Eigenwijze skapop in Hedon

Springen en swingen tot je erbij neervalt. Dat is het doel van de twee bands die zaterdag 13 januari op het programma staan in Hedon. ADHD-Spietmobiel maakt korte maar krachtige liedjes welke altijd zijn ondergedompeld in een rijkelijk portie ska, maar dan wel op eigen wijze. AMeHOELA kan je vergelijken met wat je krijgt wanneer de Talking Heads, Bram Vermeulen, Prince en Doe Maar aan één bar koment te zitten.

Na De Boegies en Yammah Tammah is Eddy Huizing terug met een nieuwe band. Wie? Eddy Huizing, misschien beter bekent als ‘Speedy’, ‘Mouse’ of ‘Piepke’. Na enkele jaren van afwezigheid in muziekland kon hij het toch niet laten om samen met Walter de Vries een nieuwe band te starten. Nadat snel een bassist, drummer en gitarist gevonden werd, was ADHD Spietmobiel geboren. Uiteindelijk zijn er nog twee blazers (één uit Yammah Tammah en één uit de band Zebra) toegevoegd en de band was compleet. Klaar om het ganse land te veroveren.

De Spietmobiel maakt korte maar krachtige liedjes welke altijd zijn ondergedompeld in een rijkelijk portie ska, maar dan wel op eigen wijze. De band heeft een aantal geslaagde optredens achter de rug oa. op het Eurosonic festival van afgelopen jaar en als openingsact op beide Dutchska2 dagen in de Melkweg en de Effenaar.

AMeHOELA is geen onbekende in Zwolle en heeft inmiddels een indrukwekkende lijst met optredens achter de rug. De zeskoppige formatie brengt dampende en stampende ska-pop, lekkere dubbie-grooves, mooie luisterliederen met een realistische kijk op het leven en de nodige dosis galgenhumor. Met strop.

Kaarten zijn verkrijgbaar via VVV en Plato te Zwolle en via www.hedon-zwolle.nl Entree is €7,00 (excl. €1,- servicekosten). De deuren gaan 13 januari om <?XML:NAMESPACE PREFIX = X?XML /><X?XML:NAMESPACE prefix=”st1″ ns=”urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags”></X?XML:NAMESPACE>20:30 uur open waarna AMeHOELA rond 21:00 uur aftrapt.

Artikel delen: