KNVB Straatvoetbaltoernooi Zwolle

Zwolle – In de meivakantie vinden in Zwolle drie voorrondes van het KNVB Straatvoetbaltoernooi plaats. Zo’n 100 kinderen uit Zwolle en omgeving, tussen 8 en 12 jaar, zullen in teams met elkaar een spannend maar sportief potje straatvoetballen. Aan het einde van het toernooi worden – zoals het hoort bij een voetbaltoernooi – de prijzen uitgereikt. Het belooft een sportief straatvoetbalspektakel te worden!

De KNVB organiseert al vele jaren straatvoetbaltoernooien. In het verleden voornamelijk bij en door voetbalverenigingen, maar sinds 2007 ook in de wijken van grote steden. Hiervoor is de KNVB een samenwerking aangegaan met een groot aantal gemeenten. Aan de straatvoetbaltoernooien kunnen kinderen t/m 12 jaar deelnemen, jongens én meisjes, lid of géén lid van een voetbalvereniging. Door middel van de organisatie van straatvoetbaltoernooien hoopt de KNVB kinderen te stimuleren meer te gaan bewegen (lees: voetballen) en ze enthousiast te maken en te houden voor de voetbalsport. Dat voetballen ‘op straat’ kinderen daarnaast ook helpt om een betere voetballer te worden is mooi meegenomen.

Speellocaties Zwolle:

– Dinsdag 28 april 2009                Diezerpoort            Parkeerplaats bij de Biesbosch

– Woensdag 29 april 2009            Zwolle-Zuid            Parkeerplaats bij Sportpark de Siggels (vv SVI)

– Vrijdag 1 mei 2009                     Stadshagen            Parkeerplaats Winkelcentrum Bèlvedèrelaan (t.h.v. ‘de Vork’)

Grote Finale:

– Woensdag 13 mei 2009             Grote Kerkplein Zwolle

Meer informatie over KNVB Straatvoetbal is te vinden op www.knvbstraatvoetbal.nl

Artikel delen:

Reageer