Programma IJsseldeltadag bekend

Zwolle – Dit jaar vindt de IJsseldeltadag voor de vierde keer plaats. Deze open dag van het Nationaal Landschap IJsseldelta laat op 9 mei alle geheimen van dit prachtige gebied zien aan bewoners en omwonenden. Deze week is het complete programma bekend en te vinden op www.ijsseldeltadag.nl

Rijd met de huifkar over het Kampereiland richting de Museumboerderij, of kruip in de huid van een archeoloog bij de Wijkboerderij in Stadshagen, fiets door weer en wind in Mastenbroek of vaar de nieuw geopende kanoroute. Tijdens de IJsseldeltadag ontdekt u de IJsseldelta via deuren die normaal vaak gesloten zijn. De organisatie is er dit jaar weer in geslaagd de geheimen van dit nationale landschap op unieke wijze aan de man te brengen.

Zo kunt u een toer door Mastenbroek doen, een kijkje nemen achter de schermen bij een scharrelkippenboerderij of ontdekken hoe melkrobots werken. Hierna kunt u even uitrusten bij de theeschenkerij. Bent u creatief? Bij de Geallery van Gea Kok is het mogelijk om zelf te schilderen.  

In de gemeente Zwartewaterland worden eveneens alle registers opengetrokken. In Hasselt wordt u met de Hazelnuttenwagen van de ene naar de andere activiteit gereden en in Zwartsluis geeft de brandweer een demonstratie met de nieuwe brandweerboot.

Dit is nog maar een greep uit het activiteitenaanbod van de IJsseldeltadag. Kijk op www.ijsseldeltadag.nl voor het complete programma. 

Artikel delen: