Finalisten Nederpopprijs bekend

Zwolle – De finalisten van de Nederpopprijs 2009 zijn bekend. Na de voorronde in Luxor Live in Arnhem en de stemming van de jury over de Belgische acts gaan de volgende bands door naar de finale op 15 mei in Hedon te Zwolle: Flo (Roosendaal), Smout (Middelburg) en Zwarte Kat (Tilburg) strijden om de Nederlandse Nederpopprijs en Dokter Vroman (Loker), Keefman (Duffel) en Vanelle (st. Eloois-Winkel) voor de Belgische Nederpopprijs.  

De Nederpopprijs is de enige prijs voor muzikanten die zingen in de Nederlandse taal. Met de prijs wil de gelijknamige stichting nederpopbands uit Nederland en België stimuleren. De prijs kent geen begrenzing qua muziekgenre, alle stijlen zijn welkom zoals ook de finale deze keer aantoont. In het lustrumjaar is het de eerste keer dat er zowel een Nederlandse als een Vlaamse Nederpopprijs wordt uitgereikt. Tijdens de finale zal de jury dus 2 winnaars aanwijzen die beiden met een geldbedrag van 1000 euro naar huis gaan en op 4 juli op het podium van Van Eigen Bodem Festival hun talent mogen laten zien aan een groot publiek.

De finalisten:

Dokter Vroman (BE)

 Aanleunend bij de kleinkunst en de Nederlandstalige poptraditie, soms jazzy, soms bluesachtig maar vooral in een stijl die Dokter Vroman zich eigen heeft gemaakt. Dokter Vroman werd opgericht in de herfst van 2006.

Meer informatie: www.myspace.com/drvroman 

Keefman (BE)

Keefman is naast het personage uit het werk van de Nederlandstalige schrijver Jan Arends ook de groep rond acteur/singer/songwriter Tom Kets. Eigenzinnig, onvoorspelbaar maar vooral onverstoorbaar is het Nederlands van deze groep.

Meer informatie: www.myspace.com/keefmanmusic 

Vanelle (BE)

 Vanelle is doorgedrongen tot deze finale door stemming van het publiek op www.ongekendtalent.nl. Balancerend op het slappe touw, hoog boven die te harde werkelijkheid neemt Vanelle je mee naar melancholische spinsels.

Meer informatie www.myspace.com/vanelleband 

Flo (NL)

 
Flo is opgericht begin 2008 met als uitgangspunt Nederlandstalige pop/rock-muziek te maken, variërend van gepassioneerde kleine liedjes tot grootse meeslepende rocksongs.

Meer informatie: www.flomusic.nl 

Smout (NL)

 Smout is evenals haar Belgische tegenhanger Vanelle genomineerd door het publiek via www.ongekendtalent.nl. Smout wil een geheel eigen stijl ontwikkelen waarbij zij zich laat inspireren door nationale en internationale popbands en singer/songwriters.

Meer informatie: www.smoutband.nl 

Zwarte Kat (NL)

Eclectisch is misschien het juiste woord om de samenstelling van de band maar ook de stijl van de pop/rockgroep te beschrijven. Verschillende invloeden smelten samen tot een onmiskenbare popsound.

Meer informatie: www.myspace.com/zwartekat

 

Finale Nederpopprijs, vrijdag 15 mei in Hedon, Burgemeester Drijbersingel 7 in Zwolle. Toegang gratis. Zaal open om 20.00 uur; aanvang 20.30 uur. 

Festival Van Eigen Bodem vindt plaats op 4 juli 2009 op het ter Pelkwijkpark in Zwolle van 15.00 tot 00.30. Ook hier is de toegang gratis.

 

Artikel delen:

Reageer