Zwols besluit voor vervolg Koninginnefeest

Zwolle – Door het trieste incident op Koninginnedag in Apeldoorn zijn vanaf 15.00 uur alle komende activiteiten voor deze dag in Zwolle afgelast. Alle lopende activiteiten in Zwolle, zoals het muziekfestival, gaan op dit moment door. Dat heeft evenementenorganisator Wim ten Hove donderdagmiddag bekend gemaakt. Rondom deze beslissing is contact geweest met burgemeester H.J. Meijer en de Centrale Commissie Oranje (CCO) in Zwolle.


Zwolle leeft mee…

Activiteiten zoals de Streetparade, de taptoe, en het vuurwerk zijn afgelast. Dit alles ten gevolge van het incident in Apeldoorn. Ook Queen Dance op het Rodetorenplein is afgelast. Het feest zou in de avond beginnen. In de tent op het Grote Kerkplein en de optredens op de Nieuwe Markt vinden de activiteiten wel doorgang. In bijvoorbeeld Rotterdam, Deventer en Harderwijk zijn de festiviteiten afgelast. Op rijksgebouwen, en bijvoorbeeld ook voor Zorgcentrum Arcadia aan de Hogenkampsweg, hangen de vlaggen halfstok.

Artikel delen:
Reacties 62
 1. Langzaam laten aflopen, er zijn gewoon teveel mensen op de been om koninginnedag in eens stop te zetten.

  Straks maar eens een wandeling maken en kijken wat men er in de binnenstad van vernomen heeft.


  Maak melding

 2. er zijn veel mensen die denken: ach waar maak je je druk om.
  nou waar ik mij druk om maak: er zijn steeds meer leuke dagen en feestdagen waar een schaduw overheen geworpen wordt door de gekke ontspoorde lui in ons land. ( ervan uitgaande dat het een aanslag is) hoera voor nederland?!


  Maak melding

 3. Bizar
  Er zijn vier doden, dertien (zwaar)gewonden. Er wordt verzocht de vlaggen halfstok te hangen. Maar hier in Zwolle wordt gewoon doorgefeest op het Grote Kerkplein en Nieuwe Markt… Onbegrijpelijk, respectloos en schaamteloos. Ik snap niet dat de burgemeester niet ingrijpt. Het kan toch niet waar zijn dat er met de vlaggen halfstok gewoon muziek uit de luidsprekers schalt?!


  Maak melding

 4. Oordeel
  Mensen oordeel niet zo snel, het is verschrikkelijk wat er gebeurt is, maar veel mensen die nu nog aan het feesten zijn weten het waarschijnlijk nog niet eens of horen maar een klein deel van het verhaal.

  Erg jammer dat het vuurwerk niet doorgaat, maar zeer begrijpelijk!

  Wat heb je toch een rare mensen op de aarbod rondlopen, ben benieuwd wat nu de werkelijke gedachten achter dit alles was


  Maak melding

 5. Wat één idioot in het hele land teweeg kan brengen. Straks voelt hij zich nog held ook.
  Ik weet in ieder geval dat bij mij de stok niet half gaat, en heb vanmiddag nog wat gezellig in de stad gehad.
  “We” laten ons toch niet klein maken door enkele idioten?


  Maak melding

 6. uit respect voor de doden en gewonden vind ik het erg goed dat ook Zwolle besloten heeft de festiviteiten af te lassen. Mijn vlag kan niet half stok, die heb ik eraf gehaald.  Maak melding

 7. wat ik in nederland niet snap is.. we zijn nooit met elkaar eens.. altijd gezeik.. de ander spoort nog minder dan een ander..

  Maar met alle respect..
  wat was er gebeurt als er op de a28 een dodelijk ongeluk was geweest.. was dan t feest ook voorbij??


  Maak melding


 8. Als één idioot besluit van deze nationale feestdag een rouwdag te maken, moeten we dat dan ook maar doen?

  Ik vind van niet…

  Natuurlijk met alle respect voor de mensen die sinds vandaag verder moeten leven als slachtoffer of nabestaande.


  Maak melding

 9. Dus de discussies door:
  bedankt weblog zwolle voor deze update! Zo weten we tenminste wat wel en niet doorgaat, want op de “officiele” sites wordt nergens over gesproken…


  Maak melding

 10. Prima besluit om alles af te lasten. Het was geen gewoon ongeluk, het was een aanslag op de Koninklijke famillie waarbij nodeloos slachtoffers zijn gevallen.


  Maak melding

 11. ik had eerst ook zoiets van moeten we nu stoppen met feesten omdat er daar iets is gebeurd? Vind nu ook wel dat K.Dag voorbij is dus ook t feest… er zou feest zijn om K. Dag. De familie viert t zelf niet verder en t is gewoon geen feest meer. Dus als er op de A28 een ernstig ongeluk was gebeurd ging t idd wel door, nu niet omdat DIT feest ivm. staat met DIE aanslag…


  Maak melding

 12. Dit getuigd van groot respect voor slachtoffers en nabestaanden. hulde voor de organisatoren om deze stap te zetten, ik hoop dat getigen en slachtoffers van het drama er wat steun uit kunnen putten.
  Had Joop het onsympathieke van henk geschreven had hij waarschijnlijk een banner-for-life te pakken op dit log. Hoe staat de redactie van het weblog-zwolle hierin? Ik vind het een zeer smakeloos stukje.


  Maak melding

 13. Hoe kunnen mensen nou serieus zeggen dat er nu wordt bezuigigd op het vuurwerk. Het is jammer, maar denk nou aub na! Je gaat toch niet vuurwerk afsteken als er zo’n drama is gebeurd!

  Heb respect… Hoe jammer het ook is van deze dag.
  Wat betreft de dader, van mij mag hij zelf ook overreden worden.  Maak melding

 14. @bert: Jij schreef op 30 april 2009 om 17:36

  tis jammer dat henk en bernard…
  stelletje simpele zielen

  Bert, waarschijnlijk ben jij vele malen slimmer dan ik. Het zei zo, daar kan ik niets aan doen. Maar zou je dan, als het je schikt, ook iets meer uitleg kunnen geven aan een simpele ziel als ik? Niet iedereen is zo hoogbegaafd om een halve zin af te kunnen maken.


  Maak melding

 15. Op het gevaar af nog een keer voor simpele ziel uitgemaakt te worden, vind ik toch dat ‘Me’ een sterk punt had. We mogen ons koninginnefeest niet door een gek laten afpakken. Dan gaat hij zich inderdaad een held voelen. We moeten doorfeesten, ook al heeft het nog zo’n nare bijsmaak. Gun hem die eer niet!


  Maak melding

 16. Ik vind het niet meer dan normaal dat de festiviteiten zijn stil gelegd! Ik zelf had geen eens zin meer om nog feest te gaan vieren.

  RIP overledenen

  PS: op oost staat dat: 4 van de 5 zwaargewonden in de Isala liggen ( de 5e is de bestuurder van de auto, ligt in koekdorp)


  Maak melding

 17. Mijn vader komt net terug van de stad: Alles is afgelast, alleen de Sjonnies komen nog vanavond… Het is omgeroepen, 100% zeker. Op het moment ligt alles stil daar.


  Maak melding

 18. Ik heb geen zin meer in een feestje, ben aangeslagen door wat er gebeurd is en leef mee met de mensen die het betreft.
  Scheld hier lekker door, ik lees niet meer mee…


  Maak melding

 19. Echt vreselijk wat er gebeurd is!
  Ad ene kant vind ik het ongepast om door te feesten, maar ad andere kant vind ik het ook weer erg om ALLES te laten wijken door/voor 1 gek…
  Voor beide keuzes (aflasten of doorgaan) is volgens mij wel wat te zeggen.


  Maak melding

 20. heb vanmiddag rond 13.30 idd. een trauma heli richting ziekenhuis zien vliegen… is te verwachten dat hier ook mensen liggen maar dat soort nieuws feitjes tja… wat moet je daar mee? Wij gaan vanavond een biertje drinken en zien wel wat er in de stad is, dat het bier vanavond bitter zal smaken is een ding wat zeker is… maar thuis blijven word t ook niet anders van… de middenweg ligt ergens op een leeg plein denk ik en onder de mensen ‘na-praten’


  Maak melding

 21. drama Apeldoorn
  ik vind dat een ieder moet uitmaken of hij verder gaat vieren of niet, misschien ga je wel, en denk je morgen was ik maar thuis gebleven. misschien ga je niet en denk je morgen was ik maar gegaan. in ieder geval heb ik veel respect voor de mensen die dit jaar zeggen ik ga uit respect voor de nabestaanden niet verder feesten. het zou ook familie van ons kunnen betreffen die vandaag onschuldig zijn betrokken geraakt bij dit vreselijke ongluk, en dan denken we ook dat we liever geen feest verder zien.
  maar het is voor vele mensen altijd nog een vervanmijnbedshow als er geen familie of vrienden bij betrokken zijn.
  persoonlijk vind ik doorfeesten geen optie, maar dat zeg ik dat is persoonlijk. ik vind dat we ook geen mensen kwalijk moeten nemen die andere beslissingen nemen.
  want ruzie maken op deze site dat is mij z’on idioot die dit op zijn geweten heeft niet waard. ik wens iedereen het alle beste bij welke keus ze ook maken.

  groeten H uit Z


  Maak melding

 22. @yoz
  dat is ook alleen maar broodjeaap een verhaal.. en wat dan nog als hij hier werd geopereerd.. wou je hem opzoeken? :'(
  ik zal het alleen erg jammer vinden als hij ook zal overlijden.. dan heeft hij toch deels z’n zin gehad…


  Maak melding

 23. Volgens de media zijn de gewonden naar deventer en arnhem overgebracht!
  Wel verdacht dat er dan een trauma heli naar zwolle komt gevlogen terwijl niemand daar ergens melding van maakt….

  ===============

  Weblog Zwolle kan bevestigen dat verschillende heli’s 4 zwaargewonden naar Zwolle hebben gebracht. Na het ‘incident’ werd het ziekenhuis opgeschaald. Er werd extra personeel opgeroepen voor de operatiekamers en de intensive care.


  Maak melding

 24. De bestuurder ligt op IC in Deventer, niet hier in Zwolle.

  Verder jammer van het aflassen van alles.. vind het zeker niet de beste manier om met deze tragiek om te gaan.  Maak melding

 25. sjonnies???
  Vrienden van mij zijn net naar de stad gegaan omdat t optreden van de Sjonnies toch doorgaat??
  Voor mij is het onvoorstelbaar dat je daar gaat staan te ‘japappapapaaien’ en te hossen met de verschrikkelijke beelden van Apeldoorn nog op je netvlies…..  Maak melding

 26. Respectloze horeca Voorstraat
  Het is nu bijna half tien in de avond en in de Voorstraat wordt nog steeds feest gevierd. Het gedreun van ‘muziek’ klinkt hier ver in de straat door. Geen idee wie hiervoor verantwoordelijk is, maar dit getuigt van weinig gevoel en respect. Het zegt veel over het soort horeca in deze straat en het soort bezoekers. Laat de gemeente eens goed de horeca in de Voorstraat onder de loep nemen en de daar veroorzaakte geluidsoverlast controleren, constateren en de veroorzakers verbaliseren….vooral nu!!! Het is werkelijk welhaast asociaal gedrag te noemen.


  Maak melding

 27. Hier op assendorperplein gaat alles ook nog gewoon door.
  Ben het eens met de mesen die zeggen dat eenieder het voor zichzelf moet bepalen. Zelf kan ik wel zeggen dat een groot verschil maakt of je alleen een teletekstberichtje hebt gelezen of een uur tv met beelden en achtergrondverhalen. Daarna voelde ik me daarna ook minder feestelijk. Henk die beweert dat aflassen van vuurwerk een bezuinigingsaxxie is moet niet zo serieus worden genomen, die wil alleen maar provoceren en dat is dan dus gelukt.


  Maak melding

 28. Is het nu zoveel “moeite” om je eigen “ego” af en toe eens een klein beetje terzijde te schuiven en uit respect voor de slachtoffers nu eens ff niet te feesten?! Tjonge, tjonge…..wat een solidariteit!


  Maak melding

 29. Koninginnedag
  Zit al de hele dag voor de buis gekluisterd. Telefoon staat roodgloeiend van vrienden die vragen of we mee de stad in gaan. Had graag naar de sjonnies gegaan , maar het getuigd van weinig respect om te gaan hossen. Ieder voor zich natuurlijk , maar ik ben er echt van aangeslagen. Jammer dat de voorstraat niet wat meer respect toont.


  Maak melding

 30. aanslag!
  wat een idioot!
  vind wel dat we ons allen beetje teveel mee late slepen!

  vind het heeel erg voor betrokennen en na bestaande!
  maar is dit niet juist wat zo iemand wil?!

  en als je mij vraagt wat ze met die gek moete doen?!
  kan ik heel duidelijk zijn en hard!
  zodra hij uit het ziekenhuis komt vast zetten in een piep klijne cel!
  en hem een spuit geven zo dat hij langzaam van bine uit weg rod en met veel pijn sterft! in die klijne cel!

  ik heb gewoon geen goed woord voor dat soort gestoorde lui!

  ma voor de rest echt mijn diepste respect en mede leven aan na bestaande en andere betrokkenen


  Maak melding

 31. schamen
  wie mag zich nu gaan schamen, oh nee morgen als ze dit lezen:
  – horeca zwolle, van wie het geluid buiten te horen is
  – bezoekers die op dit moment staan te feesten
  inmiddels is er genoeg tijd geweest om beelden te zien van wat vandaag gebeurd is of je anders te laten informeren.
  dat je dan nog in staat bent om te feesten / een feest te organiseren.  Maak melding

 32. Ik vindt het rond uit belachelijk dat de sjonnies hebben opgetreden. In het hele land zijn festiviteiten zoals dat afgelast en de sjonnies hebben schijnbaar geen respect. Wie gaat er nu feestmuziek maken. Als het een ander situatie was was ik zeker gegaan want de sjonnies zijn erg goed. Maar ze hadden nu verstandig moeten wezen. 🙁


  Maak melding

 33. Goed dat ze door gegaan zijn.

  Ik leef erg mee met de familie en vind het goed dat ze in Apeldoorn alles hebben platgelegd, minuten stilte invoeren, vuurwerk overal aflassen en herdenkingen gaan houden. Maar alles stoppen gaat me te ver.

  Het verschil tussen toegeven en tegen dit soort lui vechten wordt dan wel erg klein..  Maak melding

 34. Tja de algemene opinie op het weblog is dat het feesten niet door mocht gaan.
  Logisch: mensen die dat vonden zaten gisteravond op het weblog, mensen die dat niet vonden waren ah feesten…
  Ik vind dat de slachtoffers veel aandacht verdienen. Kan me voorstellen dat je uit respect voor hen niet wil feesten.
  Helaas krijgt de dader echter zo ook erg veel aandacht/macht: hij heeft niet alleen in Apeldoorn iets vreselijks veroorzaakt, maar ook nog even het hele land platgelegd.


  Maak melding

 35. Ik ben gisteren nog wel de stad in geweest. We hebben even op een terras gezeten. Er werd nog vrolijk op trommels geramd.
  We hadden er afgesproken met een collega van mijn vriendin. En eigenlijk verwacht dat het feest weldra weg zou ebben.

  Na een uurtje of wat terras zijn we ook de Voorstraat in gelopen. Inmiddels had ik gelezen dat de lopende muziekactiviteiten afgerond zouden worden, maar nieuwe evenementen niet opgestart zouden worden. Toch ging het in de Voorstraat gewoon door.

  Ik moet zeggen, dat ik het persoonlijk een beetje dubbel vind. Het vieren van Koninginnedag is op zich ongepast aangezien juist mensen die dát ook aan het vieren waren er bij omgekomen zijn.
  Aan de andere kant denk ik dat een groot deel van de Nederlanders geen Koninginnedag viert, maar zich gewoon een gelegenheid gegeven ziet om feest te vieren en weer volledig los te gaan.
  Dat zie je bijvoorbeeld in Limburg met carnaval ook steeds meer. Nederlanders “vieren” niets meer met een feestje. Nederlanders grijpen gewoon elke gelegenheid aan een feestje te vieren.


  Maak melding

 36. De Bevrijdingsfestivalorganisatie vergadert momenteel over de consequenties voor de komende 5 mei festiviteiten in Zwolle waarbij Minister President J.P. Balkenende aanwezig zal zijn.


  Maak melding

 37. De burgermedewerker van de Koninklijke Marechaussee, die bij het drama in Apeldoorn zwaargewond raakte, is in het ziekenhuis in Zwolle aan zijn verwondingen overleden. Dat heeft de bevelhebber van de Koninklijke Marechaussee in Den Haag, luitenant-generaal Dick van Putten, met leedwezen bekend gemaakt.

  Het gaat om de 55-jarige Roel Nijenhuis uit Apeldoorn. Hij werkte als chauffeur bij de transportgroep van het Landelijk Opleidings- en Kenniscentrum Koninklijke Marechaussee in Apeldoorn.

  Telegraaf  Maak melding

 38. het voelt allemaal erg dubbel. Aan de ene kant is het een vreselijk drama en zou je de activiteiten stil moeten leggen. maar aan de andere kant is dat juist hetgene wat de verdachte/bestuurder wilde. Moet je daarin meegaan is dan de vraag.
  Dat 1 man zoveel kan veroorzaken, echt ongelooflijk, het hele land geschokt en in diepe rouw en koninginnedag zal nooit meer zo ongedwongen zijn zoals het al jaren is, bizar dat dit kan. 1 man die een landelijke feestdag omzeep helpt.


  Maak melding

 39. Ik ben gister wel gegaan, aan de ene kant voel ik me ongelooflijk schuldig, maar daarnaast is het niet zo dat ik feest vierde om wat er is gebeurd, het is meer dat ik toch even de stad in ben gegaan, ondanks wat er is gebeurd.

  Ik ben ongelooflijk boos op deze Karst, maar ik weiger deze idioot te laten beslissen over het verloop van mijn avond(en), ik gun hem die positie niet. En dat is de reden dat ik toch nog even ben wezen kijken in de stad gister, dat wil niet zeggen dat ik niet ontdaan ben.


  Maak melding

Reageer