Gemeente inventariseert kamerverhuurpanden

Zwolle – Medewerkers van de gemeente Zwolle gaan volgende week in de wijk Assendorp en de Stationsbuurt het aantal kamerverhuurpanden inventariseren. Dit wordt gedaan om de bestanden waarin deze gegevens staan te actualiseren.  

De medewerkers bekijken in de straten bij welke huizen bijvoorbeeld veel fietsen staan en waar meerdere deurbellen aanwezig zijn. Er worden geen inspecties in de huizen gedaan. Er is voor deze wijken gekozen omdat hier de meeste kamerverhuurpanden zijn. De medewerkers van de afdeling Toezicht & Handhaving zijn herkenbaar aan jassen met een embleem en het logo van de gemeente Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. @andre: Dat is het hele probleem op de Zwolse kamermarkt. Niet alle panden hebben een vergunningsplicht. Daardoor is een groot deel van de particuliere kamermarkt ‘onzichtbaar’. Dat is lastig voor bijvoorbeeld het handhaven van veiligheid en het maken van studentenhuisvestingbeleid voor de toekomst.

    Aan de andere kant heb ik mijn twijfels bij de waarde van de uitkomsten van dit nieuwe onderzoek. Het levert nog altijd geen beeld van de kamerverhuur Zwolle-breed en de gekozen methodiek leidt onherroepelijk tot discutabele uitkomsten.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.