Studenten Bakkerij & Patisserie winnen prijzen

Zwolle – Studenten Bakkerij & Patisserie van het Deltion College zijn woensdag 22 april jl. in de prijzen gevallen tijdens het Nederlands Kampioenschap voor jonge brood- en banketbakkers. Het kampioenschap vond plaats bij ROC Rijn IJssel Vakschool in Wageningen.


Janet Lokhorst

Stichting Jeugdvakwedstrijden heeft Nederland in zes regio’s verdeeld. In deze regio’s zijn in januari, februari en maart wedstrijden gehouden in zeven klassen. Veertig deelnemers streden om de titel ‘Nederlands Kampioen’ in hun klasse. Tijdens het kampioenschap moesten de deelnemers binnen vier uur, in competitie met andere deelnemers producten maken. Deze producten werden beoordeeld door een deskundige jury bestaande uit het bestuur van de Stichting Jeugdvakwedstrijden en externe juryleden. Meer informatie over de jeugdvakwedstrijden is te vinden opwww.jeugdvakwedstrijden.nl.

Winnaars

Ronald Reuvekamp uit Dalfsen, vierdejaars Allround banketbakker via de BBL opleiding behaalde de hoogste prijs van de vier Deltion deelnemers. Hij werd tweede in de klasse 217: allround banketbakker. Roelof krijger uit Eesveen is eerstejaars brood- en banketbakker via de BBL opleiding, behaalde de derde prijs in de klasse 213: brood en banketbakker. Jose Wiltvank uit Vriezeveen is eveneens eerstejaars brood- en banketbakker maar dan via de BOL opleiding, zij streed mee in de klasse 210: Assistent bakker. Jose viel helaas buiten de prijzen. Janet Lokhorst uit Elspeet is derdejaars Allround brood- en banketbakker via de BBL opleiding, zij viel net buiten de prijzen in de klasse 216: Allround Brood- en banketbakker.

Meer informatie over Deltion en de opleidingen binnen afdeling Bakkerij & Patisserie is te vinden op www.deltion.nl

Artikel delen:

Reageer