Langere wachttijden bij aangiftes

Op maandag 27 april aanstaande vindt er bij Politie IJsselland een grote administratieve wijziging plaats. Die dag wordt het huidige automatiseringssysteem, waarin alle aangiftes en meldingen worden verwerkt, vervangen door een moderner systeem.

Zoals altijd bij de invoering van nieuwe systemen zal de invoering van dit systeem een gewenningsperiode met zich meebrengen voor de mensen die er mee moeten werken.

 

 

Wachttijden

Voor de bezoeker aan de politie kan dit betekenen dat het doen van aangifte wat langer duurt dan normaal. Ook kunnen de wachttijden bij de balies van de bureaus langer zijn. Maar op den duur moet het nieuwe systeem uiteraard ook voordelen op gaan leveren. Het systeem is moderner en gebruiksvriendelijker. Zodra de gebruikers aan het systeem gewend zijn moet het opnemen van aangiftes daarom sneller gaan.

 

Landelijk

Het nieuwe systeem dat nu wordt ingevoerd bij Politie IJsselland is een landelijk systeem. In de afgelopen periode gingen al vijftien andere politiekorpsen over op de zogenaamde Basisvoorziening Handhaving. Voor het eind van dit jaar zullen alle Nederlandse politiekorpsen met het systeem werken. En daarmee komt een ander voordeel in beeld: doordat alle korpsen met het systeem werken wordt de onderlinge informatie-uitwisseling verbeterd. Bovendien worden de beheerskosten van het systeem door alle korpsen gezamenlijk gedragen. Omdat tot op heden elk korps zijn eigen systeem, en dus ook zijn eigen beheerskosten had, levert het nieuwe systeem een kostenbesparing op.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Kijken als je per internet aangifte kunt doen of de zaakjes ook snel afgehandeld worden ,want daar schort nog wel eens wat aan .


    Maak melding

Reageer