Waterestafette in Stadshagen

Zwolle – Op zaterdag 13 juni wordt in de Zwolse wijk Stadshagen vele doe-activiteiten door het IVN Zwolle georganiseerd voor kinderen vanaf 4 tot 10 jaar. Alles draait om water en daar is er genoeg van in deze wijk. Kinderen en (groot)ouders zijn welkom tussen 13.00 en 16.30 uur.

We leven in Nederland al sinds heugenis met, in en om het water. Water is een onderdeel van ons leven – en dat is maar goed ook. Er is ontzettend veel te beleven in en rond het water. De afdelingen van het IVN ( Vereniging voor natuur en milieueducatie) in Overijssel hebben een zogenaamde waterestafette georganiseerd: een reeks van excursies door de IVN-afdelingen in de verschillende stroomgebieden in onze Provincie. De waterestafette volgt een aantal belangrijke waterlopen door Overijssel, waarbij we aan de stroomopwaartse kant van de waterlopen beginnen. Op 18 april 2009 is gestart in Losser (aan de Duitse grens) en wordt zo afgereisd naar Noordwest Overijssel, waar op 26 juni in Nationaal Park Weerribben-Wieden de waterestafette wordt afgesloten.

IVN afdeling Zwolle

IVN draagt bij aan een duurzame samenleving waarin ruimte is voor de natuur. Dit doen zij door samenwerking, educatie en communicatie. Dankzij een uitgebreid netwerk en onze achterban zijn we in staat verschillende doelgroepen te betrekken bij natuur, milieu, landschap en leefomgeving. IVN afdeling Zwolle is vooral bekend door het organiseren van vele natuurexcursies, een jeugdnatuurclub ‘Groendoeners’ en het bieden van vogelzang- en een natuurgidsencursus.

Waterestafette in Stadshagen

Kinderen en (groot)ouders kunnen meedoen met mini-excursies waarbij gespeurd wordt naar watervogels, waterplanten en waterbeestjes. Een ervaren gids helpt met het zoeken. Daarnaast wordt een circuit  gemaakt waar wateractiviteiten gedaan kunnen worden. Met netjes op zoek naar watervlooien en visjes, het herkennen van watermunt door te ruiken en vele,vele andere spannende zoekopdrachten wordt het water in Stadshagen en in het Zwartewater onderzocht.

De waterestafette vindt plaats bij dierenweide Kakel en Co (verlengde Pottenbakkerstraat richting dijk Zwartewater). Nadere informatie is te krijgen bij Louis Zandbergen 4201083.

Artikel delen:

Reageer