College voorstander van vrijplaatsen graffiti

Zwolle – Lev-06 bood het college dinsdagavond op het Assendorperplein een workshop graffiti aan. Lev organiseerde de workshop samen met de graffiti artiesten Martin de Groot en Stefan Alberts. Alhoewel het college in het kader van de werkbezoeken aan de stad (Week van de Verbinding) op de uitnodiging was ingegaan, kregen wij vrijdag te horen dat het college niet wilde deelnemen aan de workshop. “Volgende maand volgt de evaluatie van het anti-grafittibeleid in de binnenstad en het zou onplezierig zijn als dan foto’s of verhalen circuleren van collegeleden die zelf de spuitbus hanteren”, aldus de afdeling communicatie.


Foto: Jasper van Overbeek

Martin de Groot is vanaf 13.30 uur aan de slag geweest bij de muziektent. ’s Avonds maakte hij de twee panelen af met omstanders. De wethouders Kenkhuis, Van Dooremolen, Piek en de burgemeester kwamen kijken en namen de tijd om zich te laten informeren. Zo konden we toch ons punt maken, zegt Lev-06: beperk je niet tot bestrijding en bestraffing, maar biedt de scene die positief met haar talenten bezig is ook een alternatief. Gelukkig bleken de collegeleden (iets) minder kortzichtig over graffiti te denken dan we uit een recente ambtelijke reactie opmaakten: de vier collegeleden gaven aan voorstander te zijn van vrijplaatsen in de stad. Martin de Groot noemde de oude vechtbrug bij Berkum als een gewenste locatie.

Lev-06 en de graffiti-artiesten zijn blij met de eerste reactie van het college. Maar wij blijven nieuwe acties organiseren, zoals een graffiti demonstratie op Koninginnedag bij de Sassenpoort. Verder gaan we de gemeente voorstellen om de panelen die gister gemaakt zijn tijdelijk in het stadhuis te laten zien.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Waarom kan een graffiti artiest niet ook op een doek of een paneel werken? Eenieder kan er dan zelf voor kiezen zoiets aan te schaffen en in de woonkamer oid op te hangen.
  Het antwoord lijkt vrij simpel: onderdeel van graffiti is niet alleen de kunst en het artistieke, maar ook het illegale. Ik denk dat men dan ook niet moet piepen als overheden daar iets tegen willen doen.


  ⚠️ Meld

 2. Gelukkig bleken de collegeleden (iets) minder kortzichtig over graffiti te denken dan we uit een recente ambtelijke reactie opmaakten: de vier collegeleden gaven aan voorstander te zijn van vrijplaatsen in de stad.

  Missen hier geen quotes? Of is dit echt de mening van Weblog Zwolle?

  =========

  Aangepast. Dat was een quote van Lev-06.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.