Het weer: overwegend droog

Zwolle – De pittige buien hebben het noorden verlaten, waarna het overal grotendeels droog is geworden. De avond ziet er ook droog uit. Naast wolkenvelden komen er ook opklaringen voor. Het koelt vannacht af naar 7 graden.

Vanavond wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Het blijft vrijwel overal overwegend droog. De wind neemt geleidleijk af in kracht. Tegen middernacht wordt het in het binnenland lokaal nevelig. Vannacht neemt in Zeeland de bewolking weer wat toe. Daar kan af en toe ook weer wat lichte regen gaan vallen. Ook in het uiterste oosten van het land neemt de bewolking toe. Later in de nacht blijft het ook daar niet droog. Elders blijft het droog en zijn er enkele opklaringen. De minimumtemperatuur ligt rond 7 graden.

Morgen trekt een lagedrukgebied vanuit Engeland steeds verder naar het oosten. Storingen belagen ons land vanuit het zuiden en oosten. Hierdoor wordt het een bewolkte en regenachtige dag. Het wordt bovendien iets frisser met temperaturen tussen 12 en 15 graden. De wind komt uit variabele richting en is meest zwak.

Woensdag is het lagedrukgebied nog niet verdwenen. Er valt opnieuw regen, maar de zon kan ook af en toe te zien zijn. De temperatuur  ligt tussen 13 en 15 graden.

Het weer op Koninginnedag is vrij aardig te noemen. De dag begint droog en wisselend bewolkt. Later, met name in de middag neemt de kans op een bui wel toe. Dit geldt vooral voor het zuidwesten van het land. Met 14 tot 20 graden is het vrij aangenaam buiten. Bovendien is het weerbeeld rustig, want er staat weinig wind.

De dagen daarna neemt de kans op neerslag duidelijk af en lijkt de 20 graden op veel plaatsen weer in zicht te komen.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Ach, ja het weer houdt iedereen bezig.
  -Ton ten H.?
  -Iemand die écht weer-profeet is? Met lange baard en al?
  -Heeft Klazien geen nakomelingen in Zalk?
  -Heeft Pelleboer niets achtergelaten in ’s Heerenbroek?  ⚠️ Meld

 2. Ik ben wel fan van opa Beelen 😀 Met name de spreuken! Schitterend!
  En hij heeft het ook nog redelijk vaak bij het rechte eind met betrekking tot het weer.


  ⚠️ Meld

 3. Het lijkt mij eerlijk gezegd ook nogal sterk dat Klazien en Jan P. een nageslacht “weerprofeten” voortbrachten die gezellig en goed genoeg voor dit onvolprezen weblogZwolle zijn.

  Straal past meer bij Opa Beelen

  Straal bezopen


  ⚠️ Meld

 4. Ik heb inmiddels bemerkt dat er hier en daar af en toe een plaatselijke bui is afgedaald naar het aardoppervlak in Zwolle.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.