Pleinvrees op Windesheim

Zwolle – Straat- en locatietheatergroep Warner & Consorten maakt op donderdag 7 mei om 12.15 uur het plein voor het hoofdgebouw van Windesheim onveilig met de gratis voorstelling Pleinvrees.

Warner & Consorten treedt op met circa vijftien studenten van de School of Human Movement & Sports van Windesheim, met wie zij sinds februari workshops doen. De studenten worden getraind in performancetechnieken, beweging, werken met materialen, percussie en stemtechniek. Het wordt geen toneelstuk met een plot of plechtige monologen, maar een fysieke voorstelling, gemaakt vanuit de fascinatie voor materiaal (spullen) en de inrichting van de locatie. De theatergroep werkt vanuit vragen als: Welk gedrag lokt deze plek uit? Wat hoor je hier wel en niet te doen? Wat zijn hier taboes? Het resultaat is absurd, verrassend straattheater met een flinke scheut waanzin. Iedereen is van harte welkom.

Het project is een initiatief van de Kunstcommissie van Windesheim en is bedacht als voortzetting van het project Heimlust, dat in het leven werd geroepen ter gelegenheid van het lustrum van Windesheim in 2007.

Artikel delen:

Reageer