Overval op juwelier in Zwolle verijdeld

Zwolle – Met de aanhouding van twee mannen uit Rotterdam, twee mannen uit ’s-Gravenhage en een man uit Schiedam, allen in de leeftijd van 17 t/m. 33 jaar, is vorige maand een geplande ‘early morning’ overval op het bedrijf van een juwelier/ goudsmid aan de Rieteweg voorkomen.

Bij een onderzoek naar een autodiefstal in Den Haag, waarbij één van deze mannen werd aangehouden, kwam informatie naar voren die, na verder onderzoek door Politie IJsselland, o.l.v. het Openbaar Ministerie in Zwolle – Lelystad, tot deze aanhoudingen leidde. Bij zoekingen in de woningen van deze vijf verdachten werden o.a. een verboden en voor afdreiging geschikt luchtdrukpistool, gestolen sieraden, juwelen en paspoorten, bivakmutsen en ongeveer een kilo cocaïne in beslaggenomen. Twee van de vijf verdachten blijven ingesloten. Eén van hen wordt ook verdacht van betrokkenheid bij vijf overvallen in Leeuwarden. De andere drie zijn in vrijheid gesteld. Tegen allen is proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. @Wilbert
  Ik heb even gegoudengidst. Zoek daar op ‘goud’ in ‘zwolle’

  Je krijgt dan:
  Ndesign
  Rieteweg 10
  8041AK Zwolle

  http://www.ndesign.nl/

  Wist ik ook niet; ook ik vond de straat vreemd maar het lijkt dus geen fout te zijn.


  Maak melding

 2. Zit dus binnen R10 (cultuurwerkplaats R10). Ook ff gegoogled 😉
  Had al zo’n vermoeden dat het niet in Talentstad/TAK-gebouw zat.

  Vreemd dat daarbinnen een zaak met dure dingen zit, want voor zover ik begrepen heb is daar altijd wel iemand aanwezig (kunstenaarscollectief meen ik).
  Wel goed dat ze gepakt zijn trouwens!


  Maak melding

Reageer