Man slaat vriendin haar tanden er uit

Zwolle – Zaterdagavond 25 april werd een 29-jarige man aangehouden voor huiselijk geweld. Hij sloeg zijn 19-jarige vriendin in het gezicht.

Daardoor verloor ze enkele tanden en moest zich onder behandeling laten stellen. De man is ingesloten op het politiebureau. Hij krijgt een huisverbod van tien dagen opgelegd. Voor het stel zal een hulpverleningstraject opgestart worden.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Onbegrijpelijk…
  Ik begrijp nog steeds niet, dat er “mensen” zijn die menen zulke handelingen te kunnen verrichten. Waar is respect gebleven? >:(
  Nog steeds kom ik helaas te vaak gevallen tegen om mij heen, waar de man de vrouw als zijn bezit ziet. Mijns inziens is dit een stuk opvoedingsgebrek of is dit te herleiden tot negatieve invloeden uit andere culturen.
  Zou het slaan van zijn vriendin het gevolg zijn van een veel groter probleem bij die man? Niet wetende hoe te handhaven? Machtsgebrek? Frustratie? Gebrek aan verwachte geluk/seks wat zich omzet naar agressie? Of zou het dan toch het gebruikelijke drank/drugs-geval zijn?
  Zomaar een paar mijmeringen van me… maar ik kan er gewoon niet bij dat anno 2009 er nog steeds mensen zijn die hun gedrag niet onder controle kunnen houden en dusdanig impulsief reageren. Zeker niet met de huidige psychische indicatiemiddelen en trajecten. Wat ik bovendien erg jammer vind, is dat een hulpverleningstraject in dit geval mosterd na de maaltijd is, gezien het kwaad al is geschied. Zijn er dan echt geen mogelijkheden tot vervroegde signalering, diagnostisering en indicatie?
  Want voor mij is het duidelijk dat er iets heel erg mis is hier. 🙁


  Maak melding

 2. …of is dit te herleiden tot negatieve invloeden uit andere culturen.

  Je suggereert iets wat ik niet uit het artikel kan halen.

  Zou die dame een secreet kunnen zijn? Ik weet mag je nog niet slaan.


  Maak melding

 3. Drank, drugs, aangeboren aanleg tot geweld. Je eigen vriendin zo toe takelen. Eens met Gezellig, op 26 april 2009 om 16:18.
  Maar ook een huisverbod.

  Toch is een bepaalt traject voor die gozer alleen nog niet zo slecht lijkt me. Ken de mogelijkheden en de resultaten niet maar. Het zou goed zijn als hijzelf en de maatschappij (waaronder bijvoorbeeld partner(s) tegen dit soort geweld beschermd worden.  Maak melding

 4. Hans, ik begrijp juist heel goed dat de huidige maatschappij er toe kan leiden dat men knettergek wordt. Daarmee zeg ik neit dat ik het gedrag goedkeur (vind het vreselijk om eerlijk te zijn). Maar niet iedereen kan omgaan met de hectiek van vandaag de dag, daarnaast kunnen ervaringen uit het verleden een mens zo kapot maken, dat ze zichzelf niet meer onder controle kunnen houden.
  Jammer dat dat zo werkt…. :'(


  Maak melding

 5. Ik denk dat een hulpverleningstraject het enige is wat je kan doen. vaak zijn vrouwen in een dergelijke situatie niet bij machte om zo’n kerel te verlaten. Vaak is het niet de eerste en laatste keer, maar bij zo’n (jonge)vrouw kan een gebrek aan zelfvertrouwen, het ontbreken van een netwerk bijvoorbeeld al een reden zijn om toch bij zo’n kerel te blijven.


  Maak melding

 6. De soft sector viert hoogtij met dit soort gevallen. De dader wordt in een slachtofferrol geplaatst en wordt met het o zo soepele begeleidingstraject zo weer naar huis gestuurd. er zijn nog steeds mensen die van mening zijn dat je met dit soort flut cursussen complete karakters kan veranderen. jammer, maar het is niet anders.


  Maak melding

 7. beknopt en to the point. als de meeste hulpverleners zo dachten werden hun meeste clienten gelijk opgesloten ipv het doorlopen van een angeboden flutcursus


  Maak melding

 8. Nee, niet te begrijpen. Helaas zie je dat dat soort vrouwen vaak wel bij een dergelijke kerel blijven.

  Eerder hulpverleningstrajecten opstarten? Nu moet ik zeggen, dat mijn vriendin en ik zelden ruzie hebben. Maar ik zie bij bepaalde stellen wel eens ruzies dat ik zeg:”Ik zou serieus over mijn relatie gaan nadenken als ik dermate heftige ruzies zou hebben!” Voor sommigen valt dat kwartje niet. En als ze dan spontaan een hulpverleningstraject aangeboden krijgen zijn ze al helemaal niet blij denk ik!

  Gelukkig weet Verdieping hoe het allemaal zit en hoe we de daders aan moeten pakken! Gelukkig hebben we dat soort mensen. Dan is het allemaal snel afgelopen!


  Maak melding

 9. Zou het slaan van zijn vriendin het gevolg zijn van een veel groter probleem bij die man? Niet wetende hoe te handhaven? Machtsgebrek? Frustratie?

  Zou maar zo kunnen

  Voor het stel zal een hulpverleningstraject opgestart worden.

  Ja dat is wat, uit mijn omgeving waar dit ook gespeeld heeft is dat de reclassering die de “man/ agressor” doorverwijst na 3 gespreken van een uurtje in de 14 dagen AFPN Daar worden hun juist in de watten gelegd, voorbeeld man slaat vrouw in elkaar ( ja die was dronken) maar AFPN kijkt naar het geval en zegt we moeten de spanningsvelden weg nemen. Zaak komt voor,( nota bene na 1,5 jaar omdat er gewacht werd op het raport van de AFPN) man en vrouw al gescheiden, kind uit huis geplaats en man krijgt 40 uur dienstverlening toegewezen. ( dus geen alternatieve straf maar begeleiding ). Vrouw daar in tegen is niets aan gedaan dus dat voor beide een traject gedaan gaat worden is standaard zin van de persberichten/ OM Dader krijgt hulp en medelijden maar slachtoffer ( mischien heeft zij hem wel geestelijk mishandeld) gebeurd niets mee en krijgt ook geen hulp aangeboden


  Maak melding

Reageer