflow van vorig jaar.


  Maak melding

 7. Munten
  Dus als er iemand van het BFO meeleest. Ik vraag me dus af of ik m’n ronde gele munten nog kan gebruiken? Zoja mooi, zonee dan vindt ik dat best kut eigenlijk.
  De munten van vorig jaar kun je inderdaad nog gebruiken. Maar de munten die dit jaar verstrekt worden zijn maar 1 jaar geldig en kunnen tot half 1 dan ook nog ingewisseld worden bij de kassa ‘onder’ het provinciehuis.


  Maak melding

Reageer