Landstede fors vertegenwoordigd op BFO

Zwolle – Landstede is dit jaar fors vertegenwoordigd op het Bevrijdingsfestival Overijssel (BFO) in Zwolle. Op dinsdag 5 mei 2009 staat Landstede met het thema Free2Move, op het plein voor het gerechtsgebouw. Een plein van 1200 m2 dat in het teken staat van sport en beweging. Eén van de onderdelen van het plein een spectaculaire togglebaan vanaf het dak van het tegenovergelegen provinciehuis.

In samenwerking met de Roadshow van de Koninklijke Marine, de buitensportopleiding van Landstede Sport & Bewegen en de opleidingen van Veilig & Beschermd, kunnen op 5 mei, 100 toggle-runs gemaakt worden. Je kunt kansmaken op een toggle-run door aan een prijsvraag mee te doen op www.landstede.nl. Meedingen naar een toggle-run kan tot uiterlijk dinsdag 28 april. De winnaars worden voor 5 mei bericht. Ook komen op het plein twee klimwanden van 10 meter hoog die verbonden zijn door een indianenbrug. Alle bezoekers, van jong tot oud, zijn welkom om de uitdaging aan te gaan en te klimmen naar de top. De begeleiding is in handen van ervaren instructeurs in combinatie met Landstedestudenten.

Jaar van de Gehandicapten Sport bij Free2Move

Landstede betrekt deze keer het jaar van de Gehandicapten Sport bij Free2Move. Aanhakend op het thema 5 voor 5 wordt aan festivalbezoekers gevraagd om op 5 mei 5 minuten van hun tijd vrij te maken voor rolstoelbasketbal. Op deze manier kan de bezoeker ondervinden hoe het is om te sporten met een handicap. Sportvereniging Be Quick geeft in samenwerking met Landstede een aantal clinics deze dag.

Optredens

Naast alle sportieve activiteiten kun je gedurende de middag ook genieten van een aantal optredens. De optredens zijn onder andere van Freestyle voetballer Joshua Agteres, WRZV-Acrogym, een BMX show van Bike Trial Holland en het spectaculaire trampolineteam de Jolly Jumpers. DJ Tom van Duuren verzorgt deze middag de muziek.

Landstede & FC Zwolle

In samenwerking met FC Zwolle is er een snelheidsmeter, waar kinderen kunnen laten zien hoe hard ze kunnen doelschieten met een voetbal. Ook kunnen kinderen ‘in het stadion’ op de foto met de mascotte van FC Zwolle, Zwolfje. Daarvoor schminken studenten van de opleiding Kinderopvang ze als echte FC Zwolle-supporter.


Studenten Landstede helpen mee

Het bevrijdingsfestival is één van de grootste praktijkervaringevenementen voor Landstede. Ongeveer 150 studenten van Landstede helpen mee op het festival waarvan honderd op het Free2Move plein. Studenten van de opleiding Sport & Bewegen helpen mee met de opbouw, bij de togglebaan en klimwand en verzorgen de sportactiviteiten. Studenten van de opleiding Vormgeving & Entertainment werken mee aan het project Jouw VrijheidsBeeld, waarbij bezoekers zich kunnen laten fotograferen als artiest op het hoofdpodium. Zij zorgen ook voor het plaatsen van de foto’s op www.landstede.nl. Daar kunnen alle foto’s de volgende dag bekeken worden. Vijftig studenten van de opleidingen van Veilig & Beschermd ondersteunen de Roadshow van de Koninklijke Marine. Studenten van de opleiding Communicatie & Marketing maken tekst- , foto- en filmberichten voor www.mbopersbureau.nl. Dat doen zij in de tijdelijke redactieruimte van De Stentor op het festivalterrein. Studenten van de opleiding Kinderopvang helpen bij het schminken van kinderen als FC-zwolle suporters. Bij Free2Dance werken ook nog eens 35 studenten mee in de op- en afbouw. Studenten van de nieuwe opleiding Event & Organisatie werken mee in de organisatie van Free2Move. 

Meedoen en kijken

Doel van de organisatoren bij Landstede is vooral om de bezoekers van het festival mee te laten doen, maar ook om ze een attractief kijkprogramma te bieden. De hele middag tussen 13.00 uur en 17.00 uur is er van alles te doen. Landstede richt zich vooral op de jeugd en ouders met kleine kinderen. In het kader van het thema op 5 mei is wordt er daarom ingehaakt op de 5 voor 5 actie, waarbij van de bezoekers vijf minuten tijd wordt gevraagd om hun bijdrage te leveren aan Free2Move. Ook elders op het festival is die actie op verschillende manieren ingevuld.

Artikel delen:

Reageer