Voltooiing Nooterhof dichterbij, opening 20 juni

Zwolle- Wie nu langs het voormalige park de Nooter Hof komt, kan het niet ontgaan. Er heeft een totale metamorfose plaatsgevonden. En dat terwijl de levende inrichting van het toekomstige ‘Doepark Nooterhof’ nog moet groeien. 20 juni is de officiële opening. Initiatiefnemers Landstede en woningstichting SWZ worden al overspoeld met aanvragen voor bezichtigingen. Die worden nog afgehouden tot 20 juni, de langste dag van de zomer en de dag dat het park en Earthship open gaan. Het openingsfeest, dat ’s middags en ’s avonds zal plaatsvinden, is voor alle inwoners van Zwolle en daarbuiten die iets hebben met duurzaamheid en natuur- en milieueducatie. Buiten dat wordt het park gewoon een fantastische plek om in de natuur te vertoeven.

 

Landstede en SWZ liggen op schema. De afgelopen weken is veel werk verzet, waaronder het planten van verschillende vruchtenbomen en het aanleggen van de ‘Vergeten groententuin’. Dat nog niet alles af is, ligt aan het weer. De afgelopen weken is het zonnig en droog weer geweest. Tot groot genoegen van veel mensen. Echter voor het zaaien in het park moet er regen komen. De tuinmannen hopen op flink wat water, zodat de zaadjes vorm kunnen geven aan het geheel dat op 20 juni te bewonderen is.

 

Ondanks het weer is de afgelopen weken veel werk verricht. Naast het de planten van onder andere peren-, appel- en kersenbomen is men ook druk bezig geweest met het aanleggen van de straten in en rondom het park.Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het Amfitheater. In het Earthship zijn de schilders bijna klaar en nadert het prachtige mozaïekwerk, dat onder leiding van Ina van der Riet is gemaakt, haar voltooiing.  

Met de opening van het Doepark op 20 juni wordt ook het Earthship geopend. Het klimaatneutrale aardehuis, dat de afgelopen maanden internationale belangstelling genoot, opent dan haar deuren. Het theehuis in én voor het Earthship, wordt gerund door studenten van Landstede.  

Binnenkort wordt het definitieve programma van de opening bekend gemaakt. Begin juni verschijnt er huis-aan-huis in Zwolle een magazine en gaat de website de lucht in.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Ik heb het gebouw bekeken en ik moet zeggen, het is een erg mooi ding geworden.
  Als ik ooit in de gelegenheid ben om zelf iets te bouwen wordt het zoiets.
  Vooral de mozaieken op de muren zijn geniaal gemaakt.
  De natuurlijke vormen waar je bijkans in wegglijdt, de ruimte eromheen. En als het meezit een lekker koud biertje bij een wilde barbeque …

  Nou alleen nog een hek eromheen en een kassa ervoor.

  Want alle gekheid op een stokje .. doe eens á la openluchtbad … maak er een vereniging van, want als je zo’n park gewoon open laat staan is het in no time vernield door loslopende honden en scooter-jeugd.Of anders wel een homo ontmoetingsplek.  Maak melding

 2. Earthship
  Wat een geldverspilling dat gehele Noterhof.
  En dan een “EARTHSHIP”. gemaakt van rotzooi, laat een shovel komen, plat met die handel, de ROVA komt het wel gratis ophalen.  Maak melding

 3. Ik stel voor om Henri te belonen voor zijn bijdrage aan het forum.

  Ik vind dat hij recht heeft op een aantal kaarten voor het Tros Muziekfestival.


  Maak melding

 4. Tros Muziekfestival, dat begrijpt iedereen,
  Maar wat is dan “”Earthship”” ? JA HOOR OUDE FLESSEN, die in een glasbal horen.


  Maak melding

 5. Vrees dat Henri geen schijn van concurrentie heeft Gezellig…Haak maar vast in Henri, lekker zwieren jongen! Je hoeft geen lol te hebben, dan doe je maar als of. Als je niet weet hoe dat moet, moet je ’t maar eens aan je vrouw vragen 😉


  Maak melding

 6. Tros Muziekfestival, dat begrijpt iedereen,

  Iedereen is dus ook Henri ! Als het aan mij ligt ben jij genomineerd voor een aantal gratis kaartjes van het Tros Muziekfestival. Veel plezier toegewenst.


  Maak melding

Reageer