Van Eigen Bodem terug naar centrum

Zwolle – De zesde editie van het enige echte Nederpopfestival Van Eigen Bodem vindt zaterdag 4 juli plaats in het Ter Pelkwijkpark in Zwolle. De organisatie verwacht tussen de 20 en 25.000 bezoekers op deze meer familiaire en intieme plek, in het centrum van Zwolle. Van Eigen Bodem presenteert een vernieuwde programmering voor deze zesde editie van het festival; kwaliteitspop en unieke producties. 

Van Eigen Bodem kiest er dit jaar voor het Ter Pelkwijkpark als intiemere locatie te gebruiken waar bezoekers vanaf 15.00 uur tot middernacht kunnen genieten van onder andere de volgende artiesten: Rowwen Heze, Willeke Alberti, de Jeugd van Tegenwoordig, Anneke van Giersbergen, Cindy Oudshoorn, Charlotte Wessels en natuurlijk de winnaars van de Nederlandse en de Vlaamse Nederpopprijs..

Hoewel, in verband met de financiële crisis, de organisatie helaas gedwongen is dit jaar het hiphoppodium te annuleren, hebben de overgebleven twee podia een unieke programmering. Het festival is net als de voorgaande jaren gratis toegankelijk.

Nieuw op het festival zijn 3 de unieke projecten die volledig eigen ideeën/producties zijn. Willeke Alberti sluit haar optreden af met een uniek eenmalig optreden samen met de Jeugd Van Tegenwoordig. De Van Eigen Bodem Band nodigt Anneke van Giersbergen (the Gathering/Agua de annique), Cindy Oudshoorn en Edward Reekers (Kayak) en Charlotte Wessels (Delain) uit om dit keer hun favoriete nummers in het Nederlands te zingen. Hiphop artiest Typhoon treedt samen op met jazz/bigband the New Cool Collective. Allemaal producties door of voor Van Eigen Bodem bedacht en/of samengebracht.

 

Artikel delen:
Reacties 4
 1. “De organisatie verwacht tussen de 20 en 25.000 bezoekers”

  wel een erg ruime schatting ;D sta je dan met 20 man in het Ter Pelkwijkpark 😀


  Maak melding

 2. Schitterend festival, en terug in de binnenstad.
  Er wordt veel reclame voor gemaakt, en dat is goed hoor. Maar waarom worden dan overal posters (illegaal) op allerlei plaatsen (zoals de tunnels naar Zwolle-Zuid) geplakt.
  De ROVA moet dit weer schoonmaken, stuur de rekening naar de organisatie, of kort ze in hun budget.


  Maak melding

Reageer