Alle Zwolse binnenstadspanden op de foto

Zwolle – Alle gevels in de Zwolse binnenstad worden de komende tijd op de foto gezet. Dat gebeurt door studenten Stedenbouw en Architectuur van Christelijke Hogeschool Windesheim. Zij doen dat in opdracht van de stuurgroep Centrummanagement, die de inventarisatie wil gebruiken om het aanzien van de binnenstad in kaart te brengen en waar nodig te verbeteren. 

Het Zwolse stadshart krijgt al enkele jaren extra aandacht, via het Ontwikkelingsprogramma Binnenstad 2015. Met dat programma zet de gemeente in op het verbeteren van de kwaliteit van de Zwolse binnenstad. Het project wordt begeleid door de stuurgroep Centrummanagement waarin burgers, ondernemers, maatschappelijke organisaties en de gemeente zitting hebben. Een van de aspecten waar in het Ontwikkelingsprogramma veel aandacht voor is, is het aanzien van de panden in de binnenstad. Om het architectonische beeld en de onderhoudsstaat van elk pand in beeld te krijgen, wordt nu in samenwerking met Windesheim een complete inventarisatie gemaakt. De studenten zetten gedurende enkele dagen na 5 mei alle panden binnen de Zwolse stadsgrachten op de foto. Naar verwachting zijn de studenten enkele weken bezig met de inventarisatie en analyse. 

Als de inventarisatie voltooid is, kunnen conclusies getrokken worden over de kwaliteit van de bestaande gevels. De bevindingen worden gebruikt om het bestaande beleid te toetsen. Indien nodig kan daarna aanvullend beleid worden ontwikkeld om de binnenstad nog beter te maken.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Ik kan mij herinneren dat de heer de Koning in de jaren zeventig alle huizen en straten van Zwolle heeft gefotografeerd in opdracht van de gemeente Zwolle.
  Waar zouden die foto’s nu zijn??Lijkt me geweldig die fotos onder ogen te krijgen.


  Maak melding

 2. Heren,

  er is nadien veel verandert en veel stuk gemaakt oa het fraaie pand van HENDRIKS. Over and over again zo blijven we bezig.
  Maar misschien komt de heer Koning nog wel in beeld na dit verhaal.


  Maak melding

Reageer