Hans Spekman hoofdgast Zwolse één mei viering

Zwolle – PvdA Tweede Kamerlid Hans Spekman zal de belangrijkste spreker zijn op de Zwolse één mei viering die, zoals ieder jaar, op die datum wordt georganiseerd door de Zwolse afdeling van de Partij van de Arbeid.
Spekman, naast Kamerlid, oud-wethouder van Utrecht, zal op begraafplaats Kranenburg bij het graf van Horreus de Haas, de sociaal democratische dominee die zich in tijdens de oorlogsjaren fel verzette tegen de Jodenvervolging, het sociaal democratische erfgoed verbinden met de politieke actualiteit.


De bijeenkomst zal plaatsvinden op vrijdag één mei aanstaande op begraafplaats Kranenburg aan de Kranenburgerweg 5 te Zwolle. De bijeenkomst zal om kwart over tien starten bij de ingang van
begraafplaats Kranenburg, waarna men op de graven van Helmig van der Vegt, een van de twaalf oprichters van de SDAP, één van de voorlopers van de huidige PvdA en Horreus de Haas bloemen zal leggen. De bijeenkomst wordt afgesloten in theehuis de Agnietenberg. Zowel leden van de Partij van de Arbeid als belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.