Zangstudenten presenteren ‘Springlevend’

Zwolle – Derde- en vierdejaars zangstudenten Jazz & Pop van het ArtEZ Conservatorium hebben zich dit studiejaar gestort op het omvangrijke repertoire van Robert Long en Frans Halsema. Onder de titel ‘Springlevend’ brengen de elf studenten uit Zwolle een theaterprogramma vol emoties en humor. De voorstellingen vinden plaats in Dronten, Enschede, Amsterdam, Zwolle en Arnhem.

Het programma heeft de toepasselijke naam ‘Springlevend’ gekregen om aan te geven dat het repertoire van Frans Halsema en Robert Long nog steeds actueel is. Al zijn beide mannen veel te jong overleden, de liedjes zijn onvergetelijk en leven wel degelijk voort. Velen zullen zich nog Voor haar van Frans Halsema en Beschaafde Tango van Robert Long herinneren. De zangers/componisten zochten op hun manier vaak ‘het randje’ op, maar konden meteen daarna weer ontroeren met een gevoelige tekst. Eerdere theatervoorstellingen van de zangafdeling rond Ramses Shaffy & Jacques Brel en Willem Wilmink & Annie M.G. Schmidt zijn een groot succes geweest.

Opnieuw zijn de studenten er in geslaagd een programma te maken dat voelt als een soort ‘roller coaster’ aan emoties en herinneringen. Enkele liedjes zijn in een nieuw of fris jasje gestoken, maar wel zo dat de herkenbaarheid niet verloren gaat.

Begeleiding

Het project staat onder regie van docent en jazz-zanger Ronald Douglas. Hij heeft hierbij hulp gehad van zangeres en actrice Gerrie van der Klei, die nog met Halsema en Long heeft gewerkt. Zij heeft een aantal workshops gegeven en haar herinneringen aan deze mannen gedeeld met de studenten.

De liedjes worden vakkundig begeleid door medestudenten Peter van der Gaag aan de piano en Joost Visser op percussie en drums. Docent Wim Essed neemt de bas voor zijn rekening.

Speeldata

6 mei Theater de Meerpaal Dronten, 20.30 uur, www.meerpaal.nl

7 mei Theaterzaal ArtEZ Conservatorium Enschede, 18.30 uur

9 mei Polanentheater Amsterdam, 20.00 uur, www.polanentheater.nl

11 mei Odeon Zwolle, 20.00 uur, www.odeondespiegel.nl

13 mei Concertzaal Conservatorium Arnhem, 18.30 uur.

ArtEZ Conservatorium

Het ArtEZ Conservatorium maakt deel uit van ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Met ruim 900 studenten en 250 docenten is het een van de grootste conservatoria van Nederland. In elk van de drie ArtEZ-steden – Arnhem, Enschede en Zwolle – is een vestiging met een eigen profilering.

Artikel delen:

Reageer