WVF tegen Hulzense Boys opnieuw onderuit (0-2)

Zwolle – Ook vanmiddag kon WVF de nederlaagknop niet omzetten en verloor het in een ontstellend zwakke wedstrijd van de Hulzense Boys, die de drie punten heel goed konden gebruiken. Voor de wedstrijd was er een minuut stilte, om de vannacht overleden Sander van Maastricht, nog maar 25 jaar jong, te herdenken. WVF speelde met rouwbanden. Met de bruiloft van Danny Reinders  nog in het lijf begon WVF aan de wedstrijd, die overdonderend begon: Na 1 minuut al kwam er een goede snelle Hulzense aanval over links, waarbij de sterke Welleweerd de bal keurig voortrok en de slim spelende Tim v/d Zande alle verdedigers te snel af was en de bal binnengleed. (0-1).

Geschrokken probeerden de WVF-ers, die door de vele afwezigen met een fantasie-elftal speelden, de schade te herstellen. Maar meer dan een paar povere aanvallen leverde het niet op, er werd heel veel balverlies geleden, de harde wind had ook invloed op het spel, en Hulzense Boys vond het allang best. Plichtmatig werd de eerste helft afgewerkt en het niveau van beide teams zakte bedroevend. De enige goede mogelijkheid kwam van de voet van Michel Klink, die in de 36e minuut met zijn vrije trap dicht bij de gelijkmaker was. In de extra tijd ging Berry Mulder nog alleen op de keeper af, maar bij Berry lukte vanmiddag helemaal niets, en Jeroen van Leeuwen kreeg op slag van rust een gele kaart. De hierna volgende vrije trap van de Hulzense Boys landde op de lat…

Direct na rust had Nieuwenhuis namens Hulzense Boys de wedstrijd al kunnen beslissen, maar Kevin Peters, die een moeilijke middag had, maar het toch heel aardig deed, wist hem met kunst en vliegwerk af te stoppen.

De wedstrijd werd eigenlijk al maar slechter, en de vrije trap van Mulder, na een verkeerde terugspeelbal van de Boys, illustreerde dit maar al te goed.

Mulder werd, na een gele kaart wegens “mekkeren” gewisseld voor Sander Bosscher, die al na 20 seconden geel ontving voor een harde overtreding op Eshuis, die het veld geblesseerd verliet.

Het was niks en het werd niks, de wind werd ook nog sterker en maar weinig ballen kwamen daar waar ze moesten zijn.

Hulzense Boys bleef nog het best van de twee ploegen voetballen en scoorde in de 86e minuut de verdiende 0-2, opnieuw door Tim v/d Zande.

Reinald Bleijenburg hoopte dat bij WVF, dat “van slag is”, de zon weer zou doorbreken.

Het is vanmiddag nog niet gebeurd, maar met z’n allen blijven we wel uitkijken naar betere tijden…Volgende week de laatste, uit naar Enter Vooruit, succes gewenst. 

Door Harry Ham

Artikel delen:

Reageer