Het weer: zonnig!

Zwolle – Helemaal onbewolkt is het niet in heel Nederland, maar de zon domineert vrijwel overal. Met weinig wind en temperaturen rond 20 graden is het ideaal weer om mee te doen aan de festiviteiten van vandaag.

Vandaag wordt een mooie wat het weer betreft. Er zijn wel wat wolken, maar ook flinke perioden met zon. In Apeldoorn, waar de Koninklijke familie zal zijn, blijft het naar verwachting droog en loopt het kwik op naar een graad of 21. In het westen en noorden ligt de middagtemperatuur tussen 18 en 20 graden. Aan het einde van de middag is er in het noordoosten kans op een enkele bui. De wind is hooguit zwak en heeft een voorkeur voor de zuidelijke richting.

Morgen wordt het nog iets warmer. De thermometers zullen waarden tussen 19 en 23 graden aan gaan geven. Verder ontstaan overdag stapelwolken. ’s Middags kunnen enkele wolken doorgroeien tot volwaardige regen- en onweersbuien. De grootste kans hierop is weggelegd voor het oosten des lands. De wind is nog steeds nauwelijks aanwezig.

Tijdens het weekeinde draait de wind naar het noordwesten, waardoor het weer wat koeler wordt. Met 16 tot 19 graden blijft het echter nog zacht. De beide dagen verlopen verder rustig. Bewolking en zon zijn een aardige afwisseling. De kans op een bui is klein.

Daarna lijkt het licht wisselvallig te worden met temperaturen die vrij normaal zijn voor begin mei. Overdag komt het kwik uit op 15-19 graden; in de nachten koelt het af naar een graad of 8.

Artikel delen: