Jonge mantelzorgers gaan sporten

Zwolle – Steunpunt Informele Zorg in Zwolle organiseert op 15 mei skaten en beachsoccer voor mantelzorgers van twaalf tot twintig jaar. Jongeren die thuis voor een ander zorgen, kunnen zich hiervoor opgeven. De activiteit was eigenlijk gepland op 22 mei, maar om verschillende redenen is het verplaatst naar 15 mei.

Een op de tien jongeren heeft thuis een extra zorgtaak voor iemand in het gezin. Deze jonge mantelzorgers zorgen voor een ouder of een ander gezinslid met een handicap, chronische ziekte, lichamelijke of psychische ziekte of een alcohol- of drugsverslaving. Om de jonge mantelzorgers de kans te geven zich te ontspannen met anderen die in een vergelijkbare situatie zitten, organiseert Steunpunt Informele Zorg, onderdeel van Vrijwilligerscentrale Zwolle, elke zes weken een activiteit voor hen. De sportactiviteit wordt op vrijdag 15 mei gehouden bij Sportpark De Pelikaan aan de Haersterveerweg 2 in Zwolle van 19.00 tot 21.00 uur (met eventuele uitloop tot 21.30 uur).

Geef je op!

Jonge mantelzorgers kunnen zich tot 13 mei opgeven bij Agnes Wille: 038 – 4225200 of a.wille@informelezorgzwolle.nl. Ze hoeven niet eerder aan activiteiten van Steunpunt Informele Zorg te hebben meegedaan. Deelname is kosteloos. Meer informatie over Steunpunt Informele Zorg: www.vrijwilligerswerkzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer