Trainer Everse kan terug naar Zwolle

Zwolle – Trainer Jan Everse kan terugkeren bij FC Zwolle. Dat heeft het interim-bestuur woensdag besloten. Aan de terugkeer van Everse zijn wel voorwaarden verbonden. Zo mag hij niet beslissen over het aantrekken van spelers. Everse krijgt daarin alleen een adviserende rol. De trainer, die vorige maand ontslagen werd, heeft het voorstel in beraad. FC Zwolle stelt ook een technisch manager aan. De voorkeur gaat uit naar Jaap Stam of Bert Konterman.

Namens het ad-interim bestuur informeerde Arjan Jansen woensdagavond in de kantine van buurman Be Quick ’28 de supporters via een presentatie een geheel nieuwe organisatiestructuur. Opvallend daarbij is dat de Raad van commissarissen gevormd gaat worden door afgevaardigden uit de Operationele zaken, Voetbalzaken, Businessclub en de supporters van FC Zwolle. Onder één operationeel manager / directeur komen drie managers: commercieel, financieel en facilitair. Toen Jansen uitsprak dat Everse terug kan komen ging er onder de supporters een gejuich op en gingen de handen op elkaar. Jansen zei dat Everse gematigd positief was over de nieuwe organisatiestructuur. De trainer krijgt enige tijd om na te denken over zijn rol daarin. Het bestuur van FC Zwolle wil dat de club binnen 5 jaar een stabiele middenmoter in de eredivisie is. Daarvoor moet de begroting flink worden verhoogd van 3,5 naar 10 miljoen euro. Half juni moet de organisatie ingevuld zijn.

Artikel delen:
Reacties 41
 1. Jaap als technisch-manager. Benieuwd naar Jan’s verhaal, die er blijkbaar niet bij was.

  Jansen zei dat Everse gematigd positief was over de nieuwe organisatiestructuur  ⚠️ Meld

 2. Everse kreeg van het interim-bestuur een brief mee met een aantal voorwaarden waaraan hij moet voldoen. Everse bestudeert die voorwaarden, maar weet al dat hij niet overal mee akkoord gaat. “Zwolle zal een paar voorwaarden moeten laten vallen⤝, aldus de trainer. “Voorwaarden waar ik nooit mee akkoord kan gaan. Zij kunnen mij hiertoe ook niet verplichten. Ik heb een contract tot 2011 bij Zwolle. Zaken in een bestaand contract kun je niet veranderen als je iemand terugneemt in dienst.⤝

  Everse werd weggestuurd bij de club na een ruzie over plakjes kaas en worst. De trainer zou een medewerker onheus hebben bejegend. Everse spande na zijn vertrek in maart een arbitragezaak aan tegen de club om zijn baan terug te krijgen. Zwolle, dat ook naar de arbitragecommissie ging, noemde veertig punten waarom de club niet verder wilde met de coach.

  Van al die zaken had de club echter niets op papier. Everse werd nooit schriftelijk gewaarschuwd voor zijn gedrag. Verslagen van beoordelings- en functioneringsgesprekken waren niet voorhanden.

  Zwolle was uiteindelijk verliezer in de zaak en kreeg vorige week van de arbitragecommissie van de KNVB te horen dat het arbeidscontract met Everse per 1 mei mag worden beëindigd, mits de club de trainer een vergoeding van 250.000 euro betaalt. Zwolle heeft tot 30 april om gehoor te geven aan de uitspraak, maar kiest nu voor toenadering.

  Volgens Everse kan hij er nog wel uitkomen met het interim-bestuur. “Er staan een aantal voorwaarden in waar ik niet mee akkoord kan gaan, maar ik heb niet het idee dat het onoverkomelijk is. Ik heb het idee dat ze op dit moment misschien iets te enthousiast zijn.⤝

  Telegraaf


  ⚠️ Meld

 3. Als we het van De Telegraf moeten hebben. Johan-3 hier in zijn blaadje VI

  Het interim-bestuur van FC Zwolle heeft besloten dat Jan Everse terug kan keren als trainer, meldt RTV Oost. Aan de terugkeer van Everse zijn wel voorwaarden verbonden.

  Zo mag hij niet beslissen over het aantrekken van spelers, Everse krijgt daarin alleen een adviserende rol. Zwolle hoopt daarom een technisch manager aan te stellen. De voorkeur gaat uit naar voormalig FC Zwolle-speler Jaap Stam danwel Bert Konterman, ook een oud-speler van de club.

  FC Zwolle zette Everse begin maart op non-actief na een bitterbal-affaire. De gesprekken over de voorwaarden van het voortijdige afscheid liepen op niets uit, waarop beide partijen naar de arbitragecommissie stapten.

  De arbitragecommissie van de KNVB honoreerde het ontslagverzoek van FC Zwolle. De Eerstedivisionist mocht het contract met Jan Everse ontbinden, maar moest de ex-trainer dan wel een kwart miljoen euro betalen.  ⚠️ Meld

 4. Beslissingsbevoegdheid

  Zo mag hij niet beslissen over het aantrekken van spelers, Everse krijgt daarin alleen een adviserende rol. Zwolle hoopt daarom een technisch manager aan te stellen.  ⚠️ Meld

 5. Het bestuur van FC Zwolle wil dat de club binnen 5 jaar een stabiele middenmoter in de eredivisie is. Daarvoor moet de begroting flink worden verhoogd van 3,5 naar 10 miljoen euro.

  De Graafschap heeft nu een begroting van 9,8 miljoen, Sparta 10,5 miljoen. Den Haag 12 miljoen.

  Al deze clubs bevinden zich in de kelder van de Eredivisie.

  Denkt men met 10 miljoen EURO nu echt in de middenmoot van de Eredivisie mee te kunnen draaien ? >:( >:(


  ⚠️ Meld

 6. Hij mag dus terugkomen, en doet hij het NIET, krijgt hij dus ook GEEN 250.000 !!!
  Dus kost geen geld !

  Nee dat is niet waar!
  Hij mag zelf bepalen of hij akkoord gaat met de bijlage opgesteld door het ai bestuur. Gaat Jan niet akkoord met deze belachelijke voorwaarden, dan kan hij gewoon terug komen in zijn oude functie. In feite heeft Zwolle (arbeidtechnisch) geen poot om op te staan.
  De reactie van het ai bestuur als Everse de voorwaarden weigert was ook veelzeggend (of nietszeggend). Dan moet het bestuur opnieuw in beraad.


  ⚠️ Meld

 7. De heer Jan Everse, die ik hoog acht, zal ook water in de wijn moeten doen. Hij zal zich moeten realiseren dat elk bedrijf, dus ook een voetbalbedrijf , soms moet reorganiseren en daar heeft iedereen maar in mee te gaan. Bij een reorganisatie worden geen zoete broodjes gebakken en ik denk dat Jan arbeidsrechtelijk hier niets tegen in kan brengen.
  Jan, moet zich ook realiseren dat FC Zwolle hem een laatste kans biedt om nog wat te betekenen in voetballand, waar hij zo graag vertoeft. Want ik denk dat geen enkele club meer eeen avontuur met hem zal aangaan, want overal waar hij traindt ontstaan problemen, ondanks het feit dat zijn vakmanschap wordt erkend.
  Jan en alle andere betrokken doe water in de wijn, ga een keer allemaal door het stof, dat is geen schande en het getuigt vam klasse. Gewoon doen en niet altijd proberen je gelijk te halen, er moet daarom een nieuw functieprofiel opgesteld waar iedereen zich aan te houden heeft. Hoop dat het gezond verstand van allen zegenviert en dat de club zich weer bezighoudt met het enige waarvoor ze is opgericht, voetballen. Doen, dan zal blijken dat de weg naar de eredivisie wel eens een heel korte weg kan zijn.


  ⚠️ Meld

 8. everse
  mooie woorden maar geen daden let op mijn woorden er zal niks tot weinig veranderen zolang van perlo en van der belt betrokken zijn bij de organisatie de enigste die de club echt kan helpen is sporre ik blijf het goede hoop houden maar geloof niet dat dit clubje de club adequaat kan helpen maar goed voordeel van de twijfel hebben ze everse moet gewoon zo snel mogelijk weer op het veld samen met boekweg en reijnders en de keuze voor het bestuur en raad van comisarisen moeten open en eerlijk verlopen waarbij men als supporter en sponsors gezamenlijk kandidaten moet kunnen aan dragen
  zo voorkom je de schijn van vriendjes politiek die we jaren lang hebben moeten toestaan heb je een andere mening of idee mail me dan op velingbv@live.nl ik ben benieuwd hoe iedereen er over denkt  ⚠️ Meld

 9. De heer Jan Everse, die ik hoog acht, zal ook water in de wijn moeten doen. Hij zal zich moeten realiseren dat elk bedrijf, dus ook een voetbalbedrijf , soms moet reorganiseren en daar heeft iedereen maar in mee te gaan. Bij een reorganisatie worden geen zoete broodjes gebakken en ik denk dat Jan arbeidsrechtelijk hier niets tegen in kan brengen.

  Reorganisatie?
  Volgens mij wordt alleen het op nonactief stellen ongedaan gemaakt. Dat betekent dus dat Jan gewoon weer aan het werk kan volgens het contract wat hij heeft.
  Dat het aibestuur wat probeert te veranderen om sponsoren tegemoet te komen is iets heel anders, dat is geen reorganisatie.  ⚠️ Meld

 10. Als het iterimbestuur vrandering gaat aanbrengen en daartoe bevoegd is dan geloof ik toch wel dat het reorganiseren is Edwin.Weet niet hoe jij het dan anders ziet .En als er gereorganiseerd wordt hoort een ieder daar in mee te gaan anders valt hij of zij buiten de boot .En dat geld ook voor dhr Everse .


  ⚠️ Meld

 11. Het is heel simpel, zwolle wil reorganiseren maar dan kan pas na de rehabilitatie van Jan Everse. HEt aibestuur probeert twee vliegen in een klap te vangen. Dat mag. Alleen deze veranderingen moeten door BEIDE partijen ondertekend worden. Als er 1 niet wilt dan volgt er alleen rehabilitatie.


  ⚠️ Meld

 12. En Edwin, hoe denk jij dat het afloopt?

  Geen flauw idee, ik vond de informatievoorziening een beetje summier. Er blijven nog veel vragen onbeantwoord. Ik hoop dat het aibestuur snel met meer komt.  ⚠️ Meld

 13. supporters als breekijzer
  Everse, Konterman, Stam. Ze hebben allen een relatie met dezelfde spelersmakelaar. Net als Sporre en Derksen btw (huisvrienden). Konterman is na drie jaar toe aan een nieuwe uitdaging …. FCZwolle? Dus we gaan Konterman Everse laten controleren en die gaan handel (spelers) inzetten van de man achter de schermen (Van Ginkel). De supporters laten zich gebruiken door een stel zakkenvullers die ‘claimen’ het beste voor te hebben met de club. Bij de supporters werd gisteren een ander verhaal voorgespiegeld dan bij de sponsoren. Slechte situatie dit.


  ⚠️ Meld

 14. @ Roy,
  Wat is dan het verschil in uitleg, bij de supporters en de sponsoren? Wie hebben dan wel, volgens jou, het beste voor met de club?


  ⚠️ Meld

 15. Het valt mij op, dat dat er sinds het begin van bitterbalgate er geen woord meer over FC Zwolle gestaan heeft in het blad Voetbal International. Daarvoor was dat wekelijks het geval. M.a.w. zodra de informatiestroom via Everse is gestopt is de club FC Zwolle niet interressant meer. Het leereffect hiervan is, dat de club nooit van één persoon voor de presentatie naar buiten afhankelijk mag zijn. In de nieuwe organisatiestructuur zal men daar rekening mee moeten houden.


  ⚠️ Meld

 16. PrinsH.,

  je schetst een vertekend beeld. Na het op non-actief stellen van Everse heeft het bestuur aangegeven te wachten op de uitkomst van de arbitrage-zaak. Logisch dat er in die tussenliggende periode niks in VI vermeld wordt(er gebeurde immers ook niks). De abitrage is geweest en er komen weer berichten… Zo simpel kan het natuurlijk ook zijn.


  ⚠️ Meld

 17. @Roy

  Beste naamgenoot, ben jij Roy van Veen, die het onderstaande stuk op zijn blog schreef?

  Daar sta je dan als co-sponsor, lid van de businessclub en het bestuurslid van de businessclub van FC Zwolle. Er was al veel onrust bij de club, maar wat gisteren gebeurde is beneden alle peil en totaal niet acceptabel. Reden om per direct op te stappen als bestuurslid van de businessclub en voortzetting lidmaatschap en sponsoring af te laten hangen van hoe er met de mensen op kantoor wordt omgegaan.
  De hele geschiedenis is een lange, maar komt er feitelijk op neer dat een voetbalmakelaar via een trainer met een kort lontje de volledige macht wil hebben bij een voetbalclub. Weinig op heeft met algemene normen en waarden en supporters voor zijn karretje spant om met geweld een positie af te dwingen. Het leidde tot een bestuurscrisis, gevolgd door een heldere uitspraak in een abritagezaak: de trainer mag vertrekken, maar krijgt een ontslagvergoeding mee van 250K.
  Een zelf-benoemd ad interim bestuur nam links en rechts wat taken waar en begon met mooie beloften de club te herbouwen. Gisteren moesten ze met de billen bloot, omdat er een statement over de trainer gemaakt moest worden. Dat statement kwam er en wel in tweevoud. Bij de supporters prees ad interim voorzitter Jansen Everse de hemel in, terwijl dezelfde Jansen bij de meer realistische sponsoren een ander verhaal ophing. Het consistente deel in zijn verhaal is het schofferen van directeur Gerald van der Belt, nota bene de man die al jaren loyaal is aan de club, ondanks onbehoorlijk gedrag (pogingen tot chantage en manipulatie) van Everse.
  De nieuwe bestuurlijke vorm die wordt voorgesteld, is er één waar trainer Everse onder voorwaarden terug komt en Raad van Commissarissen, Bestuur en Operationele functies door elkaar gaan lopen en deels worden ingevuld door vrijwilligers. Wat zegt u? Ja echt en het wordt nog mooier: zo??n vrijwilligers is dan Bert Konterman die als vrijwillig ??technisch manager?? trainer Everse moet controleren. Klinkt op het eerste gezicht best aardig, totdat je weet dat beide een innige (commerciële) relatie hebben met spelersmakelaar Van Ginkel. Met andere woorden: FC Zwolle wordt een showroom van spelers van Van Ginkel, die door Konterman worden gehaald en door Everse worden opgesteld. De master of puppets is erevoorzitter Gaston Sporre, die ook een innige band heeft met Van Ginkel. Het geheel wordt ondersteund door chef propaganda en huisvriend van Van Ginkel, Vi??s eigen Johan Derksen. Gevalletje: ⤽Wij van WC Eend adviseren WC Eend⤝. Supporters wordt een worst voor gehouden met een gewenst budget van 10 miljoen en het plaatje van de stabiele middenmoter, maar de keiharde realiteit is dat het allemaal eigenbelang is waarin geen oog en hart is voor de club of haar supporters. Schandalig gewoon.
  De manier waarop het ad interim bestuur met situatie, clubmensen, supporters en sponsoren omgaat is voor mij onacceptabel. Ik heb er alle begrip voor dat boodschappen aan doelgroepen en politieke processen worden aangepast, maar er is bij zo??n publiek instituut geen ruimte voor halve waarheden, dubbele agenda??s en schimmig gedrag. Daarom leg ik per direct mijn taken neer en ben ik als sponsor klaar met de Businessclub van FC Zwolle.


  ⚠️ Meld

 18. Jan Everse verwacht spoedig weer bij FC Zwolle terug te keren als hoofdtrainer. De ontslagen oefenmeester heeft vrijdag een tegenvoorstel neergelegd bij het interim-bestuur van Zwolle.

  Everse liet RTV Oost weten dat hij verwacht er op korte termijn uit te komen met de club. Het interim-bestuur wil niet vooruitlopen op de zaken. Volgende week gaan ze zich beraden over het tegenvoorstel van de oefenmeester.

  FC Zwolle zette Everse begin maart op non-actief. De zaak liep hoog op en de arbitragecommissie van de KNVB deed uiteindelijk uitspraak.

  De commissie honoreerde het ontslagverzoek van FC Zwolle. De eerstedivisionist mocht het contract met Everse ontbinden, maar moest hem dan wel een 250.000 euro schadevergoeding betalen. Hierop besloot het interim-bestuur dat Everse weer welkom was, maar daar waren dan wel voorwaarden aan verbonden.

  Zo wil Zwolle dat de oefenmeester niet mag beslissen over het aantrekken van nieuwe spelers, maar alleen een adviserende rol krijgt. Welk tegenvoorstel Everse heeft ingediend, is niet bekend.

  ELF


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.