Motorrijder aangereden op snelweg

Zwolle – Op de A28 werd zondagmiddag 26 april een motorrijder aangereden door een 19-jarige automobilist uit Hoogeveen. Deze haalde een groepje van vijf motorrijders in.

Bij het invoegen naar rechts raakte hij een 43-jarige motorrijder uit Breda. Deze werd gelanceerd en kwam op de invoegstrook tot stilstand. Hij had pijn in zijn pols en in zijn rug. De autobestuurder, die in eerste instantie doorreed zonder zijn identiteit bekend te maken, werd aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Van hem werd een bloedproef afgenomen. Direct na zijn heenzending werd hij weer aangehouden. Deze keer op grond van de Opiumwet. De man had geprobeerd zich in het bureau te ontdoen van twee zakjes verdovende middelen. Dit was echter opgemerkt.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Welke milde NL straf krijgt die arme jongen nu?
  Een beetje voor de hand liggende verzachtende omstandigheden en binnenkort zet hij zijn gedrag weer gewoon voort..  Maak melding

 2. Klagen, opnaaiien en schelden. Maar een volksvertegenwoordiger benaderen om een wetsvoorstel in te dienen voor een specifieke wet….huh?….Klagen is toch makkelijker en lekker aanstekelijk.

  Wetten kunnen alleen gewijzigd worden in de 2e Kamer Jan. Dat de Telegraf er (ongetwijfeld) dagelijks over schrijft? Beeldvorming en Tendentieuze, ongefundeerde tevens nodeloos kwetsende berichtgeving is hun missie. Juist net als die van hun internetdochter. Stijlloos? D*ndert toch niet, als het maar verkoopt.


  Maak melding

 3. Maar een volksvertegenwoordiger benaderen om een wetsvoorstel in te dienen voor een specifieke wet…

  Dick, het is toch duidelijk dat de meerderheid van de bevolking vindt dat de straffen in Nederland té laag zijn? Dat signaal moet een volksvertegenwoordiger toch ook oppikken? Je meent toch niet serieus dat ze er pas iets aan gaan doen totdat b.v. Dick contact met ze opneemt?


  Maak melding

 4. @ Danny: duidelijk? Waarom zeggen ze dat dan tegen elkaar?

  “De straffen in NL”: alle 120.000 (gokje)? Hoe stel je je dat voor? Wetgeving is lettertjesn*uken daar komt een enorme portie nuance bij kijken. Wetten verander je niet met populisme.

  Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat een mailtje, over een bepaalde zaak, aan een volksvertegenwoordiger uitstekend kan werken.

  Begrijp niet dat de mensen die om “alle straffen hoger” schreeuwen dat nog niet verwoord zien door hun volksvertegenwoordiger.
  Maar succes met je methode, besef wel dat het “ins blauen hinein” is.  Maak melding

 5. Daarnaast is, al zou 80% van de bevolking zwaardere straffen denken
  te willen, dit nog niet eens een heel democratisch besluit.

  Ik ga nu op mijn vermoedens af:

  Ik heb ten sterkste de indruk dat een deel van NL op dit moment ‘Zwaar straffen’ als de oplossing ziet. Waarom? Omdat hiermee het gevolg van een oorzaak de kop ingedrukt wordt. Waarom nog meer? Omdat heel NL meeprofiteert van de oorzaak.
  Zo lang de oorzaak nog niet duidelijk is, is zwaarder straffen niet de oplossing. Ik denk dat we landen met zwaardere straffen niet als voorbeeld hoeven te nemen als het gaat om de enorme veiligheid die er heerst. Laten we eerlijk zijn, in Brazilië, USA, Z-Afrika, Mexico, Venezuela, Midden-Oosten etc, zijn de straffen toch echt niet mals, maar de veiligheid is veel minder dan in NL.
  Wellicht zijn hier ook andere oorzaken voor, dat neemt niet weg dat zwaarder straffen nu niet bepaald bewezen efficiënt is.

  Met andere woorden, ‘zwaar straffen’ is inderdaad een populistische oplossing, die volgens mij vooral gestoeld is op ‘wraak en vergelding’. S
  Wraak en vergelding (oog om oog) zijn nu juist zaken waarvan de bv. PVV de Islam beschuldigt. Want: ‘Stel je voor dat een groep mensen middels strenge maatregelen de ander gebiedt om zich bij de groep aan te sluiten.’

  Laat de PVV nu net in haar partijprogramma hebben staan dat zij zwaarder willen straffen en daarmee de boodschap af willen geven: ‘pas je je niet aan ons aan, dan zal onze furieuze toorn op u neerdalen!’…….en haar kiezers stemmen o.a. op hun hypocriete pakket van oplossingen, opgebouwd vanuit hetzelfde denkniveau en beweegredenen van degenen die zij zwartmaken……

  sorry, wel off-topic;)


  Maak melding

Reageer