CSV ’28 doet zichzelf tegen KHC tekort

Zwolle – Na de heroïsche winstpartij, vorige week in en tegen Den Ham, trad CSV ’28 aan tegen het al gedegradeerde KHC, met maar één doel: winnen, om aansluiting te houden bij de koppositie. Maar wie de ploeg afgelopen zaterdag bezig zag, kon beslist niet vermoeden dat hier een mogelijke titelkandidaat speelde. Vooral de CSV- verdediging pakte de zaken vanaf het begin niet strak genoeg aan en dat was de oorzaak dat KHC na 7 minuten al op voorsprong kwam.

Spits Stefan Drost mocht de bal vrij aannemen en kreeg alle tijd om doeltreffend uit te halen (0-1). Een half geraakte kopbal van Jeroen Broekroelofs uit een vrije trap van Thomas Wieringa was het enige wapenfeit, wat CSV daar op dat moment tegenover stelde. In de 22e minuut werd er opnieuw niet alert gereageerd toen Dennis van Ooyen alle vrijheid kreeg om een bal binnen de 16 aan te nemen, nog eens te draaien en te scoren (0-2).  En CSV mocht van geluk spreken toen een paar minuten later dezelfde van Ooyen opnieuw een grote kans kreeg, die gelukkig niet benut werd. Trainer Arnie Pot greep in en bracht een spits (Elvin Matuankotta) voor verdediger Broekroelofs. CSV zocht nu meer de aanval en met succes.

Eerst was een voorzet van Wieringa net te hoog voor Yavuz Özdemir, maar na ruim een half uur schoot Özdemir wel raak (1-2). De gelijkmaker voor CSV leek na een hoekschop in de maak, maar de bal werd van de lijn gehaald en ook in blessuretijd voorkwam keeper Patrick Mulder met een overigens vreemde actie, wel de gewenste gelijkmaker.

Na de rust, en gesteund door de sterke wind, zette CSV  de tegenstander sterk onder druk. Schoten van de goed spelende Fikret Akin en ook van Thomas Wieringa leverden echter niets op. Dat was anders toen Patrick Speetjens in de 52e minuut de gelijkmaker binnenschoot (2-2). En in de volgende minuut had CSV op voorsprong kunnen komen. Fikret Akin stuurde met een goede pass Yavuz Özdemir weg. Diens voorzet bereikte Elvin Matuankotta, die de bal aflegde op Thomas Wieringa. Maar zijn schot was vrij ongevaarlijk. CSV had nog een half uur de tijd om de gewenste winst te forceren, maar het kwam er niet echt van. Een bal op de lat, een goede kans voor Wieringa met een te gehaast schot, een vlammend schot van Fikret Akin, het mocht allemaal niet baten. In het laatste kwartier loste Michael Smit Thomas Wieringa af en hij ging als diepe spits spelen. Dat leverde nog een paar hachelijke momenten op voor het doel van KHC. Een verre ingooi van Kaj Renwarin werd verwerkt tot hoekschop en in de 94e minuur schoot Kaj Renwarin nog eens vol op de paal. De terugspringende bal kwam voor de voeten van Jeroen Soppe, die dit buitenkansje echter onbenut liet en ruim naast schoot.

Door deze uitslag en de winst van concurrenten ASC en Den Ham, haakt CSV ’28 definitief af als titelkandidaat.

CSV ’28 speelde in de volgende opstelling:

Doel: Peter Smit.

Achter: Mayken Stolte, Jeroen Broekroelofs (28. Elvin Matuankotta), Matthijs Kremer en Kaj Renwarin.

Midden: Han Stolte, Yavuz Özdemir (87. John van Gelder) en Fikret Akin.

Voor: Patrick Speetjens, Jeroen Soppe en Thomas Wieringa (78. Michael Smit)   

(Maurits Vermeulen)

 

Artikel delen:

Reageer