De binnenstad kleurt nachtelijk oranje!

Zwolle – Ook al was de Koninklijke familie in geen velden of wegen te bekennen, iedereen had het oranjegevoel en ging feestend de traditionele Koninginnenacht in. Het was een en al plezier in de stad. Woensdagavond en -nacht was er op muzikaal gebied veel te beleven in de Zwolse binnenstad. Hoewel het wel iets warmer had mogen zijn, was het droog en goed feestweer en konden de vele oranjegasten hun hart weer ophalen aan de vele optredens her en der verdeeld over de binnenstad.

Op het Grote Kerkplein stond de bijna niet meer weg te denken grote tent, waar van 21.00 tot 01.00 uur een gezellig muzikaal programma werd gepresenteerd door DJ Hans Plattel, met optredens van 1ste Avenue, Doctor’s Order en Super Q.

Het Rodetorenplein was het podium voor diverse DJ’s die hier een staaltje van hun beste kunnen gaven tijdens de Queen Dance. Overal gezelligheid troef! Zo ook op het Gasthuisplein, Bethlehemskerkplein en in de Voorstraat waar de daar gevestigde horeca ook diverse optredens hadden gepland. Naast deze optredens kon men op de sfeervolle Nieuwe Markt terecht voor een compleet 038 Oranjefeest georganiseerd door 038 Agency. Een nieuw tweedaags Koninginnefestival voor de vele liefhebbers van blues-, rock-, folk- en popmuziek.

Kwalitatief hoogstaande regionale en landelijke bands maakten hier voor de honderden toeschouwers hun opwachting. Waar de Zwolse bluesrockformatie Dirtdawgs de opening verzorgde, was de slotact in handen van The Fortunate Sons uit Almelo, met een 90 minuten durende Tribute to Creedence Clearwater Revival. Een ware happening. Ook op Koninginnedag is er vanaf 12.00 uur nog een vol programma op de Nieuwe Markt te bewonderen.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Het was geweldig. Tienduizenden enthousiaste feestgangers. En die lange rijen fietsen. Zo zie ik mijn stad het liefst.
  Vooral die vrouwenband op het Grote Kerkplein was meer dan voldoende!


  Maak melding

 2. Ik vond er niks aan. Net als al die anderen ging ik omdat het zo hoort. Staan met een biertje in de hand en om je heen kijken. Zucht. Wat laat men zich vermaken.


  Maak melding

 3. Twee uiteenlopende meningen dus. Alexander: Wat moet er volgens jou dan georganiseerd worden ?
  Zie je mogelijkheden tot verbetering ?

  Jaap: Jij bent tevreden. Kun je dit nader verwoorden ?  Maak melding

 4. Degene die het niet leuk vond zegt al dat hij liever niet wilde. dan moet er heel wat gebeuren wil het nog leuk worden. Ik had juist erg veel zin aan deze nacht, en in de stad kwam ik alleen maar gezellige mensen tegen. Handig ook die nieuwe fietsklemmen op de Vismarkt.


  Maak melding

 5. Was weer ouderwets gezellig heel veel bekenden gezien overal een beetje wezen kijken. Maar toch het meest bij de belg 🙂 was super gezellie ;D


  Maak melding

 6. idd leuk om bekenden weer te zien, maar het dance gedeelte was weer om te janken. Geen sfeer, slechte dj?s of in iedergeval slechte setjes. En iemand die door de microfoon heen schreeuwde zonder dat ie het publiek in beweging kreeg.
  Het was gezellig, maar het kan o zo beter…


  Maak melding

 7. Het kan altijd beter natuurlijk 🙂 maar ja als je zelf al in de stemming bent dat scheelt ook al de helft 😀 , maar ja vanmiddag maar weer even de stad in. 😀


  Maak melding

 8. Worden de feesten nu ook in zwolle afgelast? na wat er in apeldoorn is gebeurt? of gaat dat wel gewoon door???

  ————————

  Zie algemeen log


  Maak melding

Reageer