Alles voor een veilig Bevrijdingsfestival in Zwolle

Zwolle – Op 14 april 1945 is Zwolle bevrijd van de Duitsers. We vieren onze vrijheid tijdens het bevrijdingsfestival. Dit jaar is het bevrijdingsfestival in Zwolle extra feestelijk omdat de officiële opening hier plaatsvindt. Verschillende organisaties zijn druk bezig met de voorbereidingen. Zo ook de politie. Bart van der Lichte en Mevlit Akca van het team Zwolle-Centrum/Zuid leggen op dit moment de laatste hand aan het draaiboek voor het evenemententerrein en de binnenstad. “We maken gebruik van de ervaring die we de afgelopen jaren hebben opgedaan. Ons doel is een veilig festival waarvan iedereen in vrijheid kan genieten”, aldus Bart van der Lichte.  
 
Het is de eerste keer dat Bart op deze manier betrokken is bij het bevrijdingsfestival. “Vanaf november zijn Mevlit en ik al bezig met dit festival. Mevlit is vanuit zijn expertise als evenementencoördinator aan dit project toegevoegd en ik ben operationeel commandant. Op zo’n dag komen heel veel mensen naar Zwolle. Vorig jaar trok het festival 130.000 bezoekers. Dat vraagt om een enorme organisatie, ook bij de politie. Vorig jaar is het festival goed verlopen, maar we nemen elk jaar weer verbeterpunten mee. Zo is dit jaar een expert op het gebied van crowdmanagement geraadpleegd. We bereiden ons voor op verschillende scenario’s. Veel is afhankelijk van het weer. Ik hoop dat we weer net zo’n stralende dag krijgen als vorig jaar”, zegt Bart.

Als het aan de organisaties van het bevrijdingsfestival ligt wordt het weer een groot feest. “We gaan er vanuit dat de sfeer weer goed is, maar als het nodig is dan treden we natuurlijk op. Iedereen moet van deze dag kunnen genieten”.

Artikel delen:

Reageer