CSV ’28 benut laatste kans

Zwolle – Voorafgaand aan de wedstrijd Avereest – CSV ’28 passeerden veel mogelijkheden om de nacompetitie te bereiken de revue, maar de ontknoping van vanmiddag had vrijwel niemand bedacht!

Winst of een gelijkspel voor Den Ham, zouden vanmiddag voor CSV ’28 voldoende zijn om de nacompetitie alsnog te bereiken, zo werd er algemeen aangenomen, waarbij dan eigen winst tegen Avereest nodig was. Door blessures en schorsingen had trainer Arnie Pot zijn verdediging moeten aanpassen, waarbij Mikel van der Vegt op links, en Han Stolte op rechts de vleugelverdedigers waren. En dat pakte deze middag heel goed uit. CSV ’28 maakte, in tegenstelling tot enkele voorgaande wedstrijden, vanmiddag verdedigend een goede indruk en gaf nauwelijks kansen weg. Gezegd moet worden, dat het uitvallen van spelmaker Seinen van Avereest in de 12e minuut, daarbij in het voordeel van CSV ’28 werkte.

CSV was aanvankelijk de toonaangevende ploeg, maar Avereest, dat knokte voor klassenbehoud, nam na een kwartier spelen het commando over, zonder echt gevaarlijk te worden. Een goede mogelijkheid deed zich voor, toen verdediger Lennard Hazekamp met een schot van grote afstand dreigde te scoren. Peter Smit kon deze moeilijke bal net overtikken. Maar de beste kans kreeg Avereest via Ramon Katoele, die volledig vrijstaande, de bal naast het doel van CSV schoot. CSV liet het voorlopig bij doelpogingen van Elvin Matuankotta, Jeroen Soppe en Patrick Speetjens. Op slag van rust werd Elvin Matuankotta perfect in de diepte aangespeeld, maar verdediger Bernard Binnendijk kon op het laatste moment redding brengen door de bal over de achterlijn te schieten.

CSV begon de tweede helft met wat meer druk op de bal, maar schoten van Matuankotta en Mayken Stolte, die een degelijke partij speelde, bleven zonder resultaat. Met nog twintig minuten te spelen, nam Raymond Lachenal de plaats van Matuankotta in de spits in en werd Berry van Leijen, ten koste van verdediger Han Stolte, ook in de aanval geposteerd. En dat leverde direct resultaat op. Net in het veld, dreigde Berry van Leijen al te scoren, maar zijn schot werd toen nog min of meer van de lijn gehaald, maar een paar minuten later stond hij aan de wieg van de openingstreffer. Een schot van hem werd afgeweerd en van ruim 20 meter schoot Jeroen Soppe de afgeweerde bal, buiten bereik van keeper Westerman fraai in de uiterste hoek (0-1). Avereest nam vervolgens meer risico om een gelijkspel te forceren en dat gaf met name meer mogelijkheden via Thomas Wieringa. Een rush van hem werd gevolgd door een goede voorzet, die Raymond Lachenal maar net miste, maar even later was het wel raak. Jeroen Soppe veroverde de bal op het middenveld, speelde Fikret Akin aan en die zette Thomas Wieringa aan het werk. Zijn rush over het halve veld werd bekroond met een strak schot in de uiterste hoek (0-2).

En na afloop kwam de ontknoping! Koploper ASC ’62 werd door gelijk te spelen heel knap (opnieuw!) kampioen. En omdat concurrent Den Ham met 3-1 verloor van het al gedegradeerde KHC, passeerde CSV ’28 door eigen winst toch nog Den Ham en eindigde als 2e , waardoor CSV ’28 de periodetitel van ASC ’62 overnam.

Dat betekent aanstaande zaterdag in de strijd om promotie allereerst een thuiswedstrijd tegen SVVN uit Nijverdal, dat blijkens hun site al helemaal rekende op een wedstrijd tegen Den Ham.

CSV ’28 speelde in de volgende opstelling:

Doel: Peter Smit.

Achter: Han Stolte (72. Berry van Leijen), Jeroen Broekroelofs, Matthijs Kremer en Mikel van der Vegt.

Midden: Fikret Akin, Mayken Stolte en Patrick Speetjens.

Voor: Elvin Matuankotta (69. Raymond Lachenal), Jeroen Soppe en Thomas Wieringa.  

(Maurits Vermeulen)

 

Programma nacompetitie

 

Ronde 1 op 9 en 16 mei:

CSV ’28 – SVVN (1)

WZC – FC Eibergen (2)

Hellendoorn – Bergentheim (3)

 

Ronde 2 op 21 en 23 mei:

Enter Vooruit – winnaar 1 (4)

Winnaar 2 – winnaar 3 (5)

 

Finale op 30 mei (op neutraal terrein):

Winnaar 4 – winnaar 5

 

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer