Gezocht: coördinator Buurthulppost Stadshagen

Zwolle – Al 23 jaar zet Theo van der Aar zich met veel enthousiasme en toewijding in als vrijwilliger voor de buurthulpposten in Zwolle Zuid en Stadshagen. Na vijf jaar coördinator in Stadshagen te zijn geweest, draagt hij het stokje graag over aan een nieuwe betrokken vrijwilliger.

Veel mensen in Stadshagen kunnen de hulp van hun buren goed gebruiken, bijvoorbeeld omdat ze ziek of ouder zijn of weinig financiële middelen hebben. De buurthulppost brengt hulpvragers en helpende wijkgenoten bij elkaar. Het gaat dan vaak om hand-en-spandiensten. De coördinator werft en begeleidt de vrijwilligers, verdeelt de hulpvragen over de vrijwilligers, verzorgt de administratie en zit de overleggen voor. Van de kandidaten wordt geen opleiding verlangd, maar wel talent voor organiseren en motiveren en een minimale leeftijd van 25 jaar. De coördinator besteedt één à twee dagdelen per week aan zijn functie.

Vanuit Steunpunt Informele Zorg, onderdeel van Vrijwilligerscentrale Zwolle, wordt begeleiding geboden. Daarnaast krijgt de coördinator een onkostenvergoeding, een collectieve verzekering en informele uitjes.

Neem voor meer informatie of om aan te melden contact op met Agnes Wille, coördinator informele zorg bij Steunpunt Informele Zorg: 038 422 52 00 of info@informelezorgzwolle.nl. De gesprekken met kandidaten voor de functie van coördinator buurthulppost zijn gepland op maandagmiddag 25 mei.

Artikel delen:

Reageer